مصطفی بحق در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: امسال به دلیل کاهش بارندگی بین ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر برداشت برنج انجام گرفت؛ درحالیکه هزینههایی مانند خرید سم، کود و دستمزد کارگران ثابت بود اما برداشت کمتری صورت گرفت.
وی افزود: بر این اساس کشاورزان، مصمم به عرضه نکردنِ برنج خود با نرخ پایین شدند. از طرفی هم تقاضا بالا بود و برای همین به یک باره قیمت این محصول تا این میزان گران شد.
رئیس اتحادیه برنج و خواربار اصفهان در رابطه با نقش واسطهگران در ایجاد این شرایط گفت: شاید سالهای گذشته، دلالها در گرانی برنج نقش داشتند؛ اما امسال تعیین قیمت برنج به دست کشاورزان افتاده و حتی تلاش نهادهای مرتبط برای مقابله با گرانی این محصول، تأثیری در کنترل قیمتها نداشته است.
بحق گفت: فعلاً به نظر نمیرسد که قیمت برنج کاهش یابد. باید منتظر کشت برنج سال آینده باشیم تا با توجه به شرایط برداشت و میزان هزینهها، قیمت آن تعیین شود.
وی در پاسخ به این پرسش که تأثیر گرانی برنج ایرانی بر قیمت برنج خارجی چه میزان بوده است، اظهار کرد: برنج خارجی هندی، پاکستانی و تایلندی بهطور فراوان، توسط شرکتهای خصوصی و دولتی وارد میشود و نرخ آن تغییری نکرده است.
نظر شما