به گزارش ایمنا، مهرداد سعادت با بیان اینکه تغییری در روند فروش گندم و آرد به ترکیه به وجود نیامده است، اظهار کرد: سیلوهای گندم در کشور ظرفیت خالی دارند که میتوانیم با واردات گندم، تولید آرد در این بخش را افزایش دهیم.
وی افزود: میتوان با ورود گندم به کشور و تبدیل آن به آرد، صادرات این محصول را افزایش دهیم و بخشی از نیاز ترکیه در این بخش را برعهده بگیریم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه با بیان اینکه این روند میتواند موجب رخ دادن اتفاقات خوبی در روابط دو کشور شود، گفت: در دورهای ایران نیاز به خرید مرغ داشت و از طریق ترکیه نیاز خود را تأمین کرد و امروز با مدیریت درست در زمینه فروش آرد غیردولتی میتوان هم صادرات را افزایش داد و هم به بازار این کشور کمک کرد.
وی با تاکید بر اینکه برای سیلوهای خالی کشور سرمایهگذاری شده است، افزود: میتوانیم با کمک کارخانجات تولید آرد از این توانمندیها بهرهبرداری کنیم و با ارزش افزوده بیشتر، گندم وارداتی را صادر کنیم.
سعادت گفت: شایعاتی مبنی بر فروش بیش از اندازه آرد به ترکیه را تأیید نمیکنم، زیرا شاهد افزایش حجم صادراتی در این بخش نیستیم و قطعاً مانع هرگونه ایجاد بحران در فروش کالا و صادرات محصولات خواهیم شد.
در روزهای گذشته اخباری مبنی بر افزایش فروش آرد دولتی به ترکیه منتشر شده بود، مبنی بر اینکه به علت بحران به وجود آمده در اوکراین، میزان عرضه آرد در این کشور کاهش داشته است و شاهد افزایش قیمت این کالا خواهیم بود.
همچنین بر این موضوع که با افزایش حجم خروج آرد به ترکیه به زودی در ایران شاهد کمبود خواهیم شد، تاکید شده بود. به نظر میرسد خروج آرد از کشور به ترکیه به صورت غیرقانونی و قاچاق صورت میگیرد.
منبع: ایرنا
نظر شما