۱۰ نکته طلایی برای موفقیت در مصاحبه شغلی!

‌موفقیت در مصاحبه استخدامی به عوامل متعددی بستگی دارد: از آماده شدن برای ورود به جلسه مصاحبه گرفته تا نحوه صحبت کردن در جلسه.

پیش از استخدام در یک سازمان، ممکن است لازم باشد مراحل مصاحبه متعددی را پشت سر بگذارید؛ بنابراین آگاهی از نکات طلایی برای موفقیت در مصاحبه استخدام از اهمیت بالایی برخوردار است. اینکه قرار است در چه نوع مصاحبه‌ای (فنی، منابع انسانی، جلسه با مدیرعامل و غیره) شرکت کنید چندان مهم نیست، شما با دنبال کردن نکات زیر می‌تواند شانس خود را برای تحت تأثیر قرار دادن کارفرما بالا ببرید. در این مقاله قرار است به نکات طلایی برای موفقیت در مصاحبه استخدام اشاره کنیم.

چگونه یک مصاحبه شغلی موفق داشته باشیم؟

معمولاً مصاحبه‌های کاری در زمان محدودی انجام می‌شوند و شما برای اینکه بتوانید قابلیت‌هایتان را به کارفرما نشان بدهید، فرصت زیادی ندارید. به همین دلیل باید با هوشمندی، مصاحبه را در مسیر درست خود هدایت کنید. در یک مصاحبه اصولی و مؤثر، هدف از مصاحبه به‌درستی و در زمان محدود به طرفین منتقل خواهد شد. برای اینکه بتوانید در مصاحبه موفق شوید، باید نکات مهمی را پیش از شروع مصاحبه، در طول مصاحبه و پس از آن رعایت کنید. در ادامه به مهم‌ترین توصیه‌های برای موفقیت در مصاحبه کاری اشاره می‌کنیم.

درباره تکنیک‌های مصاحبه رفتاری مطالعه کنید

در مصاحبه رفتاری، درباره نحوه برخورد کارجو با یک موقعیت خاص در گذشته سوالاتی پرسیده می‌شود. تکنیک‌های مصاحبه رفتاری به شما کمک می‌کنند تا نظر کارفرما را به توانایی خود برای مقابله با چالش‌های کاری جلب کنید. برای اینکه خود را برای این مصاحبه آماده کنید، پیش از شرکت در جلسه مصاحبه لیستی از مهارت‌ها و نقاط ضعف و قوت خود را بنویسید و خود را در یکی از موقعیت‌هایی که از مهارت و نقاط ضعف و قوت خود استفاده کرده‌اید، تصور کنید. وقتی با کارفرما درباره موقعیت‌های واقعی صحبت می‌کنید، دید بهتری درباره ویژگی‌های فردی خود به او خواهید داد.

برای انواع مصاحبه خود را آماده کنید

مصاحبه‌های کاری به شکل‌های مختلفی انجام می‌شوند. دانستن نوع مصاحبه از قبل می‌تواند به شما کمک کند تا با آمادگی بیشتری در جلسه ظاهر شوید. برخی از انواع جلسه مصاحبه کاری عبارت‌اند از:

مصاحبه خارج از دفتر کار

اگر برای مصاحبه شغلی به ناهار یا عصرانه دعوت شده‌اید، سعی کنید چند دقیقه زودتر به محل مصاحبه برسید. همچنین بهتر است لباس مناسبی برای قرار کاری خود انتخاب کنید.

مصاحبه تلفنی یا ویدئویی

برای شرکت در جلسه اتاق ساکت و خلوتی را انتخاب کنید. پیش از شروع جلسه مطمئن شوید که اینترنت و موبایل (لپ‌تاپ) به‌درستی کار می‌کنند.

مصاحبه گروهی

در مصاحبه گروهی، چند نفر با شما صحبت خواهند کرد. برای شرکت در این جلسات، علاوه بر آماده شدن برای پاسخگویی به سوالات رایج، تقویت مهارت‌های شنیداری نیز می‌تواند به شما کمک کند تا مصاحبه موفقی داشته باشید.

بهتر است در جلسه مصاحبه رزومه خود را همراه داشته باشید و در صورت نیاز ارائه دهید. شما می‌توانید برای ساخت رزومه از رزومه‌سازهای آنلاین و سرویس‌های کارجویی در سایت‌های کاریابی اینترنتی استفاده کنید. برای ورود به جاب ویژن کارجو این لینک را دنبال کنید.

پاسخ سوالات رایج در مصاحبه استخدامی را تمرین کنید

برخی سوالات در تمام جلسات مصاحبه شغلی مشترک هستند و مهم است که قبل از مصاحبه خودتان را برای پاسخ دادن به این سوالات رایج آماده کرده باشید. برخی از این سوالات عبارت‌اند از:

· خودتان را معرفی کنید.

· چطور از این موقعیت شغلی مطلع شدید؟

· چرا می‌خواهید در این موقعیت شغلی کار کنید؟

· چرا باید شما را استخدام کنیم؟

· نقاط قوت شما چیست؟

· نقاط ضعف شما چیست؟

· درباره سازمان ما چه اطلاعاتی دارید؟

· در پنج سال آینده خودت را کجا می‌بینی؟

· اصول اخلاقی شغلی شما چیست؟

· کدام محیط را برای کار کردن ترجیح می‌دهی؟

· اختلاف‌نظرها با همکاران را چطور حل می‌کنید؟

· همکاران و کارفرمای فعلی، شما را چطور توصیف می‌کنند؟

· چطور فشارهای کاری را مدیریت می‌کنید؟

علاوه بر آمادگی برای پاسخ دادن به سوالات رایج، پیش از جلسه درباره پرسش‌هایی که می‌خواهید از مصاحبه کننده بپرسید نیز فکر کنید. این پرسش‌ها نشان‌دهنده میزان اهمیتی است که شما به‌عنوان کارجو برای درک بهتر سازمان و موقعیت شغلی قائل هستید.

