اصفهان در اوج قله مرگ‌ومیر کرونایی/اوایل فروردین هم گرفتار امیکرون هستیم

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از کاهش میانگین مراجعه افراد به مراکز درمانی از چهارهزار نفر به هزار و ۵۰۰ تا دو هزار نفر خبر داد و گفت: آمار مرگ‌ومیر روزانه به‌طورمیانگین ۱۳مورد است. اکنون شرایط بهتری نسبت به قبل داریم اما در مقایسه با اوایل بهمن و شروع موج امیکرون، در پیک آمار مرگ‌ومیر هستیم.

پژمان عقدک در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: از زمانی که کرونا وارد ایران شد تاکنون، قاعده‌ای که در پنج پیک قبلی تکرار شده این است که در ابتدای موج، تعداد افراد مبتلا به شکل سرپایی، سپس تعداد افراد بستری و بیماران بدحال و سرانجام آمار مرگ‌ومیر افزایش می‌یابد، مدتی بعد و در سراشیبی موج همه‌گیری نیز به همین ترتیب، تعداد مراجعان بعد بیماران داخل بخش و آی‌سی‌یو و سپس آمار مرگ‌ومیرها کاهش می‌یابد.

جهش ۱۰ برابری مراجعان مراکز درمانی در هفته آخر بهمن‌ماه

وی آمار مراجعان در اوج قله پیک ششم را روزانه چهار هزار مورد در استان اصفهان برشمرد و ادامه داد: در اوایل بهمن‌ماه که موج ششم آغاز شد، آمار مراجعان به مراکز درمانی استان روزانه ۲۵۰ مورد بود که این عدد در روز بیست‌وپنجم بهمن‌ماه به بیش از چهار هزار و ۳۳ نفر و در روز بیست‌وهشتم اسفندماه به سه هزار و ۸۰۹ مورد رسید، پس از آن آمار در سرازیری افتاد و تاکنون روند کاهشی داشته است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به افزایش تست‌های مثبت کرونا در اواخر بهمن‌ماه، گفت: در این هفته که روزهای اوج پیک ششم بود، نزدیک به ۶۰ درصد تست‌های کرونا مثبت بود و درمجموع آمار بستری بیماران و تست‌های مثبت در مقایسه با هفته اول بهمن‌ماه، نزدیک به ۱۰ برابر افزایش پیدا کرد به ویژه موارد بستری که از ۲۵۰ تا ۳۰۰ مورد در اوایل بهمن‌ماه به روزی حدود یک هزار و ۲۵۰ مورد رسید.

وی آخرین آمار موارد بستری را نشان‌دهنده کاهش آمار موارد بستری بیماران کرونا دانست و اظهار کرد: در روز نهم اسفندماه آمار ثبت شده حکایت از مراجعه ۶۰۰ بیمار سرپایی و ۱۷۰ مورد مثبت بود که البته این روز تعطیل، مبنای داده‌ها و بررسی‌ها قرار نمی‌گیرد.

کاهش آمار تست‌های مثبت، افزایش موارد بستری

عقدک از کاهش میانگین مراجعه افراد به مراکز درمانی در روزهای اخیر خبر داد و گفت: آمار مراجعان از چهار هزار نفر که در روزهای اوج پیک ششم ثبت شده اکنون به یک هزار و ۵۰۰ تا دو هزار مورد و تعداد تست‌های مثبت کرونا نیز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ مورد در روز رسیده است که در مقایسه با آمار هزار و ۷۰۰ موردی تست‌ها در قله پیک، به یک سوم کاهش یافته است.

وی آمار بیماران بستری را همچنان نگران‌کننده دانست و ادامه داد: تعداد بستری‌ها گرچه نسبت‌به پیک امیکرون که یک هزار و ۲۵۰ مورد بود، اکنون هزار مورد کم شده اما نسبت به ابتدای شروع امیکرون که این آمار به بستری ۲۵۰ بیمار می‌رسید، همچنان بالا است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آمار و مرگ‌ومیر بیماران را نیز همچنان بالا دانست و گفت: آمار مرگ‌ومیر روزانه به طور میانگین ۱۳ مورد است، در ۱۰ روز گذشته این عدد بین ۱۴ تا ۲۳ مورد بود اما اکنون شرایط بهتری نسبت به اواخر بهمن ماه داریم. در مقایسه با اوایل بهمن که موج امیکرون آغاز شد و آمار مرگ‌ومیر روزانه دو تا سه مورد بود، می‌توان گفت آمار مرگ‌ومیر بسیار بالا است و در پیک مرگ‌ومیر هستیم.

