به گزارش ایمنا، اصغر کشت کار در اولین همایش نقش دانشگاه جامع علمی کاربردی در توسعه و اشتغال کشور اظهار کرد: این دانشگاه باید دنبال نیازآفرینی باشد، باید مشاغل موردنیاز را پیش بینی کند و براین اساس نیرو پرورش دهد.
وی در ادامه گفت: بیکاران بسیاری در کشور وجود دارند، اما براساس آمار بیکاران زیر دیپلم بسیار کمتر هستند. آمار بیکاران با تحصیلات زیر دیپلم ۳۱ درصد، بیکاران بی سواد سه درصد، بیکار با تحصیلات عالی ۴۲ درصد و بیکار با تحصیلات دیپلم ۲۴ درصد است.
وی افزود: نتیجه این موضوع این است که ۵۲ درصد شرکت کنندگان در کنکور انتخاب رشته نمی کنند. یعنی درس نخواندن را ترجیح می دهند، در واقع آموزش عالی کشور نتوانسته است اعتماد جوانان را جلب کند.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار کرد: اگر آموزش در دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفه ای با کیفیت انجام شود، مشکل اشتغال حل خواهد شد. شغلهایی که تازه ایجاد می شود تحصیلات عالی می خواهد. هیچ شغلی تصور نمی شود که نیاز به آموزش نداشته باشد.
کشت کار ادامه داد: هر کس برای موفقیت باید مدرک آموزش عالی داشته باشد. پایه تمامی مشاغل در آموزش عالی است، بنابراین باید رشته های جدید ایجاد شود که شغل آنها تضمین شده باشد.
توانمندسازی نیروی انسانی ضروری است
همچنین مهدی حاجی سیاری مدیرکل آموزش صدا و سیما در این مراسم اظهار کرد: دانشجویان باید کار عملی در کارگاه های دانشگاه را تجربه کنند تا درآمد کسب کنند و کارآفرین شوند.
وی ادامه داد: در ایران باید همه چیز از نوک مداد تا پیشرفته ترین صنایع را تولید کنیم. باید توانمندسازی نیروی انسانی و کسب مهارت را در دستور کار قرار داد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: باید زندگی را به صورت یک شبکه دید که سیستم و مدل و الگو در درون آنها وجود داشته باشد، شبکه اختصاصی را باید با کمک مراکزی مانند وزارت صمت ایجاد کنیم.
منبع: ایسنا
نظر شما