اثرهای بدزبانی همسران در زندگی مشترک چیست؟

یک روان‌شناس با اشاره به اثر منفی فحاشی و بددهنی بر روابط زوجین و افزایش اختلافات با فحاشی، گفت: زوجین باید جمله «در دعوای زن و شوهر حلوا خیرات نمی‌کنند» را فراموش کنند؛ زیرا زن و شوهر باید حتی در دعوا هم بر خود مسلط باشند و هیچ توجیهی برای فحاشی زوجین در دعوا وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شبنم طلوعی درباره اثرات فحاشی زوجین با تاکید بر اینکه اگر زن یا شوهر فحاشی می‌کند، باید خود را درمان کند و اگر مورد فحاشی قرار می‌گیرد باید همسر خود را به سمت درمان سوق دهد، اظهار کرد: اگر همسرتان فحاشی می‌کند، درواقع از طریق این فحاشی درصدد دریافت توجه است و توجه شما به فحاشی او، به نوعی یک توجه منفی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه فحاشی همسر می‌تواند بیانگر این باشد که او نیازمند توجه است، افزود: در چنین شرایطی زن یا شوهر باید به همسر خود خوراک مثبت و توجه مثبت دهد. برای مثال زوجین می‌توانند از کارکردهای مثبت همسر هرچند کوچک باشد، تعریف کنند؛ همچنین کارکردهای مثبت همسر را ببینند و به آن پر و بال دهند تا همسر برای جلب توجه متوسل به انجام رفتارهای منفی همچون فحاشی نشود.

این روان‌شناس «فحاشی» را عامل بروز اختلافات بزرگ دانست و تصریح کرد: این رفتار منفی به ویژه در میان مردان بسیار به چشم می‌خورد، اما باید به این نکته توجه داشت که آیا این رفتار منفی همواره در طول سالیان زندگی مشترک به چشم خورده و وجود داشته است یا به طور مقطعی و تنها در شرایط خاص بروز می‌کند. از سوی دیگر نقش همسر در شدت یا کاهش رفتار بددهنی و فحاشی زن یا شوهر بسیار مؤثر است و نباید از آن غافل بود.

وی ادامه داد: فحاشی نوعی پرخاشگری است که ریشه در مدیریت‌نکردنِ خشم دارد و فرد فحاش باید مدیریت خشم را بیاموزد، نسبت به نادرست بودن این رفتار آگاه شود و برای حذف این عادت تلاش کند.

فیتیله عصبانیت را خاموش کنید

طلوعی گفت: زن و شوهر باید «فیتیله» عصبانیت یکدیگر را خاموش کنند و به هنگام عصبانیت هر کدام، طرف مقابل سکوت کند تا آتش این بحث و اختلاف زیاد نشود و در زمان مناسب که هر دو آرام هستند، به همسر خود یادآوری کنند که احترام دیدن از همسر و مورد احترام قرار دادن همسر یک نیاز است که باید از سوی همسر تأمین شود و زن یا شوهر حق ندارد با فحاشی این نیاز را از همسر خود سلب کند.

وی معتقد است که حفظ آرامش همسر و احترام گذاشتن و به‌کارگیری الفاظ زیبا توسط همسر، از نیازهای مهم زندگی مشترک است و زن یا شوهری که همسر فحاش و بددهن دارد باید با سعه صدر آتش عادت فحاشی را در همسر خود خاموش کند.

این روان‌شناس در ادامه سخنان خود به بیان راهکارهایی برای مدیریت خشم، پرخاشگری و فحاشی پرداخت و خاطرنشان کرد: در شرایطی که متوجه شدید در حال عصبانی و خشمگین شدن هستید، موقعیت را ترک کنید، از ادامه صحبت و بحث بپرهیزید و با این کار به خود و همسرتان فرصت دهید تا از خشم فاصله گیرد و رفتار مناسب را انتخاب کند؛ سپس به دنبال حل مسئله باشید. می‌توانید به همسر خود بگویید: «من الان شرایط روحی خوبی ندارم و در حال خشمگین شدن هستم» و با این هشدار به همسر، جلوی بروز بسیاری از اتفاقات و دعواهای بزرگ را بگیرید.

به همسر خود بگویید از «بددهنی» او ناراحت هستید

وی به زن یا شوهرهایی که همسر بددهن دارند و از این رفتار به شدت ناراحت می‌شوند اما به روی او نمی‌آورند، اظهار کرد: اگر از دست همسر خود ناراحت هستید باید این ناراحتی را به او نشان دهید و ابراز کنید؛ چراکه همسر ذهن‌خوانی بلد نیست و نباید انتظار داشته باشید که احساس شما را حدس بزند. یاد بگیرید از کلام و زبان برای گفت‌وگو و توضیح حالات روحی و درونی خود استفاده کنید و از واژه‌های زیادی که برای بیان احساسات وجود دارد، سود بجویید.

طلوعی همچنین گفت که تکنیک‌هایی نظیر تنفس عمیق، شست‌وشوی صورت، نوشیدن آب و پیاده‌روی می‌تواند در کاهش خشم مؤثر باشد.

وی اظهار کرد: آثار فحاشی روی همسر بسیار ماندگار است؛ چراکه با بددهنی، همسر تبدیل به انسانی ناچیز و بی‌ارزش می‌شود و این بی‌ارزشی در روان او اثر می‌گذارد که نهایتاً لطمه‌اش به زندگی و روابط زوجین بازمی‌گردد؛ بنابراین لازم است زوجین بددهن و فحاش به خاطر این رفتار خود از همسر عذرخواهی کرده، سریعاً برای درمان اقدام کنند.

به گزارش ایمنا، فحاشی و بددهنی از اعتبار و احترام شما می‌کاهد، روابط شما را با دیگران به خطر می‌اندازد، موجب آزار دیگران می‌شود و مهم‌ترین پیامد آن این است که شرایط را بحرانی‌تر و سخت‌تر می‌کند. تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، شست‌وشوی دست و صورت، نوشیدن آب و پیاده‌روی در کاهش خشم و عصبانیت مؤثر است.

فحاشی نه تنها به حل مشکل کمکی نمی‌کند، بلکه به تیره شدن روابط بین شما و اطرافیانتان می‌انجامد. بدین منظور نخست مشکل خود را به طور دقیق تعریف و سپس راه‌حل‌هایی برای آن انتخاب کنید؛ آن گاه نکات مثبت و منفی هر راه‌حل را بررسی و در پایان بهترین راه‌حل را انتخاب کنید. از عذرخواهی نترسید. اگر متوجه شدید رفتار شما باعث ناراحتی و عصبانیت همسرتان شده است، عذرخواهی کنید. این موضوع برای ترمیم رابطه و کاهش اثرات زیان‌بار پرخاشگری ضروری است.

کد خبر 560828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.