پیامی که با موشک ارسال شد

رزمایش پیامبر اعظم (ص )۱۷ با هدف افزایش سطح آمادگی‌های رزمی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بر اساس شبیه‌سازی یکی از پیشرفته‌ترین طرح‌های تهاجمی در جنگ‌های ترکیبی و در هم‌تنیدگی جنگ‌های سخت و نیمه سخت و نرم به مدت پنج روز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مرحله پایانی رزمایش مشترک پیامبر اعظم ۱۷ سپاه روز گذشته با شلیک موفق ۱۶ فروند موشک بالستیک در کلاس‌های مختلف برگزار شد. رزمایشی که به عقیده رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، جزو موفق‌ترین رزمایش‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران بود و فرمانده کل سپاه به دشمن صهیونیستی هشدار داد: "اگر دست از پا خطا کنند، دستانشان را قطع خواهیم کرد. " فرمانده نیروی هوافضای سپاه هم در توصیف قابلیت‌های موشک‌های شلیک شده گفت: "با مانور پذیر کردن موشک‌های بالستیک صدها میلیون دلار هزینه دشمنان را بی‌ارزش کردیم. "

رزمایش پیامبر اعظم ۱۷ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اگرچه در تقویم سالانه رزمایش‌ها بود، اما همزمانی آن با تحولات منطقه پیام روشنی برای رهبران رژیم صهیونیستی که طی یک ماه گذشته کوشیدند با تهدیدهای خود بر مذاکرات هسته‌ای ایران و طرف‌های غربی تأثیر بگذارند، داشت؛ تهدیدی که البته پاسخی در خور گرفت و به گفته فرمانده کل سپاه «فاصله بین عملیات واقعی و رزمایش موشکی سپاه تنها تغییر زوایای پرتاب موشک است.»‌

مرحله نهایی رزمایش مشترک پیامبر اعظم ۱۷ سپاه با شلیک همزمان ۱۶ فروند موشک برد بلند، میان برد و کوتاه برد نیروی هوافضای سپاه به سمت اهداف از پیش تعیین شده انجام پذیرفت. در این مرحله از رزمایش موشک‌های عماد، قدر، سجیل، زلزال، دزفول و ذوالفقار مواضع حساس شبیه‌سازی شده دشمن را با دقت ۱۰۰ درصدی مورد اصابت قرار دادند و منهدم کردند.

همزمان با شلیک موشک‌ها، ۱۰ فروند پهپاد هجومی نیروی هوافضای سپاه نیز به طور همزمان از مبدأ حرکت و اهداف از پیش تعیین شده را منهدم کردند. اجرای قابلیت مانور پذیری موشک‌های سوخت جامد برای عبور از سپرهای دشمن، شلیک و اصابت همزمان و ارتقای آمادگی‌های رزمی از ویژگی‌های بخش نهایی رزمایش پیامبر اعظم ۱۷ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.

ایران در اوج آمادگی دفاعی زمینی، دریایی و هوایی قرار دارد

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل دفاعی درباره ابعاد این رزمایش به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: رزمایش حضرت رسول اعظم (ص) در آب‌های خلیج فارس و در محدوده استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان در حالی برگزار شد که یگان‌های سپاه شرکت کننده در آن با استفاده از فناوری‌های فوق مدرن آخرین استعدادهای رزمی خود را به نمایش گذاشتند.

به گفته وی، در هفدهمین نسخه از رزمایش رسول اعظم، یگان‌های دریایی، هوایی، هوافضا و آبی خاکی سپاه مهارت‌های رزمی آبی خاکی و هوایی خود را بر اساس آخرین یافته‌های علوم تاکتیک جنگی مورد ارزیابی قرار دادند.

این کارشناس مسائل دفاعی تاکید می‌کند: هر چند که این رزمایش هفدهمین نوع خود در طول سه دهه گذشته تلقی می‌شود، اما به دلیل شرایط منطقه و تهدیدهای مکرر آمریکا و رژیم صهیونیستی به طور طبیعی ایران باید در اوج آمادگی دفاعی زمینی، دریایی و هوایی قرار داشته باشد.

به عقیده هانی‌زاده، تجربه ملت‌های جهان در طول تاریخ به خوبی نشان داده که هر ملتی اگر قادر به دفاع از تمامیت ارضی خود نباشد برای همیشه از صفحه تاریخ محو خواهد شد و در این خصوص صدها ملت به دلیل این ضعف ساختاری از ادامه حیات باز ماندند و برای همیشه در دل تاریخ دفن شدند. همچنانکه آب، خاک، هوا برای بقای انسان‌ها لازم است، چند عنصر مهم دیگر نیز برای پایداری و قوام و دوام هر ملت ضروری است.

