واگذاری رایگان ۷۰۰ مدرسه تحت تملک بنیاد مستضعفان به آموزش‌وپرورش

رئیس بنیاد مستضعفان در مراسم امضای تفاهم‌نامه این بنیاد با وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به احداث ۲۰۰۰ کلاس درس توسط بنیاد مستضعفان، از واگذاری رایگان ۷۰۰ مدرسه تحت تملک بنیاد در سراسر کشور به وزارت آموزش و پرورش خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد مستضعفان، سیدپرویز فتاح در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک بنیاد مستضعفان و وزارت آموزش و پرورش، با تبریک عید بزرگ مبعث، درخصوص همکاری بنیاد مستضعفان و آموزش و پرورش، اظهار کرد: همواره میان بنیاد مستضعفان و وزارت آموزش و پرورش توافقات و همکاری‌های بسیار خوبی وجود داشته و این همکاری تنگاتنگ، به دلیل تأکیدات مقام معظم رهبری اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه حل مسائل حقوقی و ملکی، نیازمند زمان است، افزود: علی‌رغم زمان بر بودن پیگیری‌های حقوقی و حل مسائل ملکی، ولی خوشبختانه همکاری تنگاتنگ میان بنیاد مستضعفان و وزارت آموزش و پرورش باعث کوتاه شدن زمان حل این مسائل شده است.

رئیس بنیاد مستضعفان با تاکید بر اینکه بخش عمده‌ای از مسائل مابین بنیاد و آموزش و پرورش حل و فصل شده است، گفت: در این تفاهم‌نامه جدید، سایر مواردی که در تفاهم‌نامه‌های قبلی موضوع بحث نبوده، مورد تاکید است و ما در بنیاد مستضعفان سعی کرده‌ایم بیشترین همکاری را در میان دستگاه‌های اجرایی و دولتی با وزارت آموزش و پرورش داشته باشیم.

وی با اشاره به این تفاهم‌نامه و واگذاری رایگان املاک صدها مدرسه به وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: تا امروز ۱۰۰۰ مدرسه که مالکیت آن‌ها در اختیار بنیاد مستضعفان بود، تعیین تکلیف شده و بر همین اساس ۷۰۰ مورد از این مدراس در قالب ۲۲۵ هکتار به صورت رایگان واگذار می‌شود و تا امروز اسناد واگذاری ۴۱۹ ملک از این املاک به مساحت ۱۳۰ هکتار نهایی شده که ارزشی بالغ بر ۱,۵۰۰ میلیارد تومان دارد و ان‌شاءالله وضعیت سایر مدارس موضوع تفاهم نیز طی یک سال آینده تعیین تکلیف می‌شود.

فتاح ادامه داد: علاوه بر واگذاری رایگان این مدارس، بیش از ۶۳۲ کلاس درس در قالب ۲۱۰ مدرسه توسط بنیاد مستضعفان در مناطق محروم احداث و مقاوم‌سازی شده است و تا امروز بنیاد مستضعفان برای تجهیز ۶۴۰ مدرسه در کشور اقدام کرده و هم‌اکنون نیز عملیات تجهیز ۱۲۰ مدرسه درحال اجرا است.

به گفته فتاح علاوه بر احداث ۶۳۲ کلاس درس، هم‌اکنون ۸۰۰ کلاس درس نیز توسط بنیاد مستضعفان در حال احداث است که ان‌شاءالله تا سال آینده تحویل می‌شود و به زودی عملیات احداث ۶۰۰ کلاس درس دیگر نیز آغاز خواهد شد.

واگذاری رایگان ۷۰۰ مدرسه تحت تملک بنیاد مستضعفان به آموزش و پرورش

وی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان در طول شیوع کرونا نیز هزینه تأمین ۴۸ هزار تبلت را برای دانش‌آموزان محروم کشور عهده‌دار شده است، افزود: علاوه بر این، در سال جاری نیز ۳۵ میلیارد تومان برای تأمین البسه و کفش برای دانش‌آموزان محروم به کمیته امداد امام خمینی (ره) پرداخت کردیم.

فتاح در ادامه با بیان اینکه این تفاهم‌نامه با اولویت مناطق محروم و مناطق مرزی کشور پیگیری می‌شود، گفت: با توجه به تاکید وزیر آموزش و پرورش مبنی بر توجه ویژه به مناطق مرزی کشور، مقرر شد تا واگذاری‌ها و احداث و تجهیز مدارس در این تفاهم‌نامه با اولویت مناطق هدف محرومیت‌زدایی بنیاد مستضعفان و مناطق مرزی کشور انجام شود.

رئیس بنیاد مستضعفان در پایان با تاکید بر اینکه این بنیاد آماده واگذاری زمین‌های خود در تمام استان‌های کشور است که مناسب فضای آموزشی برای وزارت آموزش و پرورش است، درخصوص تأمین فضای آموزشی برای طرح ملی مسکن نیز خاطرنشان کرد: ما اعلام کرده‌ایم که علاوه بر مشارکت خود در طرح ملی مسکن با واگذاری ۹۰۰ هکتار زمین رایگان، آماده هستیم تا املاکی که مناسب تغییر کاربری به فضای آموزشی برای این طرح است را نیز در اختیار وزارت آموزش و پرورش و دولت قرار دهیم.

یوسف نوری نیز در این مراسم با اشاره به نقش آموزش و پرورش در تولید ملی، اظهار کرد: آموزش و پرورش در ایجاد ارزش افزوده زبان زد است و بنیاد مستضعفان در بُعد تربیتی و بُعد آموزشی، فعالیت‌هایی جدی داشته و علاوه بر این موارد، در تأمین البسه و لوازم‌التحریر دانش‌آموزان مناطق محروم اقدامات قابل تحسینی را داشته است.

وزیر آموزش و پرورش با تقدیر از بنیاد مستضعفان در خصوص همکاری برای واگذاری مدارس به این وزارتخانه گفت: ما در سال ۹۲، ۱۲ میلیون جمعیت دانش‌آموزی داشتیم و امروز ۱۵.۶ میلیون دانش‌آموز داریم که به معنای نیاز بیشتر ما به کلاس درس است. این موضوع در حالی است که رشد قیمت‌ها و عدم توازن در جمعیت دانش‌آموزی که به تراکم بالای ۴۰ دانش‌آموز رسیده، این مشکلات را تشدید کرده است.

وی با اشاره به وجود چهار هزار مدرسه سنگی در کشور که نیازمند مقاوم‌سازی و نوسازی است، گفت: در قالب یک قرارگاه، در نظر داریم از ظرفیت‌های بنیاد مستضعفان و نهادهای زیرمجموعه رهبری، همچنین ظرفیت خیرین استفاده کنیم و نابرابری‌ها و بی‌عدالتی در توزیع امکانات آموزشی را حل و فصل کنیم.

نوری با تاکید بر اینکه مهم‌ترین بخش عدالت اجتماعی، عدالت آموزشی است، افزود: قدردان بنیاد مستضعفان و تلاش‌های این مجموعه برای کمک به تحقق عدالت آموزشی در کشور و مناطق محروم هستیم.

به گفته وی، ما به دنبال آن هستیم تا در جمهوری اسلامی، فرصتی را برای همه دانش‌آموزان کشور حتی در دورافتاده‌ترین نقاط فراهم آوریم تا استعدادهای تمام دانش‌آموزان کشور شکوفا شود.

کد خبر 558151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.