به گزارش ایمنا، سیدحسن موسویچلک با تاکید بر اینکه در هر جامعه، خانواده یا دسته و گروه، افراد دارای نقشهای مختلفی هستند و برحسب آن نقشها انتظاراتی از آنان پیش میآید، اظهار کرد: در صورتی که انتظارات به هر دلیلی برآورده نشود، انجام آن نقش با چالش مواجه میشود. از جمله این نقشها، نقش پدری است که در درون خانواده، جایگاه خاص خود را برای تربیت فرزندان دارد.
وی با تاکید بر اینکه در صورتی که جایگاه هر کدام از والدین بنا به هر دلیلی تضعیف شود، الگوی تربیت در آن خانواده دچار چالش میشود، خاطرنشان کرد: در دهههای اخیر، در کنار تمامی تغییرات به وجود آمده در جهان، شرایط درون خانواده هم دستخوش تغییر شده است؛ در نتیجه متحول شدن ساختار خانواده و تغییر سطح روابط درون خانواده، سطح سواد و نقشهایی که فرزندان در جامعه ایفا میکنند مبنای این استنباط است که نقش والدین کمرنگتر یا ضعیفتر شده است.
کمرنگ شدن نقش والدین
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: به واسطه فشارهای اقتصادی که امروز مردان به عنوان نانآوران خانواده تحمل میکنند، زمان، ساعت، مدت و کیفیت حضور آنان به نسبت قبل تغییر کرده است که همین امر بر کیفیت روابط و جایگاه آنان در قبال دیگران تأثیر منفی میگذارد و عامل کمرنگ شدن یا تضعیف شدن جایگاه پدر در خانواده میشود.
موسویچلک افزود: فضای متفاوت دوران کودکی والدین با دوران کودکی که فرزندان تجربه میکنند، باعث شده که کیفیت روابط مابین آنان به تناسب این تغییرات دگرگون شود. بنابراین فشارهای اقتصادی، ساعت حضور کم، تغییر سبک زندگی، افزایش دانش فرزندان همه دست به دست هم داده که جایگاه پدران مانند گذشته نباشد و شکاف بین نسلی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه گذر زمان، مسیر توسعه، شهرنشینی، تغییرهای ایجاد شده در ساختار خانواده، ساختار روابط اجتماعی و نقشها و انتظاراتی که از فرزندان و والدین در دوره کنونی متصاعد میشود، بر کمرنگ شدن نقش والدین بخصوص پدر تأثیر گذاشته است، خاطرنشان کرد: اگر هر عضوی از خانواده، نقش خود را به درستی تفهیم و ایفا کند جایگاه حفظ خواهد شد؛ در غیر این صورت، شاهد بدتر شدن اوضاع و روابط میان اعضای خانواده خواهیم بود.
موسویچلک با تاکید بر اینکه حفظ جایگاه به همت همه اعضا و خود شخص بستگی دارد، تصریح کرد: خانواده، رسانه و هر نهادی که در تربیت نقش دارد میتواند در بازنگری و تقویت این فضا کمک کند.
با حفظ حرمت و جایگاه پدر در خانواده، فرزندانی اخلاقمدار تربیت میشوند
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در پاسخ به اینکه حفظ جایگاه پدر چه تأثیری بر تربیت فرزندان دارد، گفت: خانوادههایی که اخلاق را مدنظر قرار میدهند به طور حتم، مروج اخلاق در جامعه خواهند بود و چه چیزی مهمتر از اینکه بتوانیم این فضا را در جامعه تقویت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: فرزندانی که در این خانواده تربیت میشوند، مسئولیتپذیر و اخلاقمدار هستند و تحت هر شرایطی حرمتها را حفظ میکنند و نسبت به اطرافیان بیتفاوت نیستند؛ نکته مهمی که باید به آن توجه داشت و اهمیت قائل شد، زیرا سلامت روان جامعه را به دنبال دارد.
موسویچلک درباره ارتباط و تأثیر سلامت روان بر سلامت جسم پدر خانواده، خاطرنشان کرد: وقتی حرمت کسی حفظ میشود سلامت روان او تضمین میشود که این آرامش روانی بر سلامت جسم و ایفای نقشهای او و نوع نگاهش به آینده هم بیتأثیر نیست. در مورد پدر خانواده هم این چرخه بسیار تأثیرگذار و حائز اهمیت است.
منبع: ایرنا
نظر شما