فاطمه فخراییفرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: ماه دوشنبه -۱۱ بهمنماه- ساعت ۱۱:۱۵ تقریباً همزمان با عبور از فاز ماه نو در نزدیکترین فاصله خود نسبت به خورشید یا حضیض خورشیدی در صورت فلکی قوس یا کمان قرار میگیرد. در این لحظه زمین در فاصله ۰.۹۸۵ AU از خورشید و ماه در فاصله ۰.۹۸۲ AU از خورشید قرار میگیرد. در این زمان فاصله بین زمین و ماه ۰.۰۰۲ AU یا ۳۶۳ هزار کیلومتر است. ماه ۲۹ روزه ساعت ۰۴:۲۲ طلوع و ۱۴:۴۱ غروب میکند.
مقارنه ماه و سیاره عطارد
وی افزود: ماه و سیاره عطارد دوشنبه -۱۱ بهمنماه- در وضعیت مقارنه قرار خواهند گرفت و ماه با عبور از هفت درجه و ۳۴ دقیقه قوسی جنوب عطارد ۲۹ روزه خواهد شد. این دو جرم از موقعیت رصدخانه لارستان در آسمان سپیدهدم حضور خواهند داشت. رصد این پدیده از مختصات رصدخانه لارستان کمی دشوار است؛ چون سیاره عطارد ساعت ۰۵:۳۳، یک ساعت و پنج دقیقه قبل از خورشید طلوع میکند و تا سپیدهدم به ارتفاع ۹ درجه بالاتر از افق جنوبشرقی میرسد.
کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: تنها قمر سیاره ماه با روشنایی تنها دو درصد ساعت ۰۶:۰۱ صبح طلوع میکند؛ این دو جرم تا ساعت ۰۶:۲۳ قابل رصد خواهد بود. ماه با قدر منفی ۸.۷ و سیاره عطارد با قدر ۱.۵ در صورت فلکی قوس خواهند درخشید؛ این دو جرم در فاصله زاویهای ۱۷ درجه از خورشید خواهند بود. رصد این پدیده با چشم غیرمسلح فقط در مکانهای کاملاً تاریک و افق بدون غبار امکانپذیر است. همچنین رصد این پدیده با ابزار به دلیل نزدیکی به خورشید بسیار خطرناک است.
رصد خوشه ستارهای کندوی عسل یا M44
وی تصریح کرد: دوشنبه -۱۱ بهمنماه- خوشه ستارهای باز کندوی عسل یا M44 یا NGC2632 در صورت فلکی سرطان به خوبی قابل رصد است و حدود نیمه شب به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد. این خوشه ستارهای با میل ۱۹ درجه و ۴۰ دقیقه قوسی شمالی را میتوان در عرضهای جغرافیایی بین ۸۹ درجه شمالی تا ۵۰ درجه جنوبی مشاهده کنید. خوشه کندوی عسل از مختصات رصدخانه لارستان، هنگام غروب خورشید حوالی ساعت ۱۸:۲۶ در وضعیتی با ۱۶ درجه بالاتر از افق شرقی در آسمان حضور خواهد داشت و سپس ساعت ۲۳:۴۹ در وضعیتی با ۸۲ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید. این جرم تا حدود ساعت ۰۵:۱۵ زمانی که حدوداً ۱۶ درجه از افق غربی فاصله دارد، قابل رصد است.
فخراییفرد اظهار کرد: تشخیص خوشه ستارهای M۴۴ با قدر ۳.۱ با چشم غیرمسلح به جز در یک مکان تاریک دشوار است، اما از طریق یک دوربین دو چشمی یا یک تلسکوپ کوچک به راحتی قابل مشاهده است. خوشه ستارهای کندوی عسل یک خوشه پر زرق و برق است که با چشم غیرمسلح در مکانهای تاریک دیده میشود؛ اندازه آن ۱.۵ درجه یا سه برابر قطر ماه کامل است. این خوشه دارای هزار ستاره است؛ اگرچه چشم قادر به تشخیص آنها نیست.
بیشتر بخوانید:
تقویم نجومی بهمنماه ۱۴۰۰+ دانلود جدول
تقویم نجومی بهمنماه ۱۴۰۰+ دانلود جدول
نظر شما