فاطمه فخرایی فرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: ماکی ماکی، سومین سیارک بزرگ منظومه شمسی، سهشنبه _نهم فروردینماه_ در موقعیت مقابله خورشیدی قرار خواهد گرفت و کل طول شب در آسمان قابل رصد است. این جرم در صورت فلکی گیسو، حدود نیمهشب به اوج خود در آسمان ما میرسد.
وی افزود: این سیارک، از موقعیت رصدخانه لارستان، از ساعت ۲۰:۳۹ زمانی که به ارتفاع ۲۱ درجهای بالای افق شرقی برسد در دسترس است، سپس ساعت ۰۱:۴۴، ۸۵ درجه بالای افق جنوبی در اوج قرار میگیرد و در ساعت ۰۵:۵۰، ۳۴ درجه بالاتر از افق غربی غیرقابل رصد میشود. در وضعیت مقابله این جرم متعلق به کمربند کویپر، نزدیکترین فاصله خود به زمین (۷۴.۵۱ واحد نجومی) را دارد و تقریباً در درخشانترین حالت ظاهر میشود. سیارک ماکی ماکی با قدر ۲.۱۷ فقط با تلسکوپ قابل رصد است.
مقارنه سیاره زهره و زحل
کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: سیارههای زهره و زحل سهشنبه _نهم فروردینماه_ در یک مقارنه تماشایی با فاصله زاویهای ۲ درجه و ۹ دقیقه قوسی در موقعیت مقارنه قرار خواهند گرفت. این اجرام ساعت ۰۴:۳۳، دو ساعت و ۱۲ دقیقه قبل از طلوع خورشید، ۲۲ درجه بالاتر از افق جنوب شرقی قابل رصد هستند و تا سپیدهدم و حدود ساعت ۰۶:۳۱ در آسمان حضور دارند. قدر سیاره زهره منفی ۳.۴ و زحل ۷.۰ تخمین زده شده است، این دو سیاره در صورت فلکی جدی قرار دارند. این پدیده با چشم غیرمسلح قابل رصد است.
نظر شما