به گزارش خبرنگار ایمنا، در ۲۰ روز کاری پیاپی در چهار هفته اخیر خالص ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بورس تهران منفی بود. در مجموع شش هزار و ۳۲۳ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شده است.
در آخرین هفته کاری دی ماه موج خروج سرمایه حقیقی از بورس ادامه داشت و برای هشتمین هفته پی در پی شاهد خروج نقدینگی حقیقی بودیم و در پایان هفته رکورد ۲۰ روز پیاپی ثبت شد.
در هفته اخیر باز هم بورس با خروج نقدینگی حقیقی مواجه بود و میزان آن نسبت به هفته پیشین افزایش یافت. بورس در شرایطی به استقبال معاملات روز شنبه رفت که روز چهارشنبه پیش از آن، پانزدهمین روز خروج پول حقیقی ثبت شده بود. روز شنبه ۳۶۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شد و روز یکشنبه این رقم به ۳۹۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
خروج پول حقیقی روز دوشنبه ادامه پیدا کرد اما نسبت به روز قبل کاهش داشت. در این روز ۲۷۵ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد. این رقم در روز سهشنبه به ۷۰۰ میلیارد تومان صعود کرد و روز چهارشنبه به ۲۴۱ میلیارد تومان، رسید.
در مجموع ۵ روز کاری هفته هزار و ۹۷۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۳۹۴ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین افزایش ۴۹ درصدی داشته است.
خبر مهم برای سهامداران درباره حمایت از بورس
سید مسعود میرکاظمی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: سازمان برنامه و بودجه بر اجرای مصوبه ۱۰ بندی ستاد اقتصادی دولت برای حمایت از بورس تاکید دارد.
وی در ادامه اعلام کرد: دولت علاوه بر برداشتن گامهای عملی به حل ریشهای مشکلات بازار سرمایه کمک خواهد کرد.
زدوخورد در مجمع سالانه بانک دی، زیرمجموعه مدیری که میخواست ۳ روزه بورس را درست کند
زد و خورد در مجمع سالانه بانک دی از زیرمجموعههای اقتصادی بنیاد شهید که زیرمجموعه سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی تعریف میشود، شخصی که در رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری وعده میداد و میخواست سه روزه تمام مشکلات بورس کشور را درست کند به سوژه رسانهها تبدیل شده است.
داستان شرکتهای بورسی بنیاد شهید حیرت انگیز است و نشان میدهد که با منافع خانواده شهدا و ایثارگران در سایه شعارهای ظاهری حمایتی چگونه بازی شده است. بانک دی، ذخیره شاهد، زکوثر، غدام، زشریف و … در مشکلات عجیبی غرق شدهاند، در حالی که از نظر کارشناسان اقتصادی چنانچه بنیاد شهید مدیریت این شرکتها را از مدیران بی کفایت گرفته و به مدیران لایق بسپارد؛ سوددهی آنها افزایش مییابد و در نتیجه مشکل قیمت سهام آنها نیز حل خواهد شد.
ظاهراً مدیران بنیاد شهید میخواهند ضمن حفظ قبیله سالاری مدیریتی اقدام به بهبود قیمت سهام این شرکتها کنند که امری غیرممکن است و حتی اگر با بازارسازی هم به نتیجه برسد دوامی ندارد و مجدداً سقوط خواهد کرد.
تجمع بورسیها در مقابل ساختمان مجلس
گزارشاتی که به دست رسانهها رسیده حاکی از برگزاری تجمع پرشورتر بورسیها در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی است.
پلاکاردهایی که در دست تجمع کنندگان است بیانگر مطالباتی از جمله؛ نظارت دقیقتر بر بازار، پیشبینی پذیر کردن اقتصاد، پیگیری بسته ۱۰ بندی حمایت از بورس و… است.
یکی از تجمعکنندگان درباره به اقتصاد آنلاین گفت: ما از آقای پورابراهیمی انتظار داریم پیگیر بسته ۱۰ بندی حمایت از بورس باشند، اگر سازمان برنامه و بودجه در این زمینه اهمال کرده انتظار میرود که ایشان با توجه به سابقه مدیریتی در مجموعه بازار سرمایه، پیگیر مطالبات سهامداران باشند.
گفتنی است در هفتهها و ماههای اخیر تجمعات دیگری نیز توسط سهامداران حقیقی برگزار شده بود اما این تجمع با استقبال به مراتب بیشتری نسبت به تجمعات قبلی مواجه شده است.
بازار سهام بیجان است
افت شاخص کل با وجود رسیدن اخبار مثبت از برجام و رشد مقطعی بانک و خودرو ادامه یافت. خلف وعده تعیین سقف برای نرخ خوراک پتروشیمیها در ادامه این گروه را متأثر کرد.
اظهار نظر رئیس سازمان بورس در خصوص خروج نیمی از سهامداران سال ۹۹ با سود خشم آنها را برانگیخت و واکنشهای منفی در پی داشت. در ادامه بیتوجهی مسئولان و شدت افت بورس، شاخص کل سهشنبه کانال ۱٫۳ میلیون واحد را نیز از دست داد. فعالان بازار سهام و سهامداران با هشتگ بورس اولویت اول در توئیتر ضمن اعتراض به افت بورس وعده ابراهیم رئیسی در مورد اولویت بازار سهام را یادآور شدند.
