به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «حسین زمانی» اظهار کرد: دو لایحه مهم با عنوان «حفاظت رودخانهها و کاهش خطرات سیل» و «قانون آب» با همکاری سایر بخشها تدوین و در کمیسیون امور زیربنایی هیئت دولت در حال بررسی است که با هدف اصلاح سازوکارهای مدیریت آب، تدوین و اصلاح دستورالعملهای متعددی نیز با همکاری بخشهای مربوط در دستور کار قرار دارد.
وی پشتیبانی حقوقی از مدیریت حوضهای منابع آب را به عنوان یکی از مهمترین خطمشیهای دفتر حقوقی برشمرد.
مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: تلاش میشود تا با تدوین لوایح قانونی یا اصلاح قوانین و مقررات موجود، برای انطباق قوانین با شرایط فعلی و نیاز آتی جامعه گامهای بلندی برداشته شود.
زمانی تعامل با قوه قضائیه را برای تأمین ضمانتهای قضائی و نظارتی لازم برای مدیریت منابع آب کشور، ضروری توصیف کرد.
وی افزود: پاسخ به نیاز جامعه برای آگاهی از قوانین و مقررات و تشریح آنها از طریق رسانههای جمعی، از اولویتهای دیگر برای گسترش سواد حقوقی آب در بین آحاد مردم است.
مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران، از حقوق بینالملل و دیپلماسی آب به عنوان یکی از حلقههای مفقوده مسئله آب در ایران نام برد.
زمانی افزود: همسو با خطمشیهای ارائه شده از مراجع و اسناد بالادستی، تدوین سند راه حقوق بینالملل آب با همکاری سایر واحدها و دستگاههای اجرایی ذیربط در دستور کار قرار گرفته تا برای بهرهمندی مطلوب کشور از رودخانههای مرزی و منابع آبی مشترک، اقدامهای اساسی صورت گیرد.
وی عبور از پارادایم «توزیع گرایانه» قانون توزیع عادلانه آب به سمت پارادایم «توسعه پایدار» برای تأمین نیازهای نسل حاضر و توجه به احتیاجهای نسل آتی را مورد تأکید قرار داد.
مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: مسئله آب معلومات و مجهولات متعددی همچون اقلیم، جمعیت، سازهها، هیدرولوژی و هیدروژئولوژی، حقوق، سیاست، اقتصاد، جامعهشناسی، تاریخ، کشاورزی و صنعت را در برمیگیرد که جمیع آنها فرابخشی و فرادولتی است.
به گفته زمانی، مسئله آب از چهار ضلع یا ارکان برخوردار است که رکن نخست آن قوه مقننه بوده که از طریق قانونگذاری، زیربنای مدیریت آب را فراهم میکند. دولت به عنوان رکن دوم، مسئولیت اجرای این قوانین را برعهده دارد و قوه قضائیه نیز، با کارکرد نظارتی خود، اجرای صحیح قوانین را تضمین میکند. البته رکن چهارم جامعه است که علاوه بر تاثیرپذیر بودن، نقش پراهمیتی در مسئله آب دارد.
نظر شما