هانی‌زاده ادامه می‌دهد: هوشیاری در برابر تحرکات دشمن، حفظ وحدت داخلی، رصد رخدادهای منطقه‌ای و جهانی، آمادگی رزمی، بهره‌گیری از شیوه‌های روزامد جنگی، برخورداری از اراده جنگی و شناخت انواع تاکتیک‌های میدانی، بخشی از مؤلفه‌های لازم برای بقای یک ملت است.

این کارشناس مسائل دفاعی خاطرنشان می‌کند: ایران کشوری است که در میدان حوادث منطقه و در کانون چشم عقاب‌ها قرار دارد، زیرا نقش تأثیرگذار و محوری جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور اعتقادی با هژمونی قدرت‌های استکباری در تعارض است.

وی تاکید می‌کند: جمهوری اسلامی ایران بیش از ۴۰ سال است که توانسته به عنوان قطب سوم جهان در تضاد با قدرت‌های شرق و غرب پا به عرصه‌های جهانی بگذارد و در این مدت الگوی دلپذیری برای ملت‌های مسلمان جهان عرضه کرده که با منافع قدرت‌های تهاجمی جهان در تقابل همیشگی است؛ این تقابل که صرفاً در چارچوب یک تعریف ایدئولوژیکی نه شرقی و نه غربی جای دارد، نیازمند یک ابزار خوداتکا است تا بتواند از هویت اعتقادی و ملی خود به دور از نگاه‌های تهاجمی صرف، دفاع کند.

وی ادامه می‌دهد: استراتژی جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی پرهیز از توسعه طلبی و اجتناب از دخالت در مسائل داخلی کشورهای دیگر است، اما این به مفهوم بی طرفی نسبت به ظلمی که ملت‌های مستضعف با آن مواجه می‌شوند، نخواهد بود. این استراتژی در حوزه دفاعی بسیار نرم و مبتنی بر الگوهای اسلامی و انسانی است، اما اگر ایران در معرض تهدید جدی قرار گیرد این الگوی نرم به یک الگوی غیر قابل مهار و بسیار کوبنده تبدیل می‌شود.

هانی‌زاده یاد آور می‌شود: جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم سابق بعث عراق، تجربه ارزنده‌ای برای مدیران نظامی و نیروهای مسلح و ملت ایران ایجاد کرد که بر اساس آن جمهوری اسلامی، کشوری نیست که در برابر طوفان‌های حوادث سر خم کند.

به عقیده هانی‌زاده با اینکه در طول چهار دهه گذشته ایران در حوزه تسلیحاتی به شدت در تحریم بوده، اما اراده بقا و وجود رهبری خردمند و باتجربه در رأس نظام و جوانان پویا و فعال در حوزه نظامی موجب شده که ایران علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه تسلیحاتی و اقتصادی به بالاترین فناوری تولید سلاح دفاعی فوق مدرن دست یابد.

این کارشناس مسائل دفاعی خاطرنشان می‌کند: رزمایش اخیر حضرت رسول اعظم پیام‌های بسیار مهمی برای داخل ایران و دوستان و دشمنان ایران به همراه داشته که باید نسبت به توانمندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی اعتماد داشته باشند.

وی تاکید می‌کند: پیام دیگر رزمایش حضرت رسول اعظم برای دوستان منطقه‌ای و جهانی است و آن اینکه ایران می‌تواند تکیه گاه محکمی برای اینگونه دوستان باشد و جمهوری اسلامی هر گز مصلحت‌های جغرافیایی را بر مصلحت تاریخی، دینی و اعتقادی خود ترجیح نخواهد داد و در صورت مواجهه دوستان با خطرات بیرونی قطعاً ایران از هیچ کمکی به آنان دریغ نخواهد کرد.

هانی‌زاده یاد آور شد: پیام دیگر رزمایش اخیر به دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی است، زیرا آنچه که در این رزمایش به نمایش گذاشته شد تنها "بخش کوچکی از ابزارهای" جنگی است که در اختیار نیروهای مسلح قرار دارد و در صورت بروز خطر جدی، جهان از توانمندی دفاعی نیروهای مسلح ایران دچار حیرت و شگفتی خواهد شد.

این کارشناس مسائل دفاعی خاطرنشان می‌کند: همین رزمایش‌ها است که تهدیدهای آمریکا و رژیم صهیونیستی را تنها در دایره تهدیدهای صرف شفاهی باقی گذاشته که هر گز وارد مرحله عملیاتی نخواهد شد، زیرا به طور طبیعی دشمنان ملت ایران بیش از هر کس دیگری از قدرت باز دارنده و کوبنده نیروهای مسلح کشورمان آگاهی دارند.

کد خبر 544387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.