به گزارش ایمنا به نقل از عربی ۲۱، شرکتکنندگان در این پویش با صدور بیانیهای با عنوان «حج امن نیست» اعلام کردند: وجود اماکن مقدس در جغرافیای حکومت سعودی این کشور را ملزم به رعایت حقوق حجاج میکند، البته نه به عنوان بهترین دولت و بالاترین مقام، بلکه به خاطر موقعیت جغرافیایی که شهرهای مقدس مکه و مدینه در آن واقع شده است و بنابراین رعایت این حقوق برای آنها ضروری است.
در این بیانیه آمده است: آل سعود باید تشریفات حج را برای همه زائران تدارک، تنظیم و تسهیل کند و مسئولیت خود را در این زمینه بدون آسیب رساندن به حجاج بر عهده گیرد و این دستور است برای کسانی که اماکن مقدس در کشور و جغرافیای آنها قرار گرفته است و این امر حتی در دوران جاهلیت و پیش از اسلام نیز جاری بود.
این بیانیه تاکید کرده است که دولت عربستان به صورت عمدی و آشکار حرمین شرفین را سیاسی کرده و حج را وسیلهای برای سرکوب مخالفان و راهی برای حمایت از رژیمهای سرکوبگر قرار داده است. همچنین نیروهای امنیتی سعودی شماری از زائران برخی کشورها مانند مصر، لیبی، یمن و سوریه و حجاج اقلیت مسلمان اویغور چین را که در کشورهایشان زندگی نمیکردند را دستگیر کردند. دولت عربستان پس از اعطای روادید به این زائران، عمداً تعدادی از آنها را دستگیر کرده و به کشورهایشان تحویل دادهاند.
پویش مذکور تاکید کرد که عربستان از از جایگاه حرمین شریفین به عنوان ابزاری برای صیقل دادن به سیاستهای رژیم محمد بن سلمان و به عنوان یک کمیته تبلیغاتی برای او استفاده میکند. امضاءکنندگان این بیانیه بر مخالفت و محکومیت استفاده از حج و عمره به عنوان ابزار سیاسی یا وسیلهای برای سرکوب و بازداشت مسلمانان تاکید کردند.
در این بیانیه از همه تشکلهای اسلامی، انجمنهای علمی و دانشگاهی و سازمانهای حقوقی خواسته شده است تا به وظایف خود در دفع آسیبها از بیت الله الحرام و مسجد النبی (ص) عمل کنند و حقوق زائران و حجاج را در فهرست مسئولیتها و موازین خود قرار دهند.
کاربران شبکههای اجتماعی و شخصیتهای مختلف با این کمپین که تحت عنوان «حج امن نیست» جریان داشت، همراهی کردند.
منبع: مهر
نظر شما