تمرین کنید

تمرین کردن می‌تواند به پیشرفت و افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. از یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان بخواهید یک مصاحبه فرضی را با شما ترتیب داده و بازخورد بدهد. همچنین می‌توانید صدایتان را ضبط کنید یا با خودتان در آینه صحبت کنید. به نحوه پاسخگویی به سوالات و زبان بدنتان دقت کرده و تلاش کنید آن را بهبود دهید.

اطلاعات خود را تکمیل کنید

پیش از حضور در مصاحبه، با افرادی که قبلاً در آن سازمان کار کرده‌اند صحبت کنید تا درباره محیط کاری و فرهنگ سازمانی آن اطلاعات بیشتری کسب کنید. همچنین می‌توانید به شبکه‌های اجتماعی شرکت سر بزنید تا درباره فرهنگ سازمانی آن بیشتر بفهمید. تا جایی که می‌توانید اطلاعات خود را درباره سازمان افزایش دهید تا بتوانید سوالات آگاهانه‌تری از مصاحبه‌کننده بپرسید.

لباس مناسب برای مصاحبه کاری بپوشید

ظاهر شما می‌تواند تأثیر زیادی روی برداشت اولیه مصاحبه‌کننده از شما داشته باشد؛ بنابراین پوشیدن لباس مناسب و اتوکشیده نکته مهمی است که هنگام آماده شدن برای جلسه باید رعایت کنید. نوع لباسی که می‌پوشید بستگی به سازمان و نوع فرهنگ آن دارد. به همین دلیل باید از قبل درباره فرهنگ سازمانی تحقیق کنید تا بتوانید لباس مناسب (رسمی یا غیررسمی) را انتخاب کنید.

در روز مصاحبه تکنیک‌های آرام‌سازی را تمرین کنید

در روز مصاحبه تکنیک‌های مختلف مدیریت استرس و آرام‌سازی را تمرین کنید. سعی کنید ۱۵ دقیقه زودتر در محل مصاحبه حضور پیدا کنید، زیرا با این کار، حرفه‌ای بودن خود را به کارفرما نشان می‌دهید. بهتر است از قبل مسیرها و حجم ترافیک را بررسی کرده و به‌موقع از خانه خارج شوید. اگر احساس نگرانی می‌کنید، قبل از جلسه چند نفس عمیق بکشید. استرس امری طبیعی است اما باید تلاش کنید در طول مصاحبه، آرام باشید. اگر متوجه سوال خاصی نشده‌اید، از مصاحبه‌کننده بخواهید منظور خود را شفاف‌تر بیان کند.

ارتباط دوستانه‌ای با مصاحبه‌کننده برقرار کنید

مصاحبه‌کننده (معمولاً کارشناس منابع انسانی) رابط شما و کارفرما است. درحالی‌که او مصاحبه‌های زیادی را برگزار کرده و سوالات مشترکی را از افراد می‌پرسد، شما همچنان می‌توانید با پرسیدن سوالات شخصی‌تر، مصاحبه را به گفت‌وگویی دوستانه‌تر تبدیل کنید. تلاش کنید درعین‌حال که حرفه‌ای رفتار می‌کنید، رابطه شخصی دوستانه‌ای نیز با فرد مصاحبه‌کننده بسازید.

موفقیت در مصاحبه شغلی: بعد از مصاحبه چه کنیم؟

در این مقاله تلاش کردیم به بررسی مهم‌ترین نکاتی که قبل از جلسه مصاحبه و در طول آن باید رعایت کنید، اشاره کنیم. با رعایت این نکات می‌توانید شانس استخدام شدن خود را در شرکت موردنظر بالاتر ببرید. نکته مهمی که اغلب کارجویان به آن توجه نمی‌کنند این است که فرایند مصاحبه پس از اتمام جلسه به پایان نمی‌رسد. بعد از اتمام جلسه با ارسال ایمیلی به کارفرما از او بابت زمانی که برای صحبت با شما صرف کرده است تشکر کنید. در ایمیل خود به جزئیات مهمی که در مصاحبه ذکر کرده‌اید مثل اشتیاق به سازمان و موقعیت شغلی درخواستی، اشاره کنید.

به یاد داشته باشید که بعد از یک مصاحبه شغلی ناموفق برای موقعیت شغلی که تصور می‌کردید برای آن مناسب هستید، نباید تسلیم شوید. شما می‌توانید با ارسال ایمیل یا تماس تلفنی با فرد مصاحبه‌کننده، علت اینکه در مصاحبه به‌خوبی عمل نکردید را شفاف کرده و توضیح دهید که چرا فکر می‌کنید برای آن موقعیت شغلی مناسب هستید و در انتها، درخواست برگزاری مجدد جلسه را داشته باشید. عملی بودن این راهکار به سازمان و خود شما بستگی دارد، اما یک مسئله را نباید فراموش کنید: اگر هیچ تلاشی نکنید، شانس موفقیتتان صفر خواهد بود!

کد خبر 552197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.