جلوگیری از چسبندگی تاندونی با محصول ایرانی

گروهی از محققان ایرانی غشای نانویی ساخته‌اند که مانع از چسبندگی‌های تاندونی پس از عمل جراحی می‌شود.

به گزارش ایمنا، نانوالیاف پلیمری در سال‌های اخیر به دلیل خواص منحصر به فرد مانند مساحت سطح، تخلخل بالا و شباهت به ماتریس خارج سلولی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده‌اند. حال گروهی از محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت و ارزیابی غشای ضدچسبندگی کامپوزیتی پلیمری برای پیشگیری از چسبندگی‌های تاندونی پس از جراحی شده‌اند.

پارگی تاندون یکی از شایع‌ترین آسیب‌های تاندونی است که درمان آن تنها با جراحی انجام می‌شود. باتوجه به اینکه وقوع چسبندگی پس از جراحی بسیار بالاست، استفاده از یک غشای ضدچسبنده به عنوان جداکننده فیزیکی امری ضروری به شمار می‌رود. غشاهای چسبنده فعلی باید پس از ایفای نقش با جراحی از بدن خارج شوند که می‌تواند تنش دوباره‌ای را بر بافت آسیب‌دیده وارد کند. گروه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر در این پژوهش یک غشای نانوالیاف پلیمری بر پایه پلی‌یورتان ساخته شده که زیست‌تخریب‌پذیر است.

در این غشای نانوالیافی از ذرات زینک‌اکساید استفاده شده که خاصیت آنتی‌باکتریال و پیزوالکترونیک دارد. این نانوذرات به دلیل خواص زیست‌فعال در ترمیم زخم استفاده می‌شود. این غشا مانعی در محل آسیب تاندونی ایجاد می‌کند که باعث تسریع روند ترمیم شده و علاوه بر این از تشکیل بافت اسکار و چسبندگی نیز جلوگیری می‌کند.

منبع: آنا

کد خبر 545441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.