۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
چرا در باتلاق غرق می‌شویم؟

دانشیار گروه زمین‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: هنگامی که خاک به حد اشباعی از آب می‌رسد، تبدیل به یک حالت لجن‌زار خواهد شد که می‌تواند اجسام را در خود غرق کند.

علی‌خان نصراصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه باتلاق یا کویر شدن یک محیط با زه‌کشی آب مرتبط است، اظهار کرد: هنگامی که آب تأمین شده از سفره‌های زیرزمینی بر نقطه‌ای متمرکز شود، آن مکان به محیطی با ویژگی‌های خاص تحت عنوان «باتلاق» تبدیل می‌شود.

وی افزود: در باتلاق میزان غلظت مواد افزایش می‌یابد و حالتی گِل‌مانند ایجاد می‌شود که اگر این مکان در شرایط گرم و خشک ایجاد شود، به دلیل تبخیر بالا تبدیل به کویر و نمک‌زار می‌شود.

این دانشیار گروه زمین‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در رابطه با علت غرق شدن در باتلاق گفت: در زمستان و هنگامی که بارندگی زیاد است در محیط‌های طبیعی شاهد ایجاد باتلاق هستیم؛ درواقع هنگامی که خاک به حد اشباعی از آب می‌رسد، حالتی لجن‌زار ایجاد می‌شود که خاصیت بلعیدن اجسام را به خاک می‌دهد.

وی اشاره کرد: در گذشته باتلاق‌های وسیعی وجود داشت که بسیاری از آن‌ها نیز به دریا متصل بود؛ این مناطق به دلیل ترکیبات و عمق بسیار، قطعات درختان را در خود مدفون می‌کرد و اجازه تجزیه به آن‌ها داده نمی‌شد.

نصراصفهانی ادامه داد: مدفون کردن درختان در باتلاق‌ها از هوازدگی و تجزیه آن‌ها جلوگیری می‌کرد؛ همین مسئله باعث شد در این مناطق ذخایر ذغال سنگ ایجاد شود.

وی تاکید کرد: عکس‌العمل باتلاق‌ها بسیار طبیعی است و اشباع شدن شدید از آب باعث تشکیل محیطی به ظاهر خشک، اما عمیق و خطرناک می‌شود که می‌تواند اجسام و موجودات را در خود غرق کند.

کد خبر 552085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.