به گزارش خرنگار ایمنا، اجرای قطعه موسیقی وطن فارسی به خوانندگی امیرحسین سمیعی از ایران و عارف جعفری از افغانستان بر اساس شعری از شهاب شهرزاد و سخنرانی دو تن از فارسی پژوهان و از اعضای شورای راهبردی دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری با موضوع جایگاه و اهمیت زبان فارسی ازجمله ویژه برنامه های در نظرگرفته شده برای این روز است که درقالب برنامه طنر در حلقه رندان برگزار می شود. این برنامه ساعت ۱۷ یکشنبه، بیستوپنجم اردیبهشت، در سالن سوره حوزه هنری برگزار میشود.
برگزاری نمایشگاه فارسی تور (فارسی + کاریکاتور) علی پاک نهاد، کارتونیست، کاریکاتوریست و تصویر ساز، با موضوع مشاهیر زبان و ادبیات فارسی و برگزاری نمایشگاه خوشنویسی صفر نورزاد با عنوان خم گیسو در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری نیز از برنامههای تجسمی دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری ویژه این مناسبت است که با همکاری مرکز تجسمی حوزه هنری برگزار میشود.
نمایشگاه فارسی تور، در بردارنده کاریکاتورهایی از علی پاک نهاد با موضوع مشاهیر زبان و ادبیات فارسی از جمله فردوسی، حافظ و سعدی است که از پنج شنبه (فردا) تا بیستوپنجم اردیبهشت در گالری خانه عکاسان ایران در حوزه هنری در خیابان سمیه نرسیده به خیابان حافظ روی دیوار می روند. پاک نهاد در آثار این نمایشگاه کاریکاتور، به تلفیق تصویر کاریکاتوریزه این بزرگان با نمونه اثر و نقطه عطف کارنامه ادبی این مشاهیر پرداخته است.
نمایشگاه خوشنویسی خم گیسو نیز در بردارنده تعدادی از آثار صفر نورزاد است که این هنرمند خوشنویس در آنها به شعرهایی از بزرگان شعر فارسی در قالب هنر خوشنویسی پرداخته است. این نمایشگاه که سه شنبه (دیروز) افتتاح شد، تا دوم خرداد در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری دایر است. علاقهمندان برای بازدید از آن میتوانند از ساعت ۹ تا ۱۸ روزهای شنبه تا چهارشنبه تاریخ یادشده به گالری ابوالفضل عالی مراجعه کنند.
گفتنی است، حماسهسرای بزرگ ایران، حکیم ابوالقاسم فردوسی اوایل قرن چهارم هجری و در سال ۳۱۹ خورشیدی، در روستای «پاژ» از توابع توس خراسان و در خانوادهای دهقان چشم به جهان گشود و در اواخر قرن چهارم و در سال ۳۹۷ خورشیدی در سن ۷۸ سالگی چشم از جهان فرو بست و در زادگاه خویش به خاک سپرده شد.
شاهنامه پرآوازه ترین سروده فردوسی و بزرگترین رزمنامه جهان است که در بردارنده تاریخ ایران باستان است.
نظر شما