به گزارش خبرنگار ایمنا، حجتالاسلام سیدعبدالمهدی موسوی، در نخستین جلسه با رؤسا و دادستانهای حوزههای قضائی استان با اشاره به بیانات رئیس قوه قضائیه در نخستین جلسه شورای عالی قضائی، اظهار کرد: اجرای درست و مستمر سند تحول قضائی توسط رؤسا و دادستانها و مجموعه تحت زعامت آنان مهمترین بخش سخنان رئیس قوه قضائیه بود که بسیار مورد تأکید قراردادند، ازاینرو به دنبال مکاتبات انجامشده با رؤسا و دادستانهای حوزههای قضائی اولویت قرار دادن موارد شانزدهگانه مورد تأکید رئیس قوه قضائیه مطرحشده است.
وی افزود: همچنین مقررشده که تمام نواقص و کمبودها توسط رؤسا و دادستانها در حوزهها بررسی و نقطه نظرات به مرکز استان منعکس شود تا با برنامهریزی صحیح و مناسب در راستای برطرف سازی مشکلات گام برداریم.
رئیسکل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: از مجموعه مدیران، قضات و کارکنان انتظار میرود که پس از پایان تعطیلات نوروز انشاءالله با یک روحیه بانشاط و انرژی مضاعف حاصل از صله ارحام در ایام نوروز، رسیدگی به پروندهها را در نیمه دوم فروردینماه بهسرعت دنبال کنند و کارهای معوقه را به سرانجام برسانند تا شاهد اطاله در دادرسیها و اجرای احکام نباشیم.
وی تصریح کرد: تکریم مردم و دیدار با آنها بهمنظور بررسی و رفع مشکلات آنان از دیگر توصیههای مورد تأکید رئیس قوه قضائیه بود که همواره باید مدنظر رؤسا و دادستانها باشد چراکه مردم این توجهها را بهخوبی حس میکنند.
وی ادامه داد: همچنین به دنبال تأکید رئیس قوه قضائیه در زمینهٔ تسریع رسیدگی و تعیین تکلیف پروندهها در اجرای احکام مقرر شد در رابطه با پروندههای مهم و مسن اجراهای احکام کیفری و مدنی ظرف ۴۵ روز اقدامات جدی انجام شود تا دیگر شاهد پرونده اجرانشدهای در شعب اجرا نباشیم.
موسوی اظهار کرد: موضوع دیگری که باید موردتوجه باشد نخبهگزینی و معرفی قضات و کارکنان شایستهای است که اقدامات قابلملاحظه و فوقالعادهای داشتهاند که این مهم باید بر مبنای شاخصهای قابل ارزیابی و استاندارد مدنظر باشد تا نسبت به ارتقا و توجه به همکارانی که شایستگی دارند، اقدام شود.
وی افزود: امسال مطابق تأکیدات رئیس قوه قضائیه که اجرای برنامههای اولویتدار در دستگاه قضائی را مهم برشمردهاند، ملاک ارزیابی اقدامات و فعالیت رؤسا و دادستانها و مدیران، برنامه محور بودن آنان و اجرای برنامههاست.
رئیسکل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: ارتباط مستمر و مفید رؤسا و دادستانها با مجامع اطلاعاتی هر حوزه قضائی ازجمله نکات دیگر است زیرا برای اشراف مدیران بر مسائل و موضوعات مختلف هر حوزه و تصمیمگیریهای کاربردی و متقن موردنیاز است.
وی با اشاره به شروع آموزش حضوری اظهار کرد: دادستانهای حوزههای قضائی، شبکههای بهداشت را مکلف کنند تا از محیطهای آموزشی در شهرستانها بازدید کنند و از تذکرات لازم در ارتباط با بهداشت محیط را در راستای رعایت موارد بهداشتی ابلاغ کنند.
موسوی با اشاره به مبارک رمضان ادامه داد: تقویت برگزاری برنامههای فرهنگی و مذهبی با حضور حداکثری همکاران قضائی واداری برای بهرهگیری از فضائل این ماه ضروری است.
به گزارش ایمنا، در سال نودونه ۶۱ هزار و ۸۸۹ فقره پرونده به محاکم عمومی و انقلاب اراک وارد شده که در سال ۹۸ تعداد ۵۷ هزار و چهار فقره بوده و ۹ درصد افزایش پرونده وارده در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ داشته است.
نظر شما