تغییرات کنکور داوطلبان را آشفته کرد

«تغییرات سازمان سنجش برای کنکور ۱۴۰۱ کمی موجب تشویش ذهنی بین دانش‌آموزان شد؛ داوطلبان تامدتی بلاتکلیف بودند و هر روز خبر جدیدی راجع به تغییرات کنکور ۱۴۰۱ منتشر می‌شد اما مشخص نبود که آیا این خبرها تبدیل به قانون می‌شود یا به سرنوشت خبر۲۰ ساله حذف کنکور دچار می‌شود.»

به گزارش خبرنگار ایمنا، پنجاه‌ودومین ماراتن کنکور برای پذیرش دانشجو در دوره‌های روزانه، نوبت دوم شبانه، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام‌نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، همچنین رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با رقابت یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۲۰ نفر داوطلب از امروز _چهارشنبه هشتم تیرماه_ در گروه‌های آزمایشی هنر شروع می‌شود و به مدت چهار روز برای به دست آوردن صندلی‌های مراکز آموزش عالی سراسر کشور ادامه دارد.

آمارها نشان می‌دهد که از مجموع داوطلبانی که امسال در کنکور ثبت‌نام کرده‌اند، ۹۱۵ هزار و ۴۱ نفر معادل ۶۱.۴۴ درصد را زنان

بیشتر بخوانید: 

این ماراتن نفس‌گیر علمی مهم‌ترین رقابت دانش‌آموزانی است که دوره ۱۲ ساله تحصیلات را پشت سر گذاشته‌اند و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی را دارند. بهبود عملکرد داوطلبان در روز آزمون موضوع گفت‌وگوی ایمنا با علی ظفر، مشاور کنکور است که در ادامه می‌خوانید:

تغییرات کنکور ۱۴۰۱ چیست؟

در سالیان گذشته دو دفترچه "دروس عمومی" و "دروس اختصاصی" در زمان آزمون توزیع می‌شد تنها تغییر محسوس کنکور ۱۴۰۱ نسبت به سالیان گذشته تغییر این تقسیم‌بندی است و داوطلبان در روز آزمون شاهد توزیع سه دفترچه سوالات خواهند بود. این تغییر در راستای بهبود مدیریت زمان توسط داوطلبان اعمال خواهد شد.

تصمیم تغییرات کنکور ۱۴۰۱ تا چه میزان در ایجاد اضطراب مؤثر بوده است؟

به‌طورکلی تغییرات سازمان سنجش برای کنکور ۱۴۰۱ کمی موجب تشویش ذهنی بین دانش‌آموزان شد؛ داوطلبان تا مدتی بلاتکلیف بودند و هر روز خبر جدیدی راجع به تغییرات کنکور ۱۴۰۱ منتشر می‌شد اما مشخص نبود که آیا این خبرها تبدیل به قانون می‌شود یا به سرنوشت خبر ۲۰ ساله حذف کنکور دچار می‌شود.

داوطلبان تا چند ماه پیش نمی‌دانستند که چه تغییری در کنکور ۱۴۰۱ ایجاد می‌شود به همین دلیل در کنکورهای آزمایشی که برگزار می‌شد، مثل قبل دفترچه عمومی و تخصصی جدا بود و با اعلام خبر جدا شدن دروس و نحوه تقسیم بندی جدید سوالات آزمون برخی داوطلبان را نگران کرد.

این تغییر انجام مدیریت اجباری زمان برای داوطلبان است؛ داوطلبان با شیوه قبلی آموخته بودند چگونه زمان را در آزمون سراسری مدیریت کنند؛ از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که داوطلبی قصد پاسخ‌گویی به سوالات یک درس را نداشته باشد و با این شیوه باید مدت زیادی منتظر دفترچه‌های بعدی باشد و وقت را از دست بدهد.

برای داوطلبان کنکور امسال چه توصیه‌های دارید؟

داوطلبان باید در روزهای پایانی بیشتر زمان خود را برای شرکت در آزمون و تحلیل آزمون سال‌های گذشته اختصاص دهند. تحلیل آزمون‌های سال ۱۳۹۷، ۱۳۹۹و۱۴۰۰ بهترین انتخاب هستند که تجزیه و تحلیل آن‌ها به داوطلبان کمک می‌کند توان علمی خود را افزایش دهند. حداکثر تا ظهر روز قبل از کنکور بیشتر درس نخوانند وگرنه دچار آشفتگی ذهنی و خستگی خواهند شد که به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

همه داوطلبان در روزهای باقی مانده به برگزاری آزمون سراسری دچار این نگرانی می‌شوند که تمام مطالبی که در سه سال گذشته خوانده یا آموزش‌هایی که برای جمع بندی، تست‌زنی و تحلیل مطالب آموزشی در یک سال گذشته فراگرفته‌اند، همگی از ذهن آن‌ها بیرون رفته و احساس فراموشی به همه آن‌ها دست می‌دهد؛ این شرایط به دلیل اضطراب نزدیک شدن به زمان کنکور است.

