تصمیمات اشتباه، جان باغستان سنتی قزوین را گرفت

شهردار سابق قزوین گفت: رویکرد اصلی مدیریت، حفظ داشته‌ها است، این روزها به داشته‌ها توجه نمی‌شود، در حالی‌ که اقتصاد در شهرها نهفته است، شهر محل زندگی و حیات است اما شهر ما روح خود را از دست‌ داده، باغستان در گذشته به ما نفس و جان تازه‌ای می‌داد، اما تصمیمات اشتباه باعث شد که جان باغستان را بگیریم.

به گزارش ایمنا، محمود کمالی در مراسم تقدیر از بیش از ۴۰ سال خدمت "مرتضی تدین"، باغدار نمونه و شخصیت تأثیرگذار در بخش کشاورزی قزوین که امروز نیمه دی ماه در سازمان ثبت اسناد و کتابخانه ملی این استان برگزار شد، تصریح کرد: وظیفه اصلی شهردار، حفظ داشته‌های شهر و شهرداری نیز متولی حفظ فضا است، با توجه به شرایط جغرافیایی، ما قزوین را شهری با جنس مونث می‌دانیم و همواره در تفاهم‌های بین استانی و کشوری این شهر را خواهرخوانده مطرح کردیم، چراکه باغستان که ویژگی اصلی آن زایش و حیات است، سهم عمده‌ای در قزوین دارد.

وی افزود: نمی‌شود با دیکتاتوری و خشونت با این شهر رفتار کرد، شاید در خاورمیانه با این جنس از برخورد آشنا نیستیم، چراکه همیشه دولت‌سالاری و حاکمیت سالاری وجود داشته، همین امر باعث می‌شود که شهروندان به شهر تعلق خاطر و دل‌بستگی نداشته باشند و به‌راحتی آن را رها کنند.

شهردار سابق قزوین یادآور شد: تقاضای ما از شهرداری حفظ و نگهداری داشته‌ها است، اگر داشته‌ها را رها کنیم و مواردی را به شهر بیاوریم که با بافت آن همخوانی ندارد، نسبت به شهر ظلم کرده‌ایم، در ابتدای انقلاب ۷۰ درصد جمعیت در روستاها زندگی می‌کردند اما امروزه ۷۰ درصد جمعیت در شهرها زندگی می‌کنند اما همچنان دولت سالار هستیم و دولت شهرداری را فراموش کرده است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی شهرداری فراموش شود، عده‌ای فرصت‌طلب از خلأ شهرداری و قوانین سوءاستفاده می‌کنند و شهر را به سمتی می‌برند که برای خودشان سود داشته باشد، برای رسیدن به سود کارهای مختلفی انجام می‌دهند که می‌توان به ساخت پل، برج، توسعه و تخریب باغستان اشاره کرد.

کمالی عنوان کرد: دولت از شهر و شهرداری غافل شده است، رها کردن شهر به معنای رها کردن اقتصاد و نقدینگی است، وقتی سرمایه در شهر رها شود به سمتی می‌رود که نباید، همین امر باعث می‌شود که پول بی‌ارزش شود، تقاضای ما از مدیریت شهری حفظ داشته‌هاست، اگر مدیریت شهری به دنبال توسعه است باید کیفیت را ارتقا دهد.

وی اظهار کرد: مدیریت شهری نباید به بهانه کسب سود، زمین بفروشد که به‌تبع آن عرضه و قیمت افزایش پیدا کند، ما ناگزیر به تغییر رویکرد در مدیریت شهری هستیم، این انتقاد به آب منطقه‌ای نیز برمی‌گردد، آب منطقه‌ای آب را با وسعت بالایی توزیع کرده و اصلاً به برگرداندن پساب و چرخه آن توجه نکرده است، این‌ها مسائل کوچکی نیست که از نظام دولت سالار تقاضا نداشته باشیم.

شهردار سابق قزوین تصریح کرد: رویکرد اصلی مدیریت داشته‌ها است اما متأسفانه این روزها به داشته‌ها توجه نمی‌شود، درحالی‌که اقتصاد در شهرها نهفته است، شهر محل زندگی و حیات است اما شهر ما روح خود را از دست داده، باغستان درگذشته به ما نفس و جان تازه‌ای می‌داد اما تصمیمات اشتباه باعث شد که جان باغستان را بگیریم.

وی یادآور شد: قبل اینکه از ساختمان‌ها تقدیر کنیم باید از آدم‌ها تقدیر کنیم، اگر به باغدارها احترام بگذاریم و از آن‌ها تقدیر کنیم خودبه‌خود باغ‌ها رونق پیدا می‌کند، وقتی باغدار را کنار می‌گذاریم و باغستان را مطرح می‌کنیم باغداران دلسرد می‌شوند و گویا ما دلمان برای باغستان نمی‌سوزد.

کمالی با اشاره به تعطیلی موزه کشاورزی قزوین تأکید کرد: یک ساختمان قدیمی در اختیار آقای تدین قرار گرفته بود که با هزینه شخصی خودش وسایل را خریداری و موزه را تأسیس کرد اما با کم‌لطفی مسئولین روبه‌رو و این موزه تعطیل شد، این دلسردی باعث می‌شود که همه مردم از دولت و شهرداری دلسرد شوند نباید اجازه داد این اتفاق‌ها تکرار شود.

منبع: ایسنا

کد خبر 546873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.