حقوقی‌ها مانع منفی شدن شاخص بورس شدند

حمایت شرکت‌های حقوقی از سهام شاخص‌ساز در بازار سرمایه سبب رشد بورس پس از یک روز کاهش در شاخص‌ها شد.

به گزارش ایمنا، بازار سرمایه پس از چند روز صعود، دیروز قرمزپوش بود. اما روند افت شاخص ادامه دار نبود و امروز بورس به دوران اوج گیری خود بازگشت و توانست کانال ۱.۴ میلیون واحدی را برای خود تثبیت کند.

امروز تقریباً تمام نمادهای شاخص ساز و بزرگ بازار سهام با رشد همراه بودند و همین مساله باعث ایجاد توقف در افت شاخص کل بورس شد.

به نظر می‌رسد، شرکت‌های حقوقی حاضر در بازار سهام در روزهای گذشته و مخصوصاً در جریان معاملات روز حمایت جدی از بورس انجام داده‌اند. البته نباید از تغییر رفتار حقیقی‌ها در معاملات امروز نیز چشم پوشی کرد. سهامداران حقیقی با تغییر استراتژی خود دوباره پول وارد بازار سرمایه کردند. اگرچه نوسان شدیدی هم در خروج و ورود پول حقیقی‌ها در ساعت معاملات مشاهده شد اما در پایان، تراز پول حقیقی‌ها مثبت شد.

بررسی سرانه معاملاتی حقیقی‌ها نیز نشان می‌دهد که آنان همچنان بیشتر در موقعیت خرید قرار دارند تا فروشنده. بدین ترتیب سرانه خرید حقیقی‌ها ۳۰.۴ میلیون تومان و سرانه فروش آنان ۲۳.۷ میلیون تومان بوده است.

شاخص کل بورس در جریان معاملات آخرین روز کاری هفته جاری ۱۷ هزار و ۸۸۷ واحد رشد کرد و به عدد یک میلیون و ۴۳۲ هزار و ۱۳۷ واحدی رسید. بازدهی این شاخص مثبت ۱.۲۶ درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش دو هزار و ۹۸۲ واحدی توانست خود را به عدد ۳۶۵ هزار و ۹۰۸ واحدی برساند. بازدهی این شاخص نیز مثبت ۰.۸۲ درصد بوده است. شاخص کل فرابورس نیز با رشد ۲۶۰ واحدی به میزان ۱۹ هزار و ۳۱۶ واحدی دست پیدا کرد.

کل معاملات بازار سهام در روز چهارشنبه با افت ۲۳ درصدی نسبت به روز گذشته به ارزش پنج هزار و ۵۲۴ میلیارد تومان کاهش یافت.

معاملات خرد نیز با کاهش ۲۲ درصدی نسبت به معاملات خرد روز سه شنبه به میزان سه هزار و ۹۲۱ میلیارد تومان رسید که حدود ۷۰ درصد معاملات بازار سرمایه را در برگرفته است.

معاملات روز چهارشنبه که همراه با رشد همه شاخص‌های بورس بود، در زمینه ورود پول حقیقی نیز توانست خروج پول در روز گذشته را متوقف کند و در جریان معاملات امروز ۸۱ میلیارد تومان پول از سوی سهامداران حقیقی وارد بازار سرمایه شد. بدین ترتیب حقیقی‌ها ۲۳.۵ میلیارد تومان وارد بازار سهام و ۵۷.۹ میلیارد تومان وارد صندوق‌های با درآمد ثابت کردند.

نمادهای وبملت (بانک ملت)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) شاهد تغییر مالکیت از حقیقی‌ها به حقوقی‌ها بودند و سهم‌های کرماشا (صنایع پتروشیمی کرمانشاه)، خگستر (گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو) و آریا (پلیمر آریا ساسول) بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند.

بررسی ارزش صف‌های خرید و فروش نشان می‌دهد که صف‌های خرید فاصله بسیار زیاد خود را با صف‌های فروش با اندکی تعادل از ابتدا تا انتهای معاملات حفظ کرده‌اند. به طوری که ارزش صف‌های خرید در پایان معاملات هزار میلیارد تومان بوده است. اما ارزش صف‌های فروش نیز ۳۸.۴ میلیارد تومان بسنده کرد. تعداد نمادهای دارای صف خرید ۱۵۵ نماد و تعداد نمادهای دارای صف فروش نیز ۲۷ سهم بوده است.

منبع: فارس

کد خبر 564921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.