داوطلبان باید شب کنکور مواد کافئین‌دار مثل چای نسکافه و قهوه مصرف نکنند تا خواب راحت‌تری داشته باشند. ساعت صرف شام برای داشتن خواب راحت و ایجاد آرامش بسیار مهم است؛ بنابراین بهتر است شام کم حجم، اما مقوی بخورند.

داوطلبان روز قبل کنکور را تا نیمه درس بخوانند و نیمه دوم را به تفریح یا استراحت اختصاص دهند که هیجانی در آن وجود نداشته باشد؛ تفریحات پرهیجان تمرکز آن‌ها را دچار اختلال می‌کند. برای کاهش اضطراب و نگرانی به داوطلبان توصیه می‌شود باور کنند که به اندازه ظرفیت و توان خود تلاش کرده‌اند و از اینجا به بعد به خداوند توکل کنند.

داوطلبان باید شب قبل کنکور فهرستی از وسایل و لوازمی که روز کنکور به آن نیاز دارند آماده کنند تا دچار استرس نشوند؛ در این فهرست باید دو مداد سیاه نرم، پاک‌کن، تراش، کارت ورود به جلسه، سنجاق برای نصب کارت، کارت شناسایی عکس‌دار، ساعت، بطری آب خنک، دستمال پارچه‌ای جای داشته باشد. در رابطه با خوراکی‌های همراه داوطلب نیز نیز براساس تجربه سال‌های قبل بهترین خوراکی مناسب کنکور کاکائو و سیب توصیه می‌شود چون انرژی‌زا و نشاط‌آور بوده همچنین همراه داشتن خرما و کشمش نیز خالی از لطف نیست.

یکی از توصیه‌های مهم برای جلوگیری از ایجاد استرس در کنکوری‌ها این است که تسهیل موضوع ترافیک طول مسیر است؛ معمولاً حوزه‌های برگزاری آزمون به دلیل تراکم جمعیت و حرکت تعداد زیادی خودرو در مسیر دچار ترافیک بوده و توصیه می‌شود که داوطلبان ساعت پنج‌ونیم صبح از خواب بیدار شده و به نحوی برنامه‌ریزی کنند که ساعت هفت در محل حوزه آزمون حاضر باشند؛ این حضور زودتر در محل باعث کاهش اضطراب افراد نیز می‌شود.

فراموش نکنیم داوطلبان در روز یا روزهای باقی‌مانده تا کنکور گفت‌وگوی تحصیلی و مربوط به آزمون سراسری با دوستان و دانش‌آموزان دیگر را به حداقل برسانند زیرا همه اضطراب دارند و این صحبت‌های داوطلبان با یکدیگر، نه تنها فایده‌ای ندارد بلکه حس ناتوانی، ترس و استرس را منتقل خواهد کرد. روز برگزاری کنکور و در محل حوزه مواردی اتفاق افتاده است که دانش‌آموزان سوالاتی را با یکدیگر رد و بدل کردند و تسلط افراد دیگر به پاسخ‌ها، باعث ایجاد اضطراب شدید و کاهش تمرکز فرد شد و در این صورت مدت زمانی برای غلبه بر استرس و بازگشت به شرایط عادی را از دست خواهد داد.

مشکلات اصلی کنکوری‌ها در بازه زمان باقی‌مانده به شرکت در آزمون سراسری چیست؟

مهم‌ترین مشکل داوطلبان ترس از روز برگزاری کنکور، ترس از اعلام نتایج و استرس شدید روز کنکور است و همه این‌ها بیشتر حول محور اضطراب برگزاری آزمون می‌گذرد؛ قرار است داوطلبان حاصل ۱۲ سال تلاش خود را در چند ساعت رقم بزنند.

نام "کنکور" و شرایط برگزاری آن برای افراد استرس‌زا است؛ با این حال به داوطلبان توصیه می‌کنیم که چند ساعت باقی‌مانده تا کنکور را با سرگرمی‌های غیردرسی و از مدیریت ذهن بگذراند.

خانواده‌ها چه نقشی در ایجاد آرامش کنکوری‌ها دارند؟

بسیاری از خانواده‌ها به دلیل اینکه از فرزند خود انتظار نتیجه خیلی خوبی دارند، گاهی ناخواسته عامل انتقال استرس به فرزند می‌شوند؛ توصیه می‌شود در زمان باقی‌مانده تا کنکور سعی کنند که فرزندان را از اخبار منفی مربوط به جامعه، دنیا یا مربوط به خانواده دور نگه دارند و سعی کنند فضای نشاط‌آور و پرانرژی در خانه داشته باشند. روز برگزاری کنکور بهتر است فردی از اعضای خانواده دانش‌آموز را همراهی کند.

کد خبر 584679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.