به گزارش ایمنا، مهرداد فتحیبیرانوند اظهار کرد: اختصاص یک روز به نام «هوای پاک» در تقویم ملی، نشان از اهمیت این موضوع و نقش آن بر زندگی زیستمندان دارد که هدف از آن ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه است.
وی با اشاره به شعار هفته پاک «هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی» استفاده از هوای پاک و سالم را حق مسلم تمام شهروندان دانست و افزود: تحقق این امر در گروه مشارکت عمومی و عزم جدی تمام دستگاهها و ارگانها برای دستیابی به هوای پاک و سالم است.
فتحیبیرانوند، تولید و مصرف انرژیهای پاک، استفاده از سوختهای استاندارد، کاهش مصرف انرژی، آتش زدن کاه و کلش مزارع، استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی و به روز کردن ناوگان حمل و نقل را از راههای کاهش آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: اجرای قوانین در کنار مشارکتهای مردمی از عوامل مهم دستیابی به هوای پاک است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان با اشاره به نقش صنایع در کاهش یا افزایش آلودگی هوا، گفت: نظارت کاملی بر صنایع استان جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست صورت میگیرد و با متخلفان در این حوزه برخورد خواهد شد.
فتحیبیرانوند، با اشاره به نقش درختان در کاهش آلودگی هوا، ادامه داد: درختکاری و ایجاد کمربند سبز حاشیه شهرها باعث کاهش آلودگیهای هوا در محیطهای شهری میشود.
وی آلودگی را هوا یکی از مهمترین فاکتورهای خطرناک محیطی بر سلامت انسان برشمرد و گفت: براساس آمار به طور میانگین ۱۲ درصد از مرگ و میرهای سالیانه در جهان منتسب به آلودگی هوا بوده و در صورت بیتوجهی به این امر مهم، قطعاً این روند افزایش خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، صنایع را یکی از منابع آلودگی هوا در شهرهای استان عنوان کرد و گفت: نظارتهای مستمر و استفاده صنایع از سوختهای مناسب خصوصاً در شهرهای صنعتی استان کاهش آلودگی در این شهرها را به دنبال خواهد داشت.
فتحیبیرانوند با اشاره به نقش ریزگردها در ثبت تعداد روزهای آلاینده استان گفت: امیدواریم با اقدامات مناسب، کانونهای تولید گرد و غبار در داخل و خارج کشور به حداقل برسد تا بار آلودگی هوا خصوصاً در استانهای غربی کاهش پیدا کند.
منبع: ایسنا
نظر شما