به گزارش ایمنا، محمد برزگری در خصوص مرجع دریافت کننده مالیات نقل و انتقال خودرو، اظهار کرد: قانونگذار دو مرجع دفاتر اسناد رسمی و مراکز تعویض پلاک را مورد حکم قرار داده است. قانونگذار این دو مرجع را تکلیف میکند که در زمان تعویض پلاک و ثبت سند انتقال، مالیات مربوطه را اخذ کنند. هر کدام از این دو مرجع زودتر مالیات را اخذ کند، دیگر الزامی برای مرجع دوم در گرفتن مالیات وجود ندارد.
وی افزود: برای انجام سیستمی این کار جلسات متعددی برگزار شد، حتی به سمتی حرکت کردیم که فارغ از اینکه کدام یک از این مراجع مالیات را دریافت میکنند، افراد بتوانند به صورت خوداظهاری در سایت سازمان امور مالیاتی، مالیات را پرداخت و گواهی آن را دریافت کنند، قانونگذار اعلام کرده است که هر کدام از این مراجع که نسبت به وصول مالیات اقدام نکنند، دو برابر میزان مالیات جریمه خواهند شد.
رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان مالیاتی تاکید کرد: براساس قانون از ۱۳ بهمن ماه تعویض پلاک و دفاتر اسناد رسمی ابتدا باید گواهی پرداخت مالیات را از سازمان امور مالیاتی دریافت کنند و بعد از آن نسبت به نقل و انتقال و یا تعویض پلاک اقدام کنند.
وی با بیان اینکه افراد در این مدت ابتدا وارد سامانه سازمان امور مالیاتی میشدند، مالیات را پرداخت کرده و سپس به سامانه تعویض پلاک مراجعه میکردند تا نوبت دریافت کنند، گفت: با همکاری سازمان امور مالیاتی و نیروی انتظامی این روند تغییر یافته و پس از اینکه افراد مالیات نقل و انتقال خود را پرداخت کردند در همان سامانه سازمان امور مالیاتی نوبت تعویض پلاک را نیز دریافت خواهند کرد.
برزگری ادامه داد: این موضوع دو ماه در استان سمنان به صورت آزمایشی اجرا شده است و از ششم فروردین ماه در کل کشور اجرا خواهد شد. بحثهای پیرامون دفتر اسناد رسمی به سازمان امور مالیاتی ارتباطی ندارد و افراد اگر بخواهند برای نقل و انتقال خودرو به هر یک از مراکز تعویض پلاک و یا دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند باید حتماً گواهی پرداخت مالیات را ارائه کنند.
منبع: تسنیم
نظر شما