بیپولی مفرط در بورس
محمد خبریزاد، کارشناس بازار سهام گفت: بیپولی مفرط در بورس به چشم میخورد. عدم تمایل ورود پول به بازار توسط افراد جالب توجه است. درست است ابهامی به نام برجام داریم اما تمام اتفاقات خوب ممکن برای بورس افتاده و تکلیف خیلی از ابهامات مشخص شده است.
وی ادامه داد: از لحاظ بنیادی بازار مشکلی ندارد. اما پول نیست و مسئولان بازار سهام باید تمام هموغم خود را برای جذب پول به بازار بگذراند. دولت باید پولی که قرار بود به صندوق تثبیت وارد کند را بیاورد و بورس را از این حالت رخوت نجات دهد.
خبریزاد گفت: ادامه این روند وضعیت بازار سهام را برای برگشت سخت میکند. با توجه به پتانسیل رشد بورس هر چه زودتر به بازار پول وارد شود بهتر است.
ایمان رئیسی کارشناس بازار سهام گفت: سهمها دنبالهرو شاخص کل شدند، شاخصی که خودش هم دستکاری شده و عدد واقعی نباید این باشد. سهمهایی مثل «سشاهد» و بسیاری از سهمهای دیگر ۹۰ درصد از سقف تاریخی خود افت کردند و هنوز فشار و هیجان فروش در این سهمها وجود دارد. ترس و ناامیدی باعث شده بازار به ارزش ذاتی و تحلیل و نمودار توجهی نداشته باشد.
وی ادامه داد: در این شرایط رئیس سازمان بورس همه چیز را گردن مردم میاندازد و میگوید نصف سهامداران با سود خارج شدند. این صحبتهایی که میشود با واقعیت در تضاد است. واقعیت این است که ۹۰ درصد سهمها دست دولت است. اگر دولت بخواهد بازار تغییر میکند و اگر نخواهد نه. اینکه ما تقصیر را گردن مردم بیندازیم درست نیست. مردم به دست خود سرمایهشان را نابود میکنند تا فقط از این بازار خارج شوند.
ادامه روند منفی در بازار هفته آینده؟
پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سهام گفت: بازار چهارشنبه اگرچه رشد داشت اما با هفته گذشته و هفته جاری تفاوتی ندارد. ارزش معاملات همچنان پایین و روند منفی است. میانگین ارزش معاملات ۲,۲۰۰ میلیارد تومان بوده و امروز هم تفاوتی نخواهد کرد.
وی افزود: تفاوت بازار امروز افزایش قیمت نفت در دنیا و رشد نمادهای پالایشی است. اما چون در بازار نقدینگی نیست انتظار میرود در هفته آینده با توجه به افزایش قیمت نفت جهانی پالایشیها با فشار فروش مواجه شوند.
مصطفی مجد کارشناس بازار سهام گفت بسیاری از شرکتها گزارشات ۹ ماهه خود را منتشر کردند. در این میان گزارشات برخی از شرکتهای بزرگ مثل بانک ملت، فولاد ارفع و ذوب آهن گزارشات خوبی نبود.
وی ادامه داد: چشم امید بازار به چند شرکت باقی مانده از جمله پالایش نفت تهران، فولاد مبارکه اصفهان و پتروشیمی زاگرس است. چنانچه گزارشات این شرکتها مثبت باشد بازار شنبه روند متعادل و رو به رشدی خواهد داشت در غیر این صورت تابلوی معاملات بازار شنبه خون و خونریزی است.
پیش بینی بورس برای شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰
ایمان رئیسی، کارشناس بازار سهام گفت: جلسه مجلس با فعالان بازار سرمایه در حالی تشکیل شده که سهام در کف قیمتی خود هستند. از نظر تکنیکالی سهام در وضعیتی هستند که اگر در این جلسه اتفاق خوبی بیفتد بازار هفته آینده خوب خواهد بود.
به گفته وی، اغلب شرکتها گزارشات ۹ ماهه خوبی ارائه دادند و به نظر میرسد هفته آینده هفته خوبی برای بازار باشد؛ اگر چه ریزشها ۳۰ هزار واحدی است و رشدها سه هزار واحدی.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این رشدها مشکلی از سهامداری که پولش یک نهم شده حل نمیکند. حتی اگر فولاد شاخص را مثبت کند، وضعیت پرتفوی سهامداران تغییری نمیکند.
رئیسی گفت: برای هفته آینده، بازاری مانند هفتههای گذشته، کمحجم اما مثبت را پیشبینی میکنم. من نسبت به بازار خوشبینم. بدبینی نسبت به بازار زیاد شده اما وضعیت برعکس زمانی است که شاخص دو میلیون واحد بود. این روزهای بد به پایان نزدیک میشود.
نظر شما