به گزارش ایمنا، "جیمز وب" در روز کریسمس روی موشک آریان پنج از گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ به عنوان قدرتمندترین تلسکوپ ساخته شده تا امروز شناخته میشود که در حال حرکت به سمت مقصد خود در یک میلیون مایل دورتر از کره زمین است تا شاید برخی از اسرار کیهان را کشف کند.
در مسیر فرستادن تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا به مدار خود پیرامون نقطه لاگرانژی دو خورشید-زمین بیشتر انرژی مورد نیاز، توسط موشک آریان پنج تأمین شد. بعد از جدایی تلسکوپ از پرتابگر، چندین تغییر کوچک در مسیر برنامهریزی شده است تا حدود یک ماه بعد به مدار عملیاتی خود برسد.
این مأموریت ۱۰ میلیارد دلاری حاصل ۳۰ سال فعالیتهای تحقیقاتی شبانهروزی تعداد زیادی از مهندسان و دانشمندان ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا است. این تلسکوپ به حالت فشرده جمعشده است و برای رصد فضا در نهایت، طی سلسله عملیاتهای پیچیدهای بازگشایی میشود که اگر هر یک از این مراحل اشتباه پیش برود کل مأموریت به خطر خواهد انداخت.
دیروز اعلام شد که آنتن تلسکوپ فضایی جیمز وب با موفقیت آزمایش شد و سلامتی آرایه خورشیدی تلسکوپ نیز از طرف تیم فنی جیمز وب مورد تأیید قرار گرفت. این تلسکوپ مسافتی در حدود ۲۳۸ هزار و ۸۵۰ مایل (۳۸۴ هزار و ۴۰۰ کیلومتر) را پشت سر گذاشته است که معادل فاصله بین زمین و ماه است و این نشان میدهد که در حال حاضر یک چهارم راه تا مدار مقصد خود را طی کرده است.
تلسکوپ فضایی جمیز وب در واقع با طی مسافت نزدیک به ۴۰۰ هزار کیلومتری مدار ماه را نیز پشت سر گذاشته است و با سرعتی نزدیک به ۱ کیلومتر بر ثانیه به سوی نقطه لاگرانژی L2 حرکت میکند.
منبع: تسنیم
نظر شما