به گزارش خبرنگار ایمنا، توشیبا شرکت خوشهای ژاپنی است که در زمینه طراحی و تولید تجهیزات ارتباطاتی، قطعات الکترونیکی، سامانههای برق، تجهیزات نیروگاهی، زیرساختهای شهری و صنعتی، لوازم خانگی، موتورهای الکتریکی، تجهیزات پزشکی، لوازم اداری و دفتری، خودروهای ریلی، جنگافزارها، ابزارهای روشنایی، تجهیزات نورپردازی و ارائه خدمات لجستیک فعالیت میکند. ریشههای تأسیس این شرکت به سال ۱۸۷۵ و راهاندازی شرکت تاناکا سیزو شا بازمیگردد که از ادغام این شرکت با توکیو دنکی در سال ۱۹۳۹ پدید آمد. درحالحاضر توشیبا پس از شرکتهای HP، Dell، ایسر و لنوو در رتبه پنجم از بزرگترین تولیدکنندگان رایانههای شخصی قرار دارد؛ این شرکت پس از شرکتهای اینتل، سامسونگ و تگزاس اینسترومنتس به عنوان چهارمین تولیدکننده نیمرساناها در جهان شناخته میشود.
تاریخچه شرکت توشیبا
در سال ۱۸۷۵ نخستین کارخانههای تولید تجهیزات و دستگاههای تلگراف در ژاپن با نام محلی تاناکا سیزو شو به معنی کارخانه مهندسی تاناکا فعالیت خود را آغاز کرد. مؤسس این شرکت به دلیل اختراعات خود اعم از عروسکهای مکانیکی و ساعتهایی که به وسیله رزونانس عمل میکرد بسیار معروف بود و شرکت وی نیز تحت عنوان شیبورا سیزاکو شو به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات و دستگاههای سنگین الکتریکی تبدیل شد. در سال ۱۸۹۹ میلادی نام شرکت وی به توکیو دنکی تغییر یافت و در سال ۱۹۳۹ به دلیل شباهت استراتژی با هاکونتسو نخستین شرکت بزرگ ژاپن در زمینه تولید لامپهای برقی ادغام و بدینترتیب کارخانه مجتمع تجهیزات الکتریکی تشکیل شد.
این شرکت بزرگ با گذشت زمان تحت عنوان توشیبا شناخته و در سال ۱۹۷۸ نیز این نام به صورت رسمی انتخاب شد. در سال ۱۹۳۰ نخستین ماشین لباسشویی برقی و یخچال ژاپن توسط این شرکت تولید و سپس نخستین جارو برقی ژاپنی نیز به بازار عرصه شد. شرکت توشیبا که با نام محلی توکیو شیبورا نیز شناخته میشد در سال ۱۹۴۲ نخستین رادار را تکمیل و عرضه کرد.
در سال ۱۹۵۵ شرکت توشیبا پلوپز برقی را تولید کرد و چهار سال بعد نخستین تلویزیون ترانزیستوری و اجاق مایکروویو را ساخت. در سال ۱۹۶۳ نخستین توربین نیروگاه هستهای با قدرت ۱۲ هزار و ۵۰۰ کیلووات توسط توشیبا تکمیل و مورد استفاده قرار گرفت. نخستین رایانه شخصی کیفی که امروزه تحت عنوان لپتاپ شناخت میشود توسط شرکت توشیبا و در سال ۱۹۸۵ ارائه شد سپس در سال ۱۹۹۵ دیسکهای DVD چگالی بالا توسعه یافت و دستگاهی برای خواندن این فناوری نیز ارائه شد. با ورود به هزاره جدید تولید تلویزیون دیجیتالی در دستور کار این شرکت قرار گرفت و در سال ۲۰۰۵ توشیبا در زمینه تلویزیون و DVD جزو شرکتهای سرآمد شناخته شد. امروزه شرکت توشیبا در حوزه صنعت الکترونیک و تجهیزات برقی پس از زیمنس، سامسونگ، هیتاچی، ماتسوشیتا، سونی و الجی در مقام هفتم جهان ایستاده است.
اختراعات شرکت توشیبا
نخستین تلفن تصویری رنگی، تلویزیون رنگی گسترده و سیآرتی، دیسک نوری بایگانی اطلاعات، سامانه OCR با قابلیت خواندن حروف چینی، دیسکهای ۰.۸۵ اینچی که در موبایل آیپاد استفاده میشود و نخستین نوع DVD از جمله نوآوریهایی است که در طول چند دهه اخیر توسط توشیبا عرضه شده است؛ این شرکت دارای ۳۹ مرکز تحقیق و توسعه در سراسر جهان است که بیش از چهار هزار و ۱۸۰ نفر در این مراکز مشغول به فعالیت هستند.
حوزههای فعالیت توشیبا
شرکت توشیبا در زمینههای مختلفی فعالیت میکند که عمدهترین آنها عبارت است از:
دستگاهها و اجزا الکترونیکی
- حافظههای جانبی
- کارتهای حافظه
- صفحات نمایشگر LCD
- سلولهای سوختی برای تجهیزات تلفن همراه
- نیمههادیها
- سامانههای زیرساخت اجتماعی
- سامانههای برق قدرت
- صنعتی
- آسانسور
تجهیزات پزشکی
- توربینهای نیروگاههای برق حرارتی
- اسکنرهای دقیق پزشکی
- کارتهای IC ورودی
محصولات دیجیتالی
- شبکههای دیجیتالی و رایانهای
- تجهیزات ارتباطات تلفن همراه
- DVD خوان
- لپتاپ
لوازم خانگی
- پلوپز با فشار خلأ
- ماشین لباسشویی کممصرف
- یخچال
- تهویه مطبوع
حوزههای تحقیق و توسعه توشیبا
پایه حرکت تحقیق و توسعه در شرکت توشیبا فناوری انسان محور است. از اصلیترین حوزههای تحقیق و توسعه در این شرکت میتوان به شبکه و بیسیم، حوزه انسانی، مواد اولیه، سامانهها و محیط و ذخیرهسازی اطلاعات اشاره کرد.
بنیانگذاران توشیبا
یکی از بنیانگذاران توشیبا، تاناکا هیساشیگ از مخترعان بزرگ کشور ژاپن است که در سال ۱۷۹۹ متولد شد. وی تا سال ۱۸۵۴ که تجهیزات تلگراف را اختراع و کارخانه آن را در توکیو بنا کرد شمار بسیاری از اسباببازیها و ساعتهای مکانیکی، فانوس، زمانسنج، پمپ مکانیکی، لوکوموتیو و کشتی بخار تولید کرده است. تلاش تاناکا در گسترش سامانه تلگراف در ژاپن همزمان با دوران امپراتور میجی در توسعه اقتصاد و بهبود زیرساختهای شبکه ارتباطی کشور بسیار مؤثر بود.
وی در سال ۱۸۷۲ به توکیو رفت و سنگ بنای اولیه توشیبا امروزی را در منطقه گینزای توکیو بنیان نهاد. در سال ۱۸۸۴ هساشیگ در سفر به ایالات متحده آمریکا با توماس ادیسون ملاقات کرد و پس از بازگشت به ژاپن تدریس در دانشگاه را کنار گذاشت تا کارخانه ساخت لامپ را راهاندازی کند. وی نیروی برق را به ژاپن معرفی و این کشور را وارد عرصه برق کرد. در سال ۱۹۱۱ تولید انبوه لامپ تنگستنی را آغاز کرد و به عنوان لامپ مزدا عرضه شد.
نظر شما