به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، این مرکز اعلام کرد: بررسی آمار مربوط به کانونهای اصلاح و تربیت کشور حاکی از سیر نزولی ورودی مددجویان این کانونها و نیز کاهش زمان مدت ماندگاری محکومان زیر ۱۸ سال است.
بر این اساس افرادی که در زمان ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال شمسی دارند حتی اگر در زمان رسیدگی و صدور حکم، سن آنها بیش از این میزان نیز باشد، با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، در بخش جوانانِ کانون اصلاح و تربیت پذیرش و نگهداری میشوند.
این در حالیست که به جز محکومانی که به نگهداری در کانون اصلاح و تربیت محکوم شدهاند، بر پایه قوانین و مقررات فقط مددجویانی که دارای بیش از ۲۳ سال سن باشند باید حسب مورد به اندرزگاه جوانان در بازداشتگاه یا ندامتگاه عمومی منتقل شوند.
همچنین بر پایه آمار رسمی میزان ورودی افراد زیر ۱۸ سال و ماندگاری آنان در کانون در طول یک دهه گذشته کاهش جدی داشته است.
مقایسه آماری ورودی مددجویان کانون اصلاح و تربیت نشان میدهد تعداد این افراد در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۰ کاهش داشته است.
مدت ماندگاری مددجویان زیر ۱۸ سال از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ در بازههای مختلف (کمتر از ۶ ماه، ۶ ماه تا یک سال، یک تا ۲ سال، ۲ تا پنج سال) نیز سیر نزولی داشته به گونهای که بر اساس آمار منتشره، کاهش ۵۰ درصدی را نشان میدهد.
بر اساس آمار به دست آمده در خصوص میزان اعطای آزادی به مددجویان در سال ۱۳۹۹ نیز مشخص میشود که تعداد ۵۶۳۱ نفر از مددجویان کانون در مدت یک سال گذشته آزاد شدند که از این تعداد ۵۲۱۶ نفر کمتر از ۶ ماه، ۲۴۵ نفر ۶ ماه تا یک سال، ۱۳۹ نفر یک تا دو سال و ۳۰ نفر دو تا پنج سال در کانون حضور داشتند.
در سال ۱۳۹۹ مجموع ۶۹ نفر با استفاده از نهادهای ارفاقی آزاد شدند؛ که هشت نفر آنان از طریق عفو، ۴۱ نفر از طریق آزادی مشروط و ۲۰ نفر نیز از طریق سایر انواع آزادی موفق به کسب آزادی دوباره خود شدهاند.
بر پایه اطلاعات به دست آمده در سال ۱۳۹۹ تعداد یک هزار و ۵۳۳ نفر از مددجویان کانونهای اصلاح و تربیت در دورههای حرفه آموزی ثبتنام کردند که از این تعداد، ۷۱۱ نفر موفق به قبولی در آزمون و اخذ گواهینامه مربوطه شدند و پس از آزادی میتوانند با تکیه بر حرفه کسب شده وارد بازار کار و تأمین معاش خود شوند.
نظر شما