به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مسئولان قدیمیترین بازار روباز در صوفیه بلغارستان به نام ژنسکی پازار، اخیراً اعلام کردند که تبدیل بازیافت زبالههای غذایی را به کمپوست آغاز خواهند کرد. این حرکت بخشی از پروژهای به نام «کمپوست شهری برای کشاورزی پایدار» است که ابتکار مشترکی بین بازار این شهر و دانشگاه جنگلداری صوفیه است.
"کمپوست شهری برای کشاورزی پایدار" توسط دو صندوق مالی برای نوآوری و برنامه «مشارکت زنان در تولید مواد غذایی کشاورزی» سازماندهی شده است. هدف این پروژه ارائه دستورالعمل بهینه برای کمپوست تولید شده از مواد غذایی شهری و زبالههای سبز است. محصول کمپوست تولید شده بعداً توسط تولیدکنندگان کوچک و متوسط کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد. این ابتکار، تولید مواد غذایی زیستی و همچنین رویکرد دایرهای کشاورزی و مدیریت زبالههای شهری را تقویت میکند.
هر ماه بین ۵۰۰ تا هزار لیتر زباله زیستی تولید شده در بازار به یک سایت آزمایشی در حومه صوفیه ارسال میشود که متعلق به دانشگاه جنگلداری است که در آنجا ترکیبات مختلفی را برای کمپوست آزمایش خواهند کرد.
این پروژه به طور رسمی در اواخر فوریه راهاندازی شد و تا بهار سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. ژنسکی پازار یکی از اولین بازارهایی در صوفیه خواهد بود که سیاست زباله صفر را در پیش خواهد گرفت. ژنسکی پازار، اجرای طرحهای مشابه را در سال ۲۰۱۸ با نصب اولین کانتینر بازیافت لباس در صوفیه آغاز کرد.
نظر شما