به گزارش خبرنگار ایمنا، مسعود جمالی امروز _یکشنبه، بیستو دوم خردادماه ۱۴۰۱_ در همایش ملی مسیر صنایع پیشرو، اظهار کرد: انجمن مدیران صنایع ایران در سال ۱۳۵۹ توسط جمعی از مدیران و صنعت گران تشکیل شد و کمک به پیشرفت صنعت در چارچوب قانون اساسی، کوشش در بالا بردن پویایی و ارتقا ظرفیت و نوآوری تکنولوژی صنایع از جمله وظایف آن است.
وی افزود: اعتلای صنعت و کارآفرینی، صیانت از نهادهای صنعتی، تقویت مدیریت علمی و تشویق سرمایهگذاری در صنعت از جمله اهداف این انجمن است.
رئیس انجمن مدیران صنایع پیشرو گفت: پیشبینی بانک جهانی نشان میدهد در سال ۲۰۲۲ کشورهای هند و برزیل رشد جی دی پی داشته باشند و در سال ۲۰۲۳ نیز imf رشد اقتصادی جهان را مثبت و پایدار پیشبینی کرده است. همچنین بر این اساس کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور همچون هند و برزیل رشد جی دی پی ۲۰ تا ۳۰ درصدی خواهند داشت.
جمالی اضافه کرد: برای نقش آفرینی در رشد جی دی پی جهانی باید نسبت صادرات مواد خام کاهش یابد؛ عراق یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران است که ثبات سیاسی نداشته و نمیتوان به عنوان یک شریک مطمئن به آن نگریست. همچنین بیشتر مواد صادرشده به کشور چین، خام بوده است.
وی تصریح کرد: حجم صادرات پتروشیمی و میعانات گازی ایران در سال ۱۴۰۰، ۵۲ درصد بوده که ارزش آن ۲۵۰۸۱ میلیون دلار است. ۱۱ درصد از صادرات این سال در بخش کشاورزی و صنایع غذایی، ۰.۴ درصد بخش فرش و صنایع دستی و ۲۷ درصد در بخش معدن و صنایع معدنی بوده است.
رئیس انجمن مدیران صنایع پیشرو گفت: برای رقابت با اقتصادهای در حال توسعه و پیشرفته دنیا باید رشد صادرات را رقم زده و از صادرات مواد خام خودداری کنیم.
جمالی خاطرنشان کرد: در سال گذشته صادرات کشور نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است اما بخش زیادی از این رشد ناشی از افزایش قیمت کامودیتیها است.
نظر شما