در انتظار سقوط آمار مرگ‌ومیر و بستری بیماران

وی اظهار کرد: امیدواریم روند نزولی در روزهای آینده نیز ادامه یابد تا بتوان گفت در پیک نزولی هستیم، اکنون که تعداد مراجعان سرپایی و تست‌های مثبت کاهش یافته باید امیدوار باشیم که آرام‌آرام تعداد افراد بستری و به دنبال آن مرگ‌ومیر هم کاهش پیدا کند.

عقدک، درباره کوتاه بودن دوره آغاز پیک ششم تا رسیدن به قله پیک نیز گفت: چون سرایت‌پذیری امیکرون بسیار کوتاه است و افراد زودتر مبتلا می‌شوند، از سوی دیگر زمان ماندن ویروس در بدن نیز کوتاه‌تر بوده و علامت‌ها خفیف‌تر است، به همین دلیل خیلی سریع‌تر به پیک رسیدیم و پیش‌بینی می‌شود سریع‌تر از موج‌های قبلی نیز آمار مبتلایان و بیماران کاهش پیدا کند؛ یعنی اگر در پیک‌های قبلی، سه یا چهار ماه گرفتار بیماری بودیم اکنون ممکن است کل دوره پیک به سه چهار ماه برسد. به عبارت دیگر دامنه زمانی این پیک کوتاه‌تر است.

لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی با توجه به خریدهای نوروزی

وی بازگشت اصفهان به شرایط قبل از وضعیت قرمز امیکرون را زمان‌بر دانست و ادامه داد: با شرایطی که اکنون داریم، تا پیش از تعطیلات عید به وضعیت روزهای آخر آذرماه و اوایل بهمن نمی‌رسیم؛ اما در مدت دو هفته آینده و روزهای پایانی سال، اگر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنیم با توجه به خریدهای نوروزی و رفت‌وآمدهای تعطیلات، ممکن است در همین وضع کنونی بمانیم و حتی آمار بیماران بدحال و فوتی‌ها افزایش یابد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: در وضعیت نزولی پیک هستیم و کم‌کم آمار بستری و مرگ‌ومیر نیز کاهش پیدا می‌کند؛ ولی به نظر می‌رسد اوایل فروردین هم در تعطیلات گرفتار کرونا هستیم.

وی درباره زمان پاک شدن رنگ قرمز از شهرستان‌های استان در نقشه کرونایی گفت: این رنگ‌بندی به تعداد مراجعه‌ها و بستری‌های مثبت بستگی دارد که باید منتظر آمار باشیم، رنگ‌بندی نقشه کرونایی کشور و استان نیز به شکل هفتگی و با توجه به تست‌های مثبت در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اعلام می‌شود.

تأثیر واکسن در کاهش مبتلایان، شدت بیماری و مرگ

عقدک، اثربخشی واکسیناسیون و تأثیر آن در پیک ششم را غیرقابل انکار دانست و گفت: براساس آمار، تاکنون ۸۶ درصد جمعیت هدف دوز اول، ۷۶ درصد دوز دوم و یک سوم جمعیت هدف نیز دوز سوم را دریافت کردند؛ در غیر این صورت مانند اتفاقی که در مرداد و شهریورماه امسال و اوج قله پیک پنجم رخ داد، تعداد مبتلایان و مرگ‌ومیرها بسیار بیشتر از اعداد کنونی بود.

وی یکی از عوامل کاهش شدت همه‌گیری امیکرون را واکسیناسیون دانست و ادامه داد: تأثیر واکسن نیز در کاهش افرادی که مبتلا می‌شوند و شدت بیماری فرد و مرگ‌ومیر، ثابت شده است؛ به ویژه درباره امیکرون که درصد زیادی از مبتلایان، کسانی بودند که دوز سوم واکسن را دریافت نکرده‌اند، آمارها نشان می‌دهد در افرادی که یک یا دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، تا ۲۵ درصد ایمنی ایجاد شده است و کسانی که دوز سوم را تزریق کردند تا ۸۰ درصد در برابر امیکرون مقاوم هستند. البته ممکن است که بخشی از این افراد نیز به ویروس مبتلا شده و حتی دچار نوع شدید و مرگ شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با اشاره به آماری که در بهمن ماه درباره اثرگذاری واکسن گردآوری شده است، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که از ۲۸۰ فوتی بهمن ماه به دلیل ابتلاء به امیکرون، ۴۳ درصد هیچ واکسنی دریافت نکرده بودند، ۲۰ درصد یک دوز و ۲۴ درصد دو دوز واکسن و ۱۳ درصد هم سه دوز واکسن را تزریق کرده بودند و همگی بیماری زمینه‌ای هم داشتند.

کد خبر 559151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.