به گزارش ایمنا، یوسف غفارزاده اظهار کرد: در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ افت آب زیرزمینی در بیشتر دشتهای استان از جمله مرند، ملکان، مراغه بناب و عجبشیر مشاهده شده که دلیل اصلی آن کاهش مقدار نزولات جوی در آذربایجان شرقی و در پی آن عدم تغذیه مناسب آبخوانها و نیز برداشتهای زیاد از چاههای بهره برداری، بخاطر کمبود آب سطحی است.
وی افزود: لازم است برای جلوگیری از افت بیشتر آبهای زیرزمینی در سال آبی جاری، بهره برداران بیش از پیش میزان برداشت مجاز را رعایت کرده و نسبت به کشت به موقع با مصارف آب کمتر اقدام کنند.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: البته در تعداد کمی از دشتهای آذربایجان شرقی از جمله در دشت هادیشهر و ترکمانچای افزایش سطح آب زیرزمینی مشاهده شده است.
غفارزاده تاکید کرد: در مجموع ضروری است با همکاری ارگانهای دخیل دیگر از جمله سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب و فاضلاب برای فرهنگ سازی بیشتر از طریق رسانهها در خصوص مشارکت خود مردم در زمینه صرفه جویی و مصرف بهینه آب، از ذخایر آبهای زیرزمینی و سطحی حفاظت کنیم.
وی همچنین از کاهش ۴۴ درصدی روان آبهای ورودی به سدهای استان خبر داد و گفت: امسال ۲۱ میلیون مترمکعب آب کمتر وارد سدها شده است.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی تصریح کرد: از ابتدای سال آبی جاری، یعنی از اول مهر ماه امسال تاکنون ۲۶ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای بزرگ آذربایجان شرقی شده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۴۷ میلیون مترمکعب بود.
غفارزاده افزود: با وجود کاهش ۴۴ درصدی آبهای ورودی به سدها در سال آبی جاری، به دلیل مصرف بهینه آب و با برنامه ریزی های انجام گرفته، در حال حاضر مجموع ذخایر آبی در مخازن سدهای بزرگ استان تنها ۳۸ درصد کمتر از سال قبل میباشد.
وی اظهار کرد: روان آبهای ورودی بیشتر سدهای آذربایجان شرقی در سال جاری نسبت به سال قبل کاهش داشته و سدهای آیدوغموش میانه با ۹۱ درصد، نهند تبریز با ۶۵ درصد، سهند هشترود با ۴۷ درصد و ستارخان اهر با ۳۳ درصد، بیشترین میزان کاهش ورودی آب را داشتهاند.
منبع: ایرنا
نظر شما