به گزارش خبرنگار ایمنا، تفاهم در زندگی مشترک یک اصل اساسی است، تفاهم در واقع به معنای سازگاری در تصمیمگیریها، همسو بودن نظرها و مشابه بودن طرز فکرها و حتی کنار آمدن با آنهاست. اگر تفاهمی میان زن و شوهر وجود نداشته باشد، زندگی زناشویی در مسیر درستی پیش نمیرود و حتی ممکن است به جدایی و فروپاشی خانواده منتهی شود. برای تفاهم در زندگی مشترک بهتر است ابتدا نگاهی به سلامت رابطه خود بیندازید، هر رابطهای منحصر به فرد است و افراد به دلایل مختلفی یکدیگر را انتخاب میکنند، بخشی از آنچه که یک رابطه سالم را تعریف میکند، شناسایی یک هدف مشترک است.
باید بدانید دقیقاً میخواهید این رابطه چگونه باشد و به کجا برسد، این چیزی است که شما فقط با صحبت عمیق و صادقانه با شریک زندگی خود خواهید دانست. دانستن این اصول اساسی میتواند به شما کمک کند تا رابطه شما معنادار و هیجانانگیز باشد. البته باید در نظر داشته باشید هر هدفی که برای رسیدن به آن تلاش میکنید، با چالشهایی همراه خواهد بود که باید با آنها آشنا باشید و در رفع آنها به طور مشترک همکاری کنید.
برآورده کردن نیازهای عاطفی، احساسی، اجتماعی و غریزی هر انسانی ابتدا در محیط خانواده صورت میگیرد، تعامل و دلبستگی افراد خانواده با یکدیگر نیرو و پتانسیل شگرفی ایجاد میکند که زمینهساز بسیاری از کارهای مثبت دیگر است و عدم چنین روابطی از ضعف ساختار خانواده نشأت میگیرد که به گسترش ناهنجاری و بزهکاری در جامعه دامن میزند.
علت اختلاف و عدم تفاهم زوجها
تعارضات دائم زن و شوهر که ناشی از عدم توافق و تفاهم آنها در اغلب موارد است، اگر به ستیز و نبرد تبدیل شود و چنین پتانسیلی پیدا کند، همواره همه انرژیها و نیروهای مثبت طرفین را از بین میبرد، یعنی اگر هرکدام از طرفین بهدنبال به کرسی نشاندن رأی و نظر خود باشد جز خصومت و دشمنی و عناد حاصلی برای همدیگر نخواهد داشت.
بسیاری از اختلافات و مشکلات زن و شوهر بر اثر سوءتفاهم، سوءتعبیر و ضعف درک متقابل شکل میگیرد، برخی از اختلافات جزئی و فکری اینچنین، پای مسائل عدیده دیگری از جمله: غیبت، تهمت، تکبر، حسادت را به خانواده باز میکند، که تداوم هر یک از آنها به احساسات تخریبی و منفی میانجامد، علل اختلافات ناهنجار خانوادگی متعدد و عدم تفاهم است، دخالتهای بیمورد اطرافیان، عدم مسئولیتپذیری، شماتت، ناتوانی در حل مشکل باعث اثرات مخرب منفی در فضای خانواده به ویژه روحیه فرزندان میشود.
دخالتهای بیجای اطرافیان (مادرها بیشتر و پدرها کمتر) در مسائل زن و شوهرهای جوان از جمله عوامل تشدید اختلافات است. یعنی مانند منبع انرژی مخربی که پتانسیل منفی بین زن و شوهر را تقویت میکند؛ این عامل در جامعه ما به یک معضل واقعی تبدیل شده است. اختلافات زن و شوهر باید در فضای خصوصیشان بدون پادرمیانی و حضور والدین هر یک از دو طرف، حل شود.
یکی دیگر از عوامل مهم تخریب روابط خانوادگی، خودخواهی و خودبینی هریک از طرفین است، بهطوری که فقط خوبیهای خود و عیوب دیگران را میبینند. خودخواهی زمینه رسیدن به خودستایی و جاهطلبی را فراهم میکند.
عیبجوییهای بیمورد، انگشت روی نقاط ضعف گذاشتن و آنها را بزرگ کردن و طرف را سرزنش و تحقیر و توهین نمودن خانواده و اعضا را بهجایی نمیرساند، یعنی در فضای خانواده راهگشا نیست. تحمیل عقیده در روابط زناشویی تخریبکننده است، تصمیمگیریهای یک جانبه، فضای صمیمی و نشاط و اعتماد بهنفس خانوادگی را مورد تعرض و تخریب قرار میدهد. مشکل عمده؛ عدم تفاهم، سوءتعبیر، سوءتفاهم و سو برداشتهایی است که آثار منفی زیادی در روابط طرفین دارد که عمدتاً به سرزنش، سرکوفت، تحقیر، تهمت، اتهام زدن و… میانجامد، در صورتی که با تدبیر و برخورد ماهرانه بهخوبی میتوان از این پیچ و خمها گذر کرد.
