به گزارش ایمنا، عبدالرسول پورعباس با تاکید بر اینکه مصوبه جدید کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر تا نیمه تیرماه ابلاغ شود، کنکور ۱۴۰۲ را مطابق آن برگزار میکنیم، اظهار کرد: طبق قانون، سازمان سنجش موظف است یک سال قبل از برگزاری کنکور سراسری، شیوه برگزاری را برای داوطلبان تشریح کند. اگر تا این تاریخ، مصوبه ابلاغ نشود کنکور ۱۴۰۲ به شیوه کنکور امسال برگزار میشود و نمیتوانیم بیشتر از نیمه تیرماه برای ابلاغ مصوبه کنکوری صبر کنیم.
بیشتر بخوانید:
- تغییرات کنکور ۱۴۰۲ محرومان را محرومتر میکند
- تغییرات کنکور ۱۴۰۲ آینده روشنی خواهد داشت؟
- تغییرات کنکور ۱۴۰۲ شکاف طبقاتی ایجاد میکند
وی افزود: مهمترین تغییر در این مصوبه، لحاظ ضریب ۴۰ درصد نمرات ۱۰ درسی است که آموزش و پرورش به شکل آزمون سراسری برای دانشآموزان پایه دوازدهم برگزار میکند، اما کنکور ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل تغییری نکرده و سهم آزمون تأثیر ۶۰ درصد دارد و ۴۰ درصد سوابق تحصیلی به شکل تأثیر مثبت اجرا میشود. برای کنکور ۱۴۰۲ یعنی سال آینده به شکل تأثیر قطعی به شکل مثبت و منفی لحاظ خواهد شد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، به تشریح جزئیات اعمال سوابق تحصیلی در کنکور و نگرانیهای دانشآموزان در این خصوص پرداخت و گفت: قرار است نگرانی دانشآموزان سال دوازدهم درباره فرصت جبران نمرات سوابق تحصیلی با برگزاری آزمونهای ترمیمی برطرف شود و این موضوع را قانونگذار با مصوبه جدید برای آموزش و پرورش به صورت تعهد ایجاد کرده است.
وی درخصوص احتمال بروز برخی تبعیضها با اعمال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور نیز تصریح کرد: سطح آموزش در کشور متفاوت است؛ در نقاط دوردست ممکن است معلمانی با سطح دانش معلمان مناطق و مدارس برخوردار وجود نداشته نباشند و امکانات آموزشی و کمکآموزشی نیز برابر نیست؛ بنابراین تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور نیز یک چالش بزرگ دیگر است که آموزش و پرورش باید برای حل آن اقدام کند.
پورعباس با اشاره به وضعیت سوابق تحصیلی داوطلبان نظام قدیم نیز گفت: در مصوبه کنکوری جدید، ماده ۹ وجود دارد که براساس این ماده، شورای سنجش و پذیرش به رسمیت شناخته شده و اختیارات کامل درباره تطبیق دروس، سوابق تحصیلی و میزان تأثیر آن به این شورا داده شده است.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر، وقتی این سوابق تحصیلی موجود نیست شورای سنجش و پذیرش تصمیمگیرنده است که چه میزان سوابق تحصیلی و چه میزان آزمون سراسری برای داوطلب لحاظ شود؛ یعنی به میزانی که این سوابق تحصیلی وجود ندارد، چند درصد کنکور و چند درصد سوابق تحصیلی برای داوطلب لحاظ شود. اگر کسی نمرات خوبی در دیپلم نگرفته، اما مصمم به تغییر رویه و ورود به دانشگاه است، یا باید ضریب سوابق تحصیلی نامطلوب خود را بپذیرد یا در آزمونهای ترمیمی شرکت کند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به نگرانی دانشآموزان از صحت امتحانهای تشریحی، احتمال تقلب در امتحانات و تصحیح برگهها نیز افزود: اگر این کار با همین زیرساختی که فعلاً در آموزش و پرورش موجود است، اجرا شود جای این گونه نگرانیها وجود دارد؛ ولی این وزارتخانه خود را با شرایط جدید تطبیق دهد و آزمونهای هوشمند الکترونیک را در برنامه برگزاری آزمونهای سراسری خود داشته باشد.
به گفته وی، برگههای امتحانی دانشآموزان پایه دوازدهم دبیرستان بدون سربرگ است و در سراسر کشور توزیع میشود؛ بنابراین معلوم نیست کدام برگه امتحانی در کجای کشور و توسط چه کسی تصحیح میشود و برای اطمینان از رعایت عدالت، هر برگه را دو مصحح میبینند. نمرات دانشآموزان که به سازمان سنجش میرسد، خام است و این دروس را با ضرایب تراز میکنیم.
پورعباس تاکید کرد: در سازمان سنجش به عنوان مجری کنکور این زیرساختها را آماده کردهایم، در دو سال آینده آزمایشهایی را اجرا میکنیم و امیدواریم کنکور را از سال ۱۴۰۳ به شکل هوشمند و الکترونیکی بدون کاغذ برگزار کنیم. سازمان سنجش، آزمون سراسری و آموزش و پرورش آزمون سوابق تحصیلی که همان ۱۰ درس سال دوازدهم دبیرستان را برگزار میکند؛ بنابراین دو آزمون به طور جدا خواهند بود، اما ما در جریان الکترونیکی شدن آزمونها در آموزش پرورش نیستیم.
وی تاکید کرد: قرار است نگرانی دانشآموزان سال دوازدهم درباره فرصت جبران نمرات سوابق تحصیلی با برگزاری آزمونهای ترمیمی برطرف شود که این موضوع توسط قانونگذار با مصوبه جدید برای آموزش و پرورش به صورت تعهد ایجاد شدهاست.
منبع: ایسنا
نظر شما