به گزارش ایمنا، حمیدرضا جماعتی درباره نگرانیها از ترکیب ویروس دلتا با اومیکرون و بروز سویهای بهنام دلمیکرون، اظهار کرد: اکنون معتقدیم که با توجه به اینکه هنوز مستندی از کشورهای مختلف دنیا مبنی بر وجود چنین سویهای نداریم، فعلاً نیاز نیست که نگران این موضوع باشیم. هنوز این موضوع تئوری است. البته باید همه موارد را در نظر بگیریم، اما مردم فعلاً نگرانی درباره این ابر سویه نداشته باشند.
وی افزود: یکی دو کشور هم اعلام کردند که چنین سویهای را داریم، اما هنوز در مجامع علمی و جهانی این موضوع مورد تأیید قرار نگرفته و هنوز شناسایی چنین سویهای را به صورت رسمی در کشورمان نداشتیم و در کشورهای دیگر هم آن را مطرح نکردند.
دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا با بیان اینکه در حال حاضر میتوان گفت که سویه امیکرون در کشور در گردش است، گفت: البته هنوز الگویی برای انتشار آن متصور نیستیم و پراکندگی این سویه در استانهای مختلف وجود دارد. باید دید که ویروس به چه صورت پیش میرود. با این حال اگر مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و واکسن تزریق کنند، میتوان تا حدود زیادی جلوی غلبه ویروس اومیکرون را گرفت. در غیر این صورت ممکن است در چند هفته آینده با پیک جدیدی با اومیکرون مواجه باشیم.
وی درباره وضعیت تزریق دز سوم واکسن کرونا در کشور، گفت: اکنون روند واکسیناسیون در کشور نسبت به قبل از ورود اومیکرون بهتر شده و خوب است. با توجه به اینکه مردم دز دوم را تزریق میکردند، درصد واکسینه شدهها رو به کاهش بود، اما بعد از ورود اومیکرون و نیاز به تزریق دز سوم واکسن، مجدداً شاهد پیکی از تزریق واکسن بودیم.
جماعتی درباره وضعیت تزریق واکسن کرونا به زیر ۱۲ سالهها گفت: پیگیر این موضوع هستیم و پیشنهاد آن به ستاد ملی ارائه شده و ستاد ملی باید این موضوع را تصویب کند. اکنون کمیته ملی واکسن پیشنهاد انجام واکسیناسیون پنج تا ۱۱ سال را مصوب کرده و ارائه داده است و باید دید تصمیم ستاد چه میشود.
وی گفت: باید توجه کرد که بسیاری از کشورها واکسیناسیون این سنین علیه کرونا را انجام دادند، به طوری که در چین از سه سالگی و در آمریکا از پنج سال به بالا را واکسینه کردند. با توجه به اومیکرون به نظر میرسد که باید توجه بیشتری به واکسیناسیون در این گروه سنی شود.
دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا در خصوص توصیههای لازم برای مدارس و دانشآموزان با توجه به برگزاری امتحانات به صورت حضوری، اضافه کرد: باید پروتکلهای بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنند؛ یعنی تعداد افراد کم در فضای بزرگ و حتماً فضاهای با تهویه مناسب باشد، فاصله بین دانشآموزان حداقل یک متر یا بیشتر باشد و حتماً ماسک بزنند. در عین حال دانشآموزان از ماسکهایی استفاده کنند که خوب بر روی صورتشان قرار گیرد و مناسب باشد. زیرا عمدتاً شاهدیم که ماسکهای بچهها بزرگتر از صورتشان است و کامل و محکم پوشش ندارد. بنابراین حتماً پیشنهاد میکنیم که از ماسکهای محکم و مناسب برای صورت کودکان استفاده شود و مرتب دستهایشان را با آب و صابون شسته یا با محلولهای حاوی الکل ۷۰ درصد شستوشو دهند.
منبع: ایسنا
نظر شما