به گزارش ایمنا، علی خطیبی در آئین تکریم و معارفه رؤسای دانشگاه تربتحیدریه اظهار کرد: نخستین گلایهها در دانشگاهها مربوط به کمبود اعتبارات است؛ این در حالی است که وابستگی دانشگاهها به بودجه عمومی کشور تبدیل به مسئله لاینحل شده است.
وی گفت: دانشگاهی که محل تولید و زایش علم و فناوری است و باید دست حوزههای دیگر کشور را بگیرد، برای حاکمیت در حوزه مالی مشکل دارد.
معاون اداری، مالی و توسعه منابع انسانی وزارت علوم تصریح کرد: در حال حاضر منابع مالی دانشگاه تحت بودجه عمومی کشور است و رئیس خوب کسی است که بودجه بیشتری از سازمان برنامه و بودجه بگیرد؛ اما در دانشگاههای دیگر دنیا اینگونه نیست؛ بهعنوان مثال در دانشگاه توکیو ۳۶ درصد بودجه از دولت و ۲۴ درصد دیگر حاصل درآمد تولیدات علمی است که از محل فروش تحقیقات تأمین میشود.
به گفته خطیبی وابستگی دانشگاههای ایران در سال ۹۵ به بودجه عمومی کشور بهطور میانگین ۷۲ درصد بوده و در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۸۰ درصد رسیده و این حرکت دقیقاً خلاف مسیر دانشگاههای برتر دنیاست.
وی گفت: تصمیم خوبی برای مأموریت دانشگاه تربتحیدریه در حوزه کشاورزی و فنی و مهندسی گرفته شده تا با توجه به مزیت مطلق معادن منطقه، کشاورزی، زعفران و ابریشم باید ببینیم آیا از تولید علم این منطقه در حوزه مصرف استفاده میشود یا خیر؟
خطیبی گفت: خدمات دانشگاه باید به جامعه پیرامونی فراوان باشد؛ زیرا که دانشگاهیان هنوز دِین خود را به جامعه ادا نکردهاند. این در حالی است که دانشگاه تراز انقلاب باید به لحاظ علمی، گفتمان سیاسی و انقلابی قوی باشد تا به نفع مردم فعالیت کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظر شما