ساسان صفریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، ضمن بیان اینکه تصور برخی از صرفهجویی در انرژی اشتباه است، اظهار کرد: برخی از مردم صرفهجویی را به کممصرفکردن تعبیر میکنند؛ درصورتیکه بهمعنای بهینه مصرفکردن انرژی است.
وی افزود: با توجه به اینکه یکی از مباحث انرژی «روشنایی» است، بسیاری از افراد برای صرفهجویی در مصرف، برخی از چراغها را خاموش میکنند که این عمل، نه تنها صرفهجویی محسوب نمیشود بلکه موجب آسیب به چشم خواهد شد.
این کارشناسارشد انرژی ادامه داد: صرفهجویی در انرژی، به دو صورت قبل و بعد از بهرهبرداری انجام میشود؛ یعنی اگر قرار است صرفهجویی انجام شود در ابتدا باید ساختمان مورد نظر را طبق مباحث ۲۲ گانه نظام مهندسی و به خصوص مبحث ۱۹ طراحی کنیم.
وی تصریح کرد: برای صرفهجویی در انرژی باید مباحث ۲۲ گانه نظام مهندسی را که شامل تمام مباحث صرفهجویی انرژی از جمله آب، برق و گاز است به بهترین شکل ممکن در نقشه اعمال شود، اما متأسفانه این قسمت در ایران مغفول مانده است.
صفریان در رابطه با صرفهجویی پس از بهرهبرداری گفت: یکی از فعالیتهایی که در زمینه صرفهجویی انجام شده، استفاده از چراغهای LED است که در مبحث برق کاربرد دارد. خوشبختانه جامعه از نظر فرهنگی به آگاهی رسیده است که برای کمک به انرژی کشور از تجهیزات کممصرف، استفاده کند.
وی افزود: امروزه مردم اقدام به خریداری تجهیزاتی کردهاند تا بهوسیله آنها در مصرف انرژی صرفهجویی شود.
این کارشناس ارشد انرژی تاکید کرد: برای صرفهجویی در انرژی باید در دو قسمت «ساختوساز» و «پس از بهرهبرداری» فعالیتهایی داشته باشیم؛ در قسمت صرفهجویی پس از بهرهبرداری فعالیتهایی خوبی انجام شده، اما در بخش ساختوساز بسیار مشکل داریم.
وی تصریح کرد: اقلیم در صنایع ما هنوز به شکل درستی لحاظ نشده است؛ در مناطق گرمسیری نباید از پنجرههای بزرگ استفاده کرد و در اقلیم سرد نیز باید از ساختمانهایی با عایقبندی درست استفاده کرد تا مقدار انرژی مصرفی، مدیریت شود.
صفریان ادامه داد: در اقلیمهای مختلف، برای صرفهجویی در انرژی باید طراحی بهینه انجام شود و ساختوساز نیز به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد که در ایران این مسائل زیاد مورد توجه نیست.
نظر شما