عمران مرادی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه سازمان فضایی برزیل با مشارکت صنایع فضایی سایر کشورها، تلاش دارد تکنولوژی و علم خود را در این حوزه افزایش دهد، اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههایی که سازمانهای فضایی نوپا باید به آن توجه کنند «برنامههای توسعه مشترک» است.
وی افزود: کشورهایی که قصد دارند فناوری و سازمان فضایی خود را به سرعت توسعه دهند، بهترین راه برای آنها توافق با کشورهای توسعهیافته و همکاری در فعالیتهای مختلف است؛ زیرا به این شکل تبادل دانش و فناوری رخ میدهد.
این پژوهشگر علوم فضایی ادامه داد: کشور برزیل سعی کرد با سازمانهای فضایی کانادا، اروپا، روسیه، فرانسه و چین، همکاری کند تا با انجام پروژههای مختلف صنعت فضایی خود را توسعه دهد؛ البته وضعیت اقتصادی برزیل مطلوب نبود و همین عامل سبب کندی پیشرفت این کشور شده است.
وی اشاره کرد: یکی از عواملی که در صنعت فضایی برزیل بسیار اثرگذار بود ترس کشور آمریکا از فعالیتهای شبهنظامی صنعت فضایی این کشور بود که موجب اعمال محدودیتهایی از جانب آمریکا و تعلیق بسیاری از همکاریهای این کشور شد.
مرادی افزود: قطع همکاری آمریکا و برزیل موجب شد که این کشور با صنایع رقیب آمریکا ازجمله چین، روسیه و کشورهای خاورمیانه همکاری کند و با روسیه فعالیتهای مشترک گستردهای را انجام دهد.
وی در رابطه با همکاری برزیل و روسیه گفت: تیرگی روابط آمریکا و برزیل منجر شد که این کشور با صنعت فضایی روسیه همکاری و پرتابگرهای مختلف از جمله راکتهای سبک آلفا، بتا و گاما را در قالب برنامههای مشترک تولید کنند.
این پژوهشگر علوم فضایی اضافه کرد: در سال ۱۹۸۸ برزیل قراردادی برای ساخت دو دستگاه ماهواره عکسبرداری از زمین با چین امضا کرد که هدف از ساخت آن فعالیت در حوزه کشاورزی، زمینشناسی و آبشناسی بود، اما این قرارداد به دلیل نوسانات اقتصادی کشور متوقف شد؛ البته فسخ این قرارداد موجب قطع همکاری بین این دو کشور نشد.
نظر شما