محمدرضا جمشیدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در پی صحبتهای ریاستجمهوری مبنی بر تسهیل در اعطای تسهیلات خرد، بانکهای خصوصی به دنبال آن هستند که با رعایت انضباط، این تسهیلات را بدون تضمین به مشتریان خود ارائه دهند و بتوانند آنان را کسب کنند.
وی افزود: اعطای هرگونه وام و تسهیلات از سوی بانکها، بخشی از سپرده مردم است؛ این سپردهها باید حفظ شود و سودی هم برای مردم داشته باشد. در واقع سپردهگذاران با هدف کسب سود، در بانکها سرمایهگذاری میکنند. بنابراین باید بانکها به نحوی عمل کنند که به این وکالتی که از سوی سپردهگذاران بر عهده آنان گذاشته شده است، خدشهای وارد نشود.
دبیر کانون بانکها و مؤسسات اعتباری کشور گفت: دستورات مقامات دولتی قابل احترام است و بانکها سعی میکنند به آن عمل کنند؛ اما کسب رضایت مشتری یکی از نکاتی است که باید به آن توجه شود.
بانکها برای ایجاد نقدینگی ایجاد شدهاند
جمشیدی در پاسخ به این پرسش که آیا اعطای این تسهیلات منجر به افزایش نقدینگی موجود در کشور خواهد شد، اضافه کرد: بانکها برای ایجاد نقدینگی ایجاد شدهاند و جزئی از نقدینگی از سوی بانکها ایجاد میشود؛ همچنین تسعیر ارزی که درآمدهای دولتی را تشکیل داده و در جامعه تزریق میشود یا اوراق بدهی که از سوی نهادهای مختلف منتشر میشود هم نقدینگی ایجاد میکند.
سنجش اعتباری، لازمه پرداخت وام بدون ضامن است
وی تصریح کرد: بانکها دو درصد از مانده ماهیانه خود را میتوانند تسهیلات دهند و این محدوده وامدهی بانکها است. از همین مقدار تسهیلاتی هم به بانکها تکلیف میشود و اعطای تسهیلات بر اساس منابعی که جمعآوری میکنند در کنترل بانک مرکزی است.
دبیر کانون بانکها و مؤسسات اعتباری کشور گفت: وامهای بدون ضامن فقط به کارکنان بانکها تعلق میگیرد و همین موضوع، ضمانتی برای بازپرداخت وامها است؛ البته برای اعطای وام بدون ضامن لازم است حتماً سنجش اعتباری انجام شود تا بانک بداند فرد توانمندی بازپرداخت وام را دارد.
نظر شما