به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گونه اومیکرون ویروس کرونا ۷۰ برابر سریعتر از گونه دلتا شیوع پیدا میکند، اما به اندازه دلتا مرگبار و خطرناک نیست و معمولاً باعث بروز نوع شدید بیماری کووید -۱۹ نمیشود. به نظر میرسد که گونه اومیکرون ویروس کرونا مصونیت ایجاد شده پس از مبتلا شدن به بیماری کووید -۱۹ یا دریافت واکسن کرونا را خنثی میکند در این صورت فرد در معرض ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ قرار میگیرد.
گروهی از محققان به منظور بررسی میزان تأثیرگذاری واکسنهای کرونا بر گونه جهش یافته اومیکرون مطالعه جدیدی انجام دادند و کارآیی ۶ واکسن استاندارد کرونا در جهان را مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که در بدن تنها سه نفر از ۱۳ نفری که دو دز واکسن سینوفارم دریافت کرده بودند آنتی بادی علیه اومیکرون تولید شده بود. واکسن جانسون اند جانسون نیز بر ۱۲ نفر آزمایش شد و فقط در بدن یک نفر از آنها آنتی بادی تولید شد. واکسن اسپوتنیک نیز هیچ مصونیتی در بدن ۱۱ فرد مورد بررسی ایجاد نکرد.
نتایج مطالعات اولیه انجام شده نشان میدهد که واکسن اسپوتنیک مانع بروز نوع شدید بیماری کووید -۱۹ ناشی از گونه اومیکرون میشود. سینوفارم یک واکسن چینی است؛ در حالی که اسپوتیک یک واکسن روسی است، هنوز شرکتهای تولید کننده این واکسنها واکنشی در زمینه میزان تأثیرگذاری و کارآیی آنها و نتیجه مطالعات انجام شده اخیر واکنشی نشان ندادهاند. نتایج پژوهشهایی از این قبیل باعث شده است مقامات دولتی کشورهای مختلف محدودیتهای کرونایی جدیدی را اعمال کنند تا میزان شیوع بیماری کووید -۱۹ کاهش پیدا کند.
نظر شما