به گزارش ایمنا، به نقل از هلث دی نیوز، در این مطالعه کوچک، محققان نمونههای خون ۲۴ نفری را که مبتلا به کووید ۱۹ از نوع بدون علامت تا شدید شده بودند را تجزیه و تحلیل کردند. آنهایی که علائم خفیف یا بدون علائم داشتند، همیشه آنتیبادیهای اختصاصی کروناویروس در خون خود نداشتند، اما همه ۲۴ نفر دارای سلولهای ایمنی موسوم به سلولهای B حافظه بودند که هنگام قرار گرفتن در معرض ویروس، آنتیبادی کروناویروس تولید میکردند.
دکتر «بیل مسر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه علوم و بهداشت اورگن، گفت: «سویههای نگرانکننده فعلی به احتمال زیاد از سیستم ایمنی افرادی که از عفونت بهبود یافتهاند فرار نمیکنند.»
تا ۱۱ ماه پس از عفونت، این سلولهای B حافظه نه تنها به نظر میرسید که به ویروس اصلی واکنش نشان میدهند، بلکه انواع به اصطلاح نگرانکننده را نیز تشخیص دادند.
اما محققان میگویند که نمیتوان با اطمینان گفت که آیا پاسخ سلول B که آنها کشف کردند واقعاً پاسخ ایمنی مؤثری در برابر انواع سویههای ویروس ایجاد میکند یا خیر.
مسر تاکید کرد: «واکسیناسیون بهترین محافظت در برابر عفونت مجدد را ارائه میدهد و همچنین بهترین محافظت را در برابر بیماری جدی یا مرگ برای افرادی که مبتلا به کووید نیستند ایجاد میکند.»
منبع: مهر
نظر شما