زندگی شهری در آینده چگونه خواهد بود؟

شواهد و تغییراتی که هم‌اینک در طراحی اغلب شهرهای جهان در حال وقوع است نشان می‌دهد که در آینده، خودروهای پرنده، پل‌های عظیم و فضاهای زیرزمینی، آینده شهرهای جهان را در بر خواهد گرفت؛ کلان‌داده‌ها، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی نقش مهمی در تحولاتی احتمالی شهرهای آینده‌نگر ایفا خواهد کرد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اگرچه بسیاری از مدیران شهری امروز بر تکنولوژی برای بهبود کیفیت زندگی شهری تمرکز کرده‌اند با این حال، مسائلی نظیر پایداری، فراگیری و استفاده چندمنظوره از فضاهای شهری نیز دوش به دوش کلان داده‌ها، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. برنامه‌ریزان امروزی در تلاش هستند ضمن زمینه‌سازی برای فراهم آوردن پایداری شهری و به تبع، افزایش رفاه جسمی و روحی شهرنشینان از تکنولوژی برای به حداقل رساندن مشکلات مردم بهره گیرند و کیفیت زندگی را برای آنان به حد اعلی برسانند. اگرچه تاکنون اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده است با این حال، پیش‌بینی می‌شود پروژه‌های خلاقانه دیگری نیز آینده شهرهای سراسر جهان را متحول کند و رفاه را هر چه بیشتر برای ساکنان کره خاکی به ارمغان آورد. در ادامه به شرح بعضی از تغییرات احتمالی در طراحی شهرهای آینده پرداخته می‌شود که می‌تواند سرنوشت و کیفیت زندگی متفاوتی برای نسل‌های بعدی در مقایسه با امروز در پی داشته باشد.

زندگی شهری در آینده چگونه خواهد بود؟

گسترش فضاهای شهری به بسترهای زیرزمینی

گسترش فضا به ویژه در دنیای امروز با بالاترین سرعت شهرنشینی جوامع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بدون شک، بهره‌گیری از فضاهای زیرزمینی برای کاربردهای مختلف نه تنها می‌تواند مشکل کمبود جا را برای نسل‌های بعدی برطرف کند بلکه در پایین آمدن قابل توجه هزینه‌های ساخت و ساز نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد. علاوه بر این، در نتیجه ایجاد فضاهای زیرزمینی، دمای هوا که از بحران‌های جدی پیش روی بشر امروز به شمار می‌رود ثابت باقی خواهد ماند ضمن اینکه به کاهش ۸۰ درصدی هزینه‌های مربوط به سرمایش و گرمایش منجر خواهد شد.

مهم‌تر از همه اینکه ساخت و سازهای زیرزمینی ممکن است به افزایش مقاومت سازه‌ها در مکان‌هایی منجر شود که بیشترین آسیب‌پذیری را در مقابل حوادث طبیعی از خود نشان می‌دهد.

سنگاپور از موفق‌ترین نمونه‌های طراحی زیرساخت‌های پایین‌تر از سطح خیابان‌های شهری به شمار می‌رود که تاکنون به احداث امکانات عمومی متعددی نظیر ترمینال‌های اتوبوسرانی، انبارها و مراکز اطلاعاتی مختلف در زیر زمین پرداخته است.

زندگی شهری در آینده چگونه خواهد بود؟

مدیران هلسینکی، پایتخت فنلاند نیز در نظر دارند ضمن تلاش برای پیاده‌سازی اقداماتی در راستای کاهش انتشار کربن، به زیر زمین برای بهره‌مندی بیشتر از فضاهای شهری نفوذ کنند و به احداث ایستگاه‌های مترو، استخرهای شنا و یکی از سبزترین مراکز داده‌های دنیا بپردازند.

ساخت تونل‌های عظیم برای افزایش پایداری شهرها

یکی از مهم‌ترین گرایش‌های برنامه‌ریزان امروز کوالالامپور، پایتخت و بزرگترین شهر مالزی، مدیریت طوفان و احداث تونل‌های عظیم در زیر سطح زمین بوده که به کنترل قابل توجه وقوع سیل نیز کمک زیادی کرده است. در آغاز فصل وزش بادهای موسمی، کفپوش تونل‌ها به کانال‌های زهکشی زیادی تبدیل می‌شود که آب باران جاری شده در معابر شهری را به سمت خود و سپس اعماق زمین هدایت می‌کند.

بدون شک، در آینده تردد وسایل نقلیه از تونل‌ها نیز به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد که در این راستا، پیش‌بینی می‌شود شهرهایی مانند لندن با برخورداری از شبکه‌های متعدد تونل‌های زیرزمینی بیشترین بهره‌مندی را در این زمینه تجربه کند. گسترش هایپرلوپ‌ها نیز به عنوان تونل‌هایی در سطح زمین که با سرعت باورنکردنی وسایل نقلیه الکتریکی را به مقصد می‌رساند از دیگر گرایش‌های میان مدیران شهری خواهد بود.

زندگی شهری در آینده چگونه خواهد بود؟

پل‌هایی به سمت آینده

پل‌هایی که در طراحی شهری آینده رایج خواهد بود تنها برای پیوند دو نقطه از یک شهر مورد استفاده قرار نخواهد گرفت بلکه کاربری‌هایی فراتر از آن را در بر می‌گیرد. به عنوان مثال، در حال حاضر پل بسیار عظیمی در واشنگتن آمریکا در دست ساخت و قرار است تا سال ۲۰۲۴ تکمیل شود. معماران در نظر دارند این پل را به صورت چندمنظوره و بر فراز رودخانه آنکاستیا طراحی کنند و آن را به عنوان یک آمفی‌تئاتر، مسیری برای دوچرخه‌سواری، پیاده‌راه و چند هدف دیگر مورد استفاده قرار دهند. علاوه بر این، پل مذکور به عنوان مکانی برای جذب گردشگر نیز عمل خواهد کرد و در رونق اقتصادی منطقه سهیم خواهد بود.

زندگی شهری در آینده چگونه خواهد بود؟

ترویج گسترش سازه‌های چندمنظوره

امروزه اغلب سازه‌های شهری تنها با یک هدف به عنوان مثال، برای سکونت و یا انجام امور اداری و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما چنین تصور می‌شود که در آینده، هر سازه از کاربری چندمنظوره‌ای برخوردار باشد. مدیران تورنتو مرکز استان انتاریو و پرجمعیت‌ترین شهر کانادا هم‌اینک نیز در تلاش برای رسیدن به این هدف هستند و قصد دارند سیستم‌هایی از سازه‌های پیش‌ساخته به وجود آورند که امکان زندگی روزمره و کسب و کار را به طور همزمان برای شهروندان در سازه‌های واحد فراهم می‌آورد. این ساختمان‌های مرتفع در کنار کاربرد چندمنظوره خود در کاهش انرژی شهری نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد ضمن اینکه امکان پیاده‌سازی نوآوری‌های مربوط به انرژی سبز نیز در آن‌ها بیشتر است.

زندگی شهری در آینده چگونه خواهد بود؟

کد خبر 543651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.