نجات گربه وحشی از مرگ توسط مزرعه‌دار مشهدی

مدیر اداره کل محیط‌زیست شهرستان مشهد گفت: مزرعه‌داری که یک گربه وحشی، تعدادی از پرندگان وی را شکار کرده بود، به‌جای انتقام‌جویی و کشتن گربه، موضوع را به یگان حفاظت محیط‌زیست اعلام کرد و همکاران ما با حضور در منطقه، حیوان را زنده‌گیری کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مرتضی شیرزور در رابطه با آزادی یک گربه وحشی که به یک مزرعه حمله کرده بود، اظهار کرد: در منطقه حفاظت شده کشف‌رود در شهرستان مشهد، کلونی‌های مختلفی از جانوران مختلف حضور دارند؛ اما متأسفانه به دلیل کاهش بارندگی‌ها و حضور نداشتن پرندگان در این منطقه که غذای جانوران وحشی محسوب می‌شوند، این جانوران با کمبود غذا مواجه شده و به همین دلیل به مناطق مسکونی نزدیک شده‌اند.

وی ادامه داد: در یکی از موارد ورود جانوران وحشی به مناطق مسکونی، یک کاراکال وارد منطقه نگه‌داری پرندگان در یک مزرعه در روستای حسن‌آباد مشهد شده بود و تعدادی از پرندگان را خورده و خودش در همان‌جا گرفتار شده بود. مالک مزرعه زمانی که متوجه ماجرا می‌شود، به‌جای کشتن و انتقام گرفتن از گربه، موضوع را به یگان حفاظت محیط زیست اعلام می‌کند و همکاران ما با حضور در منطقه حیوان را زنده‌گیری و سپس در یک منطقه امن رهاسازی می‌کنند.

مدیر اداره کل محیط زیست شهرستان مشهد افزود: پس از وقوع این حادثه سایر روستاییان به مالک مزرعه پیشنهاد کرده بودند که برای انتقام‌جویی این گربه وحشی را از بین ببرد! اما آقای نجاتی کاملاً با این کار مخالف بوده و گفته بود که «اگر این گربه به تمام اموال من هم خسارت وارد کرده بود، نمی‌گذاشتم شما آسیبی به آن وارد کنید». نگاه وی به محیط زیست بسیار عالمانه بوده است.

لزوم جبران خسارت گونه‌های وحشی به مزارع توسط سازمان محیط زیست

مدیر اداره کل محیط زیست شهرستان مشهد در رابطه با الزام جبران خسارات مردم در چنین مواردی توسط سازمان محیط زیست گفت: از طرف سازمان محیط زیست برای بعضی از گونه‌های خاص مبلغی به عنوان بیمه و پرداخت خسارت در نظر گرفته شده است؛ اما خسارات برخی گونه‌ها به نحوی است که نمی‌توان برای جبران خسارت توسط آن‌ها مبلغی در نظر گرفت، باید شرایطی مهیا شود تا در این موارد خسارات لازم بلافاصله به افراد پرداخت شود و قطعاً اگر این اعتبارات در اختیار ادارات کل محیط زیست استان‌ها قرار گیرد این روند تسریع می‌شود.

وی در رابطه با حضور گونه‌های وحشی حیات‌وحش در مناطق مسکونی خاطرنشان کرد: در واقع ما هستیم که به زیستگاه آن‌ها تعرض کرده‌ایم و باعث تکه تکه شدن و نابودی زیستگاه طبیعی حیات‌وحش شده‌ایم.

به گزارش ایمنا، از ۱۰ گونه گربه‌سانی که در طبیعت ایران زیست کرده‌اند؛ دو گونه آن‌ها یعنی شیر ایرانی و ببر مازندران منقرض شده‌اند و تنها هشت گونه دیگر باقی مانده‌اند که همگی در خطر انقراض قرار دارند. بزرگ‌ترین باقی مانده این گربه‌سانان، پلنگ ایرانی و کوچک‌ترین آن‌ها گربه شنی است. با تخریب زیستگاه‌ها، شکار تفریحی، کمبود طعمه، دام‌پروری و کشاورزی گونه‌های زیستی کاهش داشته‌اند.

گربه وحشی در کشور ما در پارک‌های ملی بختگان، خجیر، ساریگل، سرخه حصار، لار، قطرویه، تنگ صیاد، پابند و سالوک زیستگاه دارد. همچنین در مناطق حفاظت شده «باشگل» و جزیره اشک واقع در پارک ملی دریاچه ارومیه و اشتران‌کوه مشاهده شده است. این گربه‌سان ارزشمند حیات وحش ایران در لیست اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست (IUCN) به عنوان کمترین نگرانی در فهرست قرمز طبقه‌بندی شده است. با این وجود در برخی از کشورها، جمعیت گربه وحشی با «هیبریداسیون» با گربه خانگی و انتقال بیماری‌ها به آن‌ها تهدید می‌شوند. تهدیدهای دیگر این گونه شامل شکار، تعرض به زیستگاه از طریق ساخت جاده‌ها و برخورد گربه‌های وحشی با وسایل نقلیه است.

کد خبر 557753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.