نشانههای تفاهم در زندگی مشترک را بشناسید
ذاتاً هیچ دو نفری کاملاً مطابق با یکدیگر نیستند. طبیعی است که گاهی اوقات احساس سختی و ناامیدی کنید، خصوصاً وقتی که بین خود و شریک زندگیتان تفاوتهای زیادی میبینید. اما این بدان معنا نیست که شما لزوماً با شریک زندگی خود سازگار نیستید. همچنان تعدادی از فاکتورهای بسیار مهم وجود دارد که تعیین میکند رابطه شما تا چه حد بر اساس علاقه و تفاهم است و اما مهمترین نشانههای تفاهم در زندگی مشترک عبارتند از:
شما عشق را در رابطه خود زیر سوال نمیبرید
شرایط سخت برای همه پیش میآید اما آن چیزی که نشانه تفاهم در زندگی مشترک است، رعایت احترام و حفظ علاقه است. در واقع اینکه در هر شرایطی شما میدانید که همسرتان را دوست دارید و او نیز شما را دوست دارد، یکی از نشانههای تفاهم و دوام رابطه است.
چیزی را از یکدیگر پنهان نمیکنید
واقعیت این است که یکی از نشانههای تفاهم در زندگی مشترک صداقت و توانایی نشان دادن خود واقعی است. در واقع اگر شما چیزی را از یکدیگر پنهان نمیکنید و چیزهایی راجع به یکدیگر میدانید که هیچ کس دیگری نمیداند، یعنی رابطه شما قوی شکل گرفته و پایداری دارد.
نمیخواهید او را تغییر دهید
بسیاری از افراد نشانههای عدم تفاهم را پیش از ازدواج نادیده میگیرند و تصور میکنند پس از ازدواج میتوانند همسر خود را تغییر دهند. اما یکی از نشانههای تفاهم در زندگی مشترک این است که همسرتان را همان گونه که هست بپذیرید.
از گذراندن وقت با او لذت میبرید
یکی دیگر از نشانهها این است که شما از گذراندن وقت با همسرتان لذت میبرید. اینکه بتوانید به عنوان یک زوج، در تنهایی با هم ساعتها وقت مفید بگذرانید و از صحبت کردن با یکدیگر لذت ببرید، یکی از مهمترین نشانههای موفقیت یک رابطه است.
اشتراکات مشخصی دارید
داشتن سرگرمیها و علایق شخصی مهم است و همسران سازگار، تلاش میکنند که وقت خود را صرف انجام کارهایی کنند که هر دو از آنها لذت میبرند. داشتن سرگرمیهای مشترک با یک شریک زندگی، به تداوم رابطه شما کمک میکند.
از بیان اختلافات نمیترسید
اغلب افراد تصور میکنند اگر دعوا در رابطه شکل بگیرد تفاهم ندارند و آن رابطه دچار مشکل است؛ اما واقعیت این است که یکی از نشانههای تفاهم در زندگی مشترک، امکان بیان نارضایتیها است. در یک رابطه سالم شما از این نمیترسید که به شریک زندگی خود بگویید با او مخالف هستید. باید در نظر داشته باشید این فقط یک اختلاف نظر است و احساس شما نسبت به یکدیگر را تغییر نخواهد داد.
توانایی حل مشکلات جدی را دارید
اغلب در روابط طولانی مدت، مشکلات بزرگی مانند مسائل مالی یا تعیین محل زندگی مطرح میشود. در صورت سازگاری و تمایل به برقراری دوباره ارتباط، اکثر موارد از این قبیل قابل حل هستند. همکاری کردن تا رسیدن به تصمیمی که هر دو از آن راضی هستید، مهم بوده و یکی از نکات اصلی برای رسیدن به تفاهم در زندگی مشترک است.
همسر شما باعث میشود شما فرد بهتری باشید
اگر چه این نکته به نظر کلیشهای میرسد اما زوجهای سازگار و موفق مدام یکدیگر را به جلو میبرند. برای اینکه بخواهید یاد بگیرید چگونه یک غذای جدید بپزید یا در کار خود ارتقا پیدا کنید، نیاز به حمایت همسر خود دارید. اگر به دنبال تفاهم در زندگی مشترک خود هستید، باید بدانید شریک زندگی شما همیشه باید از شما حمایت کند.
از نظر ظاهری جذب هم میشوید
اگر چه رابطه جنسی تمام یک رابطه جدی نیست؛ اما باید در نظر داشته باشید که در یک زندگی مشترک موفق، همسران باید به یکدیگر جذب شوند. از نظر جسمی، صمیمی بودن با شریک زندگی خود بسیار مهم است. زوجهای موفق و شاد مرتباً محبت خود را به یکدیگر نشان میدهند.
سعی میکنید با خانواده یکدیگر کنار بیایید
اگر واقعاً خانواده همسرتان را دوست دارید این یک امکان عالی برای شما است. اما اگر حس میکنید با خانواده همسرتان رابطه خوبی ندارید، باید بدانید که برای داشتن تفاهم در زندگی مشترک، حفظ یک رابطه محترمانه با خانواده همسرتان برای شما واجب است.
اگر مشکل رابطه شما تا حدی جدی شده و میخواهید برای بازسازی آن اقدام کنید، مشاوره با یک روانشناس خانواده میتواند به شما کمک زیادی بکند. روانشناسها و مشاوران خانواده مسائل زیادی مثل مشکلات شما را میشناسند و بهترین راه حل را به شما میگویند.
نظر شما