وحید مهدویان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شهر همگرا یک رویکرد جامع و فراگیر برای توسعه پایدار شهری است که چالشهای شهری را به فرصت تبدیل کرده است و روشی برای پاسخ به تغییرات اقلیمی و چالشهای شهری شهرها خواهد بود.
وی با بیان این که شهر همگرا مسیری به سوی رفاه شهروندان است، تصریح کرد: همه پروژههای این رویکرد بر اساس مجموعهای از "نقاط ورودی" یا اصولی هستند که فرآیند و روشهای کار را در جهتی فراگیر و پایدار هدایت میکند؛ در واقع، اهداف شهر همگرا تلاش برای دستیابی به استانداردهای مطرح شده در دهه ۱۹۹۰ است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان در رابطه با استانداردهای مطرح شده برای رویکرد شهر همگرا، خاطرنشان کرد: از جمله این استانداردها میتوان به آلودگیزدایی و استفاده از زمینهای ساخته شده از قبل، مصالح ساختمانی پایدار، تاکید بر حملونقل عمومی، محدود کردن سر و صدا به ۴۵ دسیبل و بهینهسازی خدمات انرژی، آب و زباله اشاره کرد.
وی با بیان این که ایجاد همافزایی با ادغام فناوریهای مختلف و عملکردهای شهری از اهداف رویکرد شهر همگرا است، ادامه داد: بر اساس رویکرد شهر همگرا، دستاوردهای زیستمحیطی و اقتصادی، ناشی از همافزایی بین سیستمهای شهری است.
مهدویان با بیان این که شهر همگرا مقیاسپذیر و با هر آب و هوایی سازگار است، تصریح کرد: پروژههای شهر همگرا در هر مرحله، توسط طیف وسیعی از ابزارها پشتیبانی میشود که برخی از آنها را میتوان در بیش از یک مرحله استفاده کرد.
وی اضافه کرد: رویکرد شهر همگرا برنامههای توسعه جهانی، توافقنامهها و چارچوبها، همبستگی بین شهرنشینی خوب و توسعه شهری را تشخیص داده است و بر شهرها بهعنوان منبعی برای راهحل تمرکز میکند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان این که شهرها محرک توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند، بنابراین جذاب، ایمن، سالم و قابل زندگی بودن آنها برای آیندهای پایدارتر بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: شهر همگرا پاسخی به این سوال ارائه میدهد که چگونه مناطق شهری را در جهتی پایدار قرار دهیم.
نظر شما