به گزارش ایمنا، «مسعود مردانی» با اشاره به شیوع آبله میمونی اظهار کرد: پس از فروکش کردن کرونا در جهان ازجمله مصائب سازمان جهانی درحالحاضر Monkey Poxviridae یا همان آبله میمونی است. این یک بیماری شناخته شده است که از قبل نیز وجود داشته و در کشورهای آفریقای غربی و آفریقای مرکزی نیز بروز مواردی از آن مشاهده شده بود.
وی افزود: میزان مرگ و میر این بیماری در بدترین شرایط کمتر از ۱۰ درصد است، اما چون شیوع آن دوباره در جهان جدید بوده و سریع نیز در حال گسترش است، نگرانهای زیادی در جهان ایجاد کرده است.
آبله میمون در جهان
مردانی یادآور شد: تا امروز ۱۳۴ مورد مشکوک به این بیماری در جهان گزارش شده است که ۶۹ مورد قطعی آن در آلمان، اسپانیا، کشورهای آفریقای غربی، بریتانیا، آمریکا، کانادا و استرالیا مشاهده شده است.
این فوقتخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه خطر گسترش این بیماری با توجه به سرایتپذیری سریع آن وجود دارد، گفت: سازمان جهانی بهداشت هم یک نشست اضطراری برای بررسی ابعاد آن گذاشته است.
واکسن آبله میمون
مردانی افزود: ویروس این بیماری از خانواده آبله است که برای مردم بسیار شناخته شده است که برخی مطالعات نشان داده واکسن آبله محافظتی در برابر آن ایجاد میکند. ضمن اینکه بسیاری از مردم ایران به ویژه افراد بزرگسال واکسن آبله را تزریق کردهاند از سوی دیگر این ویروس در ذخایر سازمان جهانی بهداشت وجود دارد و ممکن است از آن برای ساخت واکسن جدید نیز استفاده کنند.
علائم آبله میمون
وی درمورد علائم این بیماری نیز گفت: این بیماری دارای علائم بیماری عفونی ویروسی حاد است که عمدتاً شبیه آنفلوآنزا است و با علائمی همچون بدندرد، سردرد، تب و سرفه همراه است که تفاوت آن با آنفلوآنزا در این است که بدن بثورات جلدی میزند. این بثورات ابتدا در سر و صورت، بعد تنه و در نهایت سایر اندامها ظاهر میشوند.
این متخصص عفونی تصریح کرد: این بیماری ممکن است سریع از فردی به فرد دیگر منتقل شود و تماس مستقیم با بیمار و حتی از ملحفه افراد مبتلا نیز به دیگران سرایت کند. در واقع نگرانی ایجاد شده هم به دلیل شیوع سریع آن است.
درمان بیماری آبله میمون
مردانی درباره درمان اختصاصی این بیماری نیز گفت: داروهای ضدویروس متعدد مانند «سیدوفوویر» را برای درمان این بیماری به کار بردهاند که متأسفانه درمان انتخابی محسوب نمیشوند و همچون اوایل بیماری کرونا درمان اختصاصی ندارد، اما بر عکس کرونا مرگ و میر این بیماری بسیار کم است؛ حتی بسیاری از موارد خفیف آن نیز نیاز به درمان نداشته و خود به خود بهبود مییابد.
منبع: ایلنا
نظر شما