به گزارش خبرنگار ایمنا، «مهدی رضایی» اظهار کرد: براساس بند الف ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور و آئیننامه اجرایی آن، همه شهروندان فاقد بیمه پایه، جهت برقراری پوشش بیمه پایه سلامت با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری شهروندی سازمان بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد این سازمان، میتوانند نسبت به بیمه خود و خانواده اقدام کنند.
وی با بیان اینکه براساس بند د تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱، افراد فاقد بیمه پایه سه دهک پایین درآمدی، به صورت رایگان و بدون پرداخت حق بیمه، تحت پوشش قرار میگیرند، افزود: این سه دهک باید توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بیمه سلامت معرفی شوند تا تحت پوشش بیمه قرار گیرند؛ این اقدام صورت گرفته و این آمار از سوی وزارت رفاه اعلام شده است.
معرفی ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر فاقد بیمه درمانی از سوی وزارت رفاه
معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ادامه داد: پنج میلیون و ۳۹۷ هزار نفر یعنی حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر فرد فاقد پوشش بیمه که جزو سه دهک پایین درآمدی بودند به سازمان بیمه سلامت معرفی شدند و از روز شنبه هفدهم اردیبهشتماه، تحت پوشش بیمه همگانی رایگان قرار گرفتند و دولت حق بیمه آنها را پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانی به این افراد از طریق پیامک از روز گذشته به تدریج آغاز شده است، تصریح کرد: این افراد در دو گروه دستهبندی میشوند؛ یک گروه از آنها دارای جمعیت دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که اطلاعات هویتی آنها کامل بوده و به آنان اعلام شده است که تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند و میتوانند از خدمات بیمه بهرهمند شوند.
فرصت یک ماهه برای تکمیل مدارک
رضایی اضافه کرد: گروه دوم با جمعیت حدود سه میلیون نفر نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، اما نقص مدرک دارند و این موضوع از طریق پیامک به آنها اطلاع داده شده و فرصتی یک ماهه برایشان در نظر گرفته شده است تا نسبت به تکمیل مدارک خود اقدام کنند. عمده نقص مدرک این افراد شامل فقدان عکس و تعیین نکردن محل دقیق جغرافیایی زندگی است. افراد دریافت کننده پیامک نقص مدارک میتوانند از طریق سایت بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان دولت مدارک خود را تکمیل کنند.
وی گفت: طبق قواعد بیمهای، افراد پیش از شروع خدمت هویتسنجی میشوند و عکس فرد باید با خودش، مطابقت داشته باشد؛ بنابراین لازم است عکس افراد در سامانه قرار بگیرد. البته جدای از درخواست پیامکی از افراد، به شکل موازی از دستگاههای دیگر نیز درخواست شده است که اگر عکسی از این افراد دارند در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار دهند.
نحوه پوشش سایر دهکهای درآمدی فاقد بیمه درمانی
معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت درخصوص نحوه فراخوان وزارت رفاه از این پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر، اظهار کرد: طبق قانون، وزارت رفاه موظف است براساس بانک اطلاعات ایرانیان، سه دهک درآمدی پایین را شناسایی و به سازمان بیمه سلامت معرفی کند. علاوه بر این، اگر افرادی فاقد پوشش بیمه باشند چه مشمول سه دهک درآمدی پایین شوند و چه در این سه دهک نباشند، توسط سازمان فراخوان میشوند تا با دو روش حضوری و غیرحضوری اقدام به ثبتنام در سامانه کنند. اسامی این دسته از افراد در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار میگیرد تا تحت ارزیابی وسع قرار گیرند و دهکبندی شوند و متناسب با آن تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وی با اشاره به نوع برقراری پوشش بیمه برای سایر دهکهای درآمدی، افزود: این موضوع به مصوبه هیئت وزیران نیاز دارد؛ اما پیشنهاد این بوده است که دهک چهارم، ۱۰ درصد در پرداخت حق بیمه خود مشارکت کنند، دهک پنجم و ششم ۲۵ درصد، دهک هفتم و هشتم ۵۰ درصد و دهک نهم و دهم صددرصد حق بیمه را خود را پرداخت کنند. شیب پلکانی پرداختی دهکبندیهای جدیدِ پیشنهادی، با توجه به وضعیت اقتصادی کشور مقداری به نفع مردم تعدیل شده است تا پرداخت آنها کمتر شود و به این ترتیب افراد بیشتری تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وجود نداشتن التزام پوشش همگانی
رضایی با بیان اینکه پیشنهاد سازمان بیمه سلامت حمایت بیشتر از مردم است تا حداقل حق بیمه از آنها دریافت شود و این پیشنهاد در انتظار تصویب هیئت وزیران است و خبرهای مثبتی از آن به گوش میرسد، ادامه داد: از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای انجام ارزیابیهای وسع، قول گرفته شده است که مدت زمان این استعلام بسیار کوتاه و حداکثر دو هفته باشد و امید است ظرف دو هفته افرادی که در سامانههای سازمان بیمه سلامت ثبت نام کردند، تعیین تکلیف شوند.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه در قانون، پوشش اجباری بیمه همگانی وجود دارد اما التزام پوشش همگانی وجود ندارد؛ به عنوان مثال زمانی که داشتن کارت ملی هوشمند الزامی شد، اعلام شد در ازای آن برخی خدمات عمومی با کارت ملی اجباری است اما چنین قانونی برای بیمه وجود ندارد و همین سبب میشود برخی افراد پیگیر بیمه کردن خود نباشند. پیشنهاد این است که برای اینکه پوشش اجباری همگانی برقرار شود، چنین تمهیداتی اندیشیده شود.
پرداخت از جیب بیشتر در مراجعه به مراکز درمانی توسط افراد فاقد
به گزارش ایمنا، بر اساس فراخوان سازمان بیمه سلامت ایران مبنی بر پوشش همگانی سلامت، افراد فاقد پوشش بیمه درمان میتوانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت یا مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری شهروندی به آدرس bimehsalamatiranian.ir نسبت به بیمه کردن خود و اعضای خانواده اقدام کنند. طبق ساماندهی ارز دارو در کشور بیمهشدگان دارای دفترچه بیمه در مراجعه به داروخانهها، مابهالتفاوت کمتری را پرداخت خواهند کرد؛ این در صورتی است که افراد فاقد بیمه، پرداخت از جیب بیشتری در مراجعات خود به مراکز درمانی خواهند داشت.
نظر شما