قالیباف: فعالیت‌های جهادی تحولی در حکمرانی نو است

رییس مجلس شورای اسلامی در پیام تصویری به‌رزمایش جهادگران فاطمی استان فارس با اشاره به اینکه جهاد به معنای یک باور، اندیشه و فرهنگ است، گفت: فعالیت‌های جهادی یک تحول بزرگ برای حکمرانی نو و فناوری اجتماعی هوشمندانه‌ است.

به گزارش ایمنا، محمد باقر قالیباف در آئین گرامیداشت سالروز تأسیس بسیج سازندگی که به میزبانی سپاه فجر استان فارس برگزار شد، در پیامی تصویری اظهار کرد: بیش از یک دهه یا قریب به دو دهه است که جوانان کشور در راه کاری که شما آغاز کردید، گام گذاشته‌اند.

وی جهاد را به معنای یک باور، اندیشه و فرهنگ دانست و افزود: جهاد یعنی در مقابل یک دشمن ایستاده‌ایم، پس معلوم است که پشت آن یک باور، انگیزه، خلاقیت و تلاش مضاعف وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حقیقت وقتی که ما حرف از گروه‌های جهادی می‌زنیم، یعنی گروه‌هایی که می‌خواهند در عرصه محرومیت زدایی، اشتغالزایی و رسیدگی به محرومین و مستضعفین تلاش کنند.

گروه‌های جهادی و فرصت بروز و ظهور ظرفیت‌های مستضعفان

قالیباف با بیان اینکه باید خوب و دقیق بدانیم مستضعف یعنی چه، خاطرنشان کرد: در باور ما و در فرهنگ اسلامی، مستضعف یعنی کسی که ظرفیت‌ها و خلاقیت‌های بالقوه‌ای در وجودش قرار دارد اما آنها را نمی‌تواند بالفعل کند. بنابراین مأموریت ما به عنوان گروه جهادی این است که ظرفیت‌های بالقوه‌ای که فرصت بروز و ظهور ندارند را فرصت بروز و ظهور بدهیم. این یعنی یک حکمرانی نو؛ یعنی ما می‌توانیم، یعنی اندیشه امام و اندیشه ناب انقلاب اسلامی.

رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه موارد مذکور فناوری اجتماعی هوشمندانه‌ای است، اضافه کرد: امروز برای پشت پا زدن به بروکراسی بسیار فشل، سخت، غیرانقلابی و غیراخلاقی در نظام اداری و سیستم‌هایی که می‌خواهند در حوزه اقتصادی، پیشرفت و غیره کار کنند اما نتوانستیم به معنای یک حکمرانی نو و آغاز یک تحول بزرگ عمل کنیم.

وی دوران دفاع مقدس را بزرگترین فناوری اجتماعی دانست و گفت: وقتی امروز گفته می‌شود رزمنده، بسیجی، انقلابی، انسان باگذشت، انسان خلاق، یعنی دوران دفاع مقدس، یک فرهنگ از خودش ساخته است.

حرکت جهادی و گروه‌های جهادی یک فناوری اجتماعی است

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امروز اربعین به‌عنوان یک حرکت سیاسی-مذهبی، یک فناوری اجتماعی است و حرکت جهادی و گروه‌های جهادی نیز یک فناوری اجتماعی محسوب می‌شود، اظهار کرد: بنابراین باید پاسخ داد نقطه میرایی این کار کجاست؟ نقطه میرایی این کار وقتی است که به مردم توجه نکنیم و در واقع آن را تبدیل به یک سازمان اداری کنیم.

وی با اشاره به اینکه نقطه میرایی فناوری اجتماعی وقتی است که مردم را دسته بندی کنیم، گفت: وقتی مردم را به سیاه و سفید، شهری و روستایی، باسواد و بی‌سواد، پیر و جوان، متخصص و غیرمتخصص، حزبی و غیرحزبی، انقلابی و غیرانقلابی، بسیجی و غیربسیجی کنیم، نقطه میرایی همین است. در واقع دسته بندی یاد شده نمی‌تواند در این فناوری اجتماعی و در این فرهنگ جهادی، تمدن سازی و حکمرانی نو درست کند.

قالیباف تصریح کرد: وقتی مردم در دوران دفاع مقدس به پایگاه مسجد یا مقرهای مختلف مراجعه می‌کردند تا به جبهه بروند به آنها گفته نمی‌شد پیر هستی یا جوان، شاغلی هستی یا بیکار، حزبی هستی یا غیرحزبی، به کدام دسته، گروه یا عشیره تعلق داری؟ و همین که آماده حضور در جبهه حق و باطل بود به جبهه اعزام می‌شد. ممکن بود یک ضعف‌هایی هم داشته باشد اما وقتی در فضای صادقانهِ پرتلاشِ به تعبیر شهید سلیمانی در جبهه به عنوان یک قطعه از بهشت قرار می‌گرفت، همه آن ویژگی‌هایی که مدنظر من و شما است و بعضی وقت‌ها می‌خواهیم به زور به حلق جوانانمان بریزیم، خود آن در جبهه اتفاق می‌افتاد.

وی در ادامه پیام تصویری خود با بیان اینکه گروه‌های جهادی باید آغوش خود را باز کنند تا هر کسی و با هر سلیقه‌ای وارد آن مجموعه شود، افزود: در واقع این شما هستید که باید از این افراد، یک رزمنده، خلاق، سازنده و تحول واقعی درست کنید. به عبارتی بر اساس این فرهنگ باید محرومیت زدایی و اشتغالزایی مبتنی بر دانش بنیان در اقتصاد خرد تا کلان و یک تحول عظیم درست کنید.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: بدانید که اگر می‌خواهیم برای نظام‌، امام (ره) و شهدا کاری کنیم و اگر می‌خواهیم خدمتگذار خوبی برای مردم، یک یاور خوب برای رهبرمان و یک ایرانی سرفراز در نظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم، توجه به مأموریت اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه است. تنها روش و ابزار آن همین حکمرانی نو مبتنی بر مردمی سازی و مبتنی بر باورها و سنت‌های الهی است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در این مسیر حرکت کنیم، یادآور شد: به عنوان یک بسیجی و فردی که در این مجموعه خدمت کرده، می‌گویم که نیروی مقاومت و بسیج سازندگی باید نقش سازماندهی و ساماندهی به خیل عظیم مردم و جوانان را انجام دهد و بستر را فراهم کند. امیدوارم بدون بروکراسی و مقررات خشک و تبعیض‌ها، این سازماندهی را انجام بدهیم و مطمئن باشید که بزرگترین تحول و رشد محسوب می‌شود و راه نجات از مشکلات اقتصادی امروز است.

برداشته شدن موانع اداری از سر راه گروه‌های جهادی در قانون بودجه ۱۴۰۱

محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه در مجلس شورای اسلامی برای تصویب بودجه سال گذشته و سال ۱۴۰۱ همه موانع اداری که بر سر راه حضور گروه‌های جهادی اعم از بروکراسی غلط گذشته در قانون شکسته شد، گفت: البته باید بگویم شما هرگز پیمانکار نیستید و نخواهید شد و با فرهنگ پیمانکاری و بروکراسی اداری وارد عرصه نخواهید شد بلکه شما با فرهنگ جهادی در میدان هستید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن آرزوی موفقیت توأم با نشاط، شادابی، عاقبت بخیری برای بسیجیان، خطاب به جهادگران، خاطرنشان کرد: مطمئن باشید همواره در خدمت همه جهادگران از نوجوانان تا پیرمردان روشندل هستم.

منبع: خانه ملت

کد خبر 574492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.