۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
شکار انفجار ستاره HH34 توسط هابل

کارشناس فضایی آسمان‌سرای سُها گفت: تلسکوپ فضایی «هابل» توانسته است در فاصله حدودی ۱۵۰۰سال نوری تصاویری از انفجار ستارهHH34 در سحابی شکارچی ثبت کند که داده‌های استخراج شده از تصاویر، جت گازی رشته‌ای را از چهار جهت نشان می‌دهد.

علیرضا بیات در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه انفجار HH34 از پدیده‌هایی است که در زمان تکامل ستارگان جوان رخ می‌دهد، اظهار کرد: این انفجارها به جت‌های گازی رشته‌ای معروف است که تصویر رخ‌دادن آن در ستاره HH34 توسط تلسکوپ فضایی «هابل» شکار شده است.

وی افزود: تلسکوپ فضایی هابل توانسته است در فاصله حدودی ۱۵۰۰ سال نوری تصاویری از انفجار ستاره HH34 در سحابی شکارچی ثبت کند و داده‌های استخراج شده از تصاویر، جت گازی رشته‌ای را از چهار جهت نشان می‌دهد.

دلیل شکل‌گیری جت گازی رشته‌ای

این کارشناس فضایی آسمان‌سرای سُها، در رابطه با شکل‌گیری جت‌های گازی رشته‌ای گفت: هنگامی که یک ستاره در حال تکامل است، گداخت هسته‌ای در آن جریان دارد و برخی از گداخت‌ها به خارج از ستاره پرتاب می‌شود که به آن‌ها جت گفته می‌شود.

وی در همین رابطه ادامه داد: هنگامی که جت‌ها به خارج ستاره پرتاب می‌شود و با مواد موجود در اطراف ستاره تماس می‌گیرد، شوک حرارتی ایجاد می‌شود که نتیجه آن انفجار و درخشندگی است؛ این انفجارها در علم نجوم با عنوان Herbig–Haro object شناخته می‌شود و نه تنها در ستاره HH34 بلکه در بیشتر ستاره‌های جوان در حال تکامل، رخ می‌دهد.

بیات اضافه کرد: تلسکوپ فضایی هابل توانسته است از این ستاره عکس‌برداری کند، اما اگر آینه‌های تلسکوپ فضایی جیمزوب نیز به سمت این صورت فلکی باشد، می‌تواند تصاویر دقیق و عمیق‌تری را به واسطه نوع آینه‌ها و دقت بیشترش ارائه دهد.

کد خبر 562272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.