به گزارش خبرنگار ایمنا، زهرا شمس احسان امروز -بیستودوم خردادماه- در ابتدای شصتونهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: با استناد به ماده ۸۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، نکاتی را خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران پیرامون ساماندهی معتادان متجاهر مطرح میکنم.
وی ادامه داد: از مجموعه شهرداری تهران به دلیل بر عهده گرفتن مأموریت خطیر ساماندهی معتادان متجاهر تشکر میکنم، ساماندهی وضعیت معتادان متجاهر توسط قرارگاه اجتماعی شهر تهران، شهرداری تهران علاوه بر گروههای معمول معتادان متجاهر، مسئولیت ساماندهی گروههایی از معتادان متجاهر با ریسک بالا همچون سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد دارای زخم باز و عفونی و نوجوانان زیر ۱۸ سال را بر عهده گرفته است.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به ابعاد مهم این مأموریت خطیر و لزوم پیش بینی الزامات اجرای این مأموریت، کیفیت و میزان اثربخشی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که انتقال معتادان به مراکز مربوطه، مسیری دشوار و طولانی است که برای پایدارسازی و ماندگاری در بهبود شرایط آنها باید مواردی در نظر گرفته شود. از آنجا که تاکنون «الگوهای توانمندسازی جامع» و «فرآیندهای تثبیت ماندگاری در درمان» از جانب شهرداری تهران، ارائه نشده ضروری است در اجرای طرح، برخی موارد کارشناسی مدنظر قرار گیرد.
شمساحسان در تشریح نکات لازم برای «فرایندهای تثبیت ماندگاری درمان معتادان»، گفت: برای افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای زخم باز و عفونی که امکان توانمندسازی و بازگشت به خانواده و جامعه به دلایلی همچون از دست دادن خانواده یا حمایت آنان، ناتوانی در اشتغال، نیاز به مراقبتهای پزشکی و بهداشتی خاص و … دشوار است؛ باید فضاهایی جهت ساماندهی و اسکان آنان پس از قطع یا کاهش مصرف در نظر گرفته شود و این اقدام نیازمند برنامه ریزی هدفمند، رایزنی و تعامل و مسئولیت پذیری دستگاههای متعددی است.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به ارائه ندادن گزارش جامع و شفاف از فرایند جمعآوری و اسکان مددجویان از جانب شهرداری و حضور گسترده معتادان متجاهر، به ویژه زنان و افراد دارای معلولیت در فضاهای عمومی شهر که طی بازدیدهای شبانه و روزانه شاهد آن هستیم؛ انتظار میرود گزارش جامعی از سوی شهرداری تهران از معتادان متجاهر جمعآوری شده و مواردی شامل تعداد نفرات، سن، جنسیت، اماکن و فضاهای شهری پاکسازی شده و نیز برنامههای آتی جهت جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر ذکر و ارائه شود.
وی با اشاره به اهمیت «الگوهای توانمندسازی جامع معتادان» تصریح کرد: برای سایر افرادی که توان جسمی اشتغال و امکان توانمندسازی دارند، فرایند ماندگاری در درمان و بازگشت موفق به خانواده و سازگاری اجتماعی باید از ابتدای دوره نگهداری و درمان آغاز شود.
شمس احسان اضافه کرد: باید تیمهای تخصصی مددکاری اجتماعی با بالاترین ظرفیت ممکن به کار گرفته شوند تا با بررسی مورد به مورد مددجویان و شرایط ویژه هر یک، برای آنان نقشه راه منحصر به فرد ترسیم کنند، از طرفی ایجاد بستر اشتغال مددجویان نیز باید مد نظر باشد و افراد دارای مهارت شغلی از افراد فاقد مهارت تفکیک شوند.
وی با انتقاد از مقطعی بودن برخی طرحهای جمعآوری معتادان متجاهر این رویه را مانع اثربخشی طرح دانست و گفت: با توجه به تجربیاتی که از سنوات قبلی کسب شده و همچنین وضعیت موجود آسیبهای اجتماعی شهر تهران، به نظر میرسد طرحهای این چنینی که برای جمعآوری و سمزدایی به صورت مقطعی تمرکز دارند و چرخه توانمندسازی به صورت جامع در آنها برنامهریزی نشده است، معمولاً اثرات بلندمدت برجای نخواهند گذاشت.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: گزارش جامع و شفاف از فرآیند جمعآوری و اسکان مددجویان از جانب شهرداری تهران باید ارائه شود و از شهردار تهران درخواست میکنم دستورات لازم را در خصوص ارائه مدلها و برنامههای مد نظر برای ساماندهی گروههای با ریسک بالا و همچنین میزان سنجش اثربخشی این طرح را صادر کند.
نظر شما