حسین کارگر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، ضمن ارائه توضیحاتی از فلسفه احداث سقاخانهها، اظهار کرد: احداث سقاخانهها از زمان قاجار در پی خشکسالی گسترده آغاز شده بود، خیران به همین منظور چاهی را حفاری میکردند و در کنار آن چهارچرخی تهیه دیده میشد؛ افراد پس از کشیدن آب، آن را در حوضچههای سنگی میریختند تا مورد استفاده ساکنان اطراف و رهگذران قرار گیرد.
وی افزود: یکی دیگر از دلایل احداث سقاخانهها را میتوان زنده نگهداشتن واقعه کربلا و یاد تشنگان دشت نینوا دانست که در کشورهای مذهبی از مهمترین دلایل احداث سقاخانهها بهشمار میرود.
مدیر منطقه سه شهرداری اصفهان تصریح کرد: شهرداری علاوه بر حفظ و ارزشگذاری ابنیههای تاریخی این سنت قدیمی و باارزش را جزو پروژههای خود قرار داده است؛ بهطوری که با احداث میدان امام علی (ع) و ساماندهی بازارهای اطراف آن در سالهای گذشته شش سقاخانه شامل هارونیه، بازار ریسمان، بازار حاج محمدجعفر، تل عاشقان، دروازه نو و کرمانی مقابل پارکینگ کرمانی را مرمت و ساماندهی کرده است.
وی با بیان اینکه بهتازگی مرمت و ساماندهی سقاخانه چهارراه نقاشی طی مراسمی مورد بهرهبرداری قرار گرفت، ادامه داد: سقاخانه بازار رنگرزها نیز مرمت شده است و با احداث یک در شبکهای چوبی تکمیل و راهاندازی خواهد شد.
کارگر خاطرنشان کرد: پس از شناسایی ۱۰ سقاخانه ویران شده در منطقه سه شهرداری، عملیات مرمت آنها در آیندهای نزدیک انجام خواهد شد.
نظر شما