به گزارش ایمنا، مصطفی خوشچشم درباره رویکرد رسانههای غربی، عبری و عربی به مذاکرات وین اظهار کرد: از دو ماه قبل از مذاکرات، رسانههای غربی، عبری و عربی وابسته به غرب با به راه انداختن پروژه مقصرسازی، سعی کردند ایران را مقصر بن بست در مذاکرات جلوه دهند.
کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه رسانههای همسو با غرب سعی کردند که ایران را منزوی، غیر منعطف و غیر عملگرا نشان دهند، گفت: با شروع مذاکرات و زمانی که تیم ایرانی با ارائه پیشنویسهای جدید، ابتکار عمل را به دست گرفت و بعد از توقف چند روزه مذاکرات و وقتی که با بازگشت تیمهای غربی، طرف غربی مجبور شد بر روی پیش نویس های ایران شروع به بحث و مذاکره کند، رسانههای غربی سعی میکنند که با همان استراتژی قدیمی «چماق و هویج» کار را دنبال کنند.
خوش چشم، تهدید به اقدامات و تنبیهات سیاسی، تحریمی و نظامی را بخشی از استراتژی چماق و هویج غرب در خصوص مذاکره با ایران ارزیابی کرد و افزود: بعضی طرفهای غربی هم با نشان دادن روی خوش به ایران، تلاش میکنند ایران را به سمت خواستههای خودشان ببرند که تاکنون در هیچکدام از این موارد موفق نبودهاند.
وی گفت: بعد از اینکه طرف ایرانی ابتکار عمل را در مذاکرات به دست گرفت الان طرفهای غربی بر روی موارد اختلافی در پیشنویس هفتم با طرف ایرانی بر روی دو پیشنویس لغو تحریمها و تکالیف هستهای در حال بحث و مذاکره هستند و فضای رو به جلویی را در مذاکرات شاهد هستیم.
این تحلیلگر مسائل بین الملل، صحبت از شکست مذاکرات را بخشی از سناریوی رسانههای غربی برای فشار بر تیم ایرانی ارزیابی کرد و افزود: برخلاف ادعای رسانههای غربی، هم اکنون طرف ایرانی و طرفهای مقابل موارد اختلافی در پیشنویس هفتم را مورد بحث قرار میدهند. موارد حل نشده جمعبندی میشود تا در آخر دوباره در کارگروهها و در مذاکرات کمیسیون مشترک مورد حل و فصل قرار گیرد و سرنوشت آنها معلوم شود.
خوش چشم با اشاره به تشتت بین طرفهای غربی در مذاکرات گفت: سه کشور فرانسه، انگلستان و آلمان به منظور حفظ منافع خودشان مواضعی گاه متضاد با اتحادیه اروپا اتخاذ میکنند تا از یک طرف از ایران، چین و روسیه و از همه مهمتر از جوزسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و انریکه مورا معاون وی امتیاز بگیرند.
این کارشناس مسائل راهبردی به اختلافات انگلستان و اتحادیه اروپا به ویژه بعد از برگزیت اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که اختلاف بین لندن و بروکسل تشدید شده است و غرب موضع یکپارچه ای در خصوص مذاکرات با ایران ندارد.
وی گفت: ۲۴ عضو دیگر اتحادیه اروپا به ویژه ایتالیا، اسپانیا، یونان و لهستان به رویکرد تروئیکای اروپایی در خصوص مذاکرات ایران اعتراض دارند و اعلام کرده اند که این سه کشور در راستای منویات خودشان و آمریکا، منافع اتحادیه و منافع این کشورها را نادیده میگیرند و به خطر انداخته اند.
مواضع مورا و بورل مواضع اتحادیه اروپاست
خوش چشم از درخواست بیشتر اعضای اتحادیه اروپا برای حضور مؤثرتر معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مذاکرات خبر داد و افزود: اعضای اتحادیه اروپا تهدید کرده اند که در صورت تداوم تک روی تروئیکای اروپایی به مذاکرات دو جانبه با ایران روی خواهند آورد.
این کارشناس مسائل بین الملل، انگلستان را هدف اصلی اعتراضات اعضای اتحادیه اروپا ارزیابی کرد و گفت: این ۲۴ کشور به ویژه به انگلستان معترض هستند و اعلام کرده اند که انگلستان که حتی عضو اتحادیه اروپا هم نیست، چرا باید منافع اتحادیه را به خطر بیاندازد.
وی اظهارات اخیر وزیر خارجه جدید آلمان را ساز ناکوک از سوی این کشور عنوان کرد و افزود: این اظهارات به دلیل ناآشنایی وی با مذاکرات است و شاهد هستیم که در راستای اجرای منویات آمریکا سعی کرده که مواضع رادیکالی بگیرد. این مواضع ناشی از مسلط نبودن وی در این پست است و به نظر میرسد بزودی اظهاراتش را تعدیل کند.
این کارشناس مسائل راهبردی، مواضع انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را مواضع این اتحادیه و تمامی اعضای آن دانست و گفت: مواضع تروئیکای اروپایی مواضع اتحادیه اروپا نیست. آقای مورا خواستار پیشرفت هرچه سریعتر مذاکرات و توجه به خواستههای طرف ایرانی شده است.
خوش چشم افزود: در شرایطی که تروئیکای اروپایی تا حدی آهنگ پیشرفت مذاکرات را کمی آهسته کردند اما همچنان فضای مذاکرات رو به جلوست و هم اکنون میتوان تا این مرحله که در ابتدای کار هستیم افق مثبتی را برای مذاکرات ترسیم کرد.
جناحها منافع ملی را به منافع جناحی ترجیح دهند
وی خطاب به برخی رسانههای داخلی که خط رسانههای خارجی را در تحریف واقعیت برای مردم دنبال میکنند، گفت: متأسفانه برخی طرفها و گروههای سیاسی منافع جناحی را به منافع ملی ترجیح میدهند و مسائل جناحی برای آنها مهمتر از منافع ملی است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: مذاکرات برای احیای توافق هستهای یک پرونده ملی است که از دولت قبل شروع شده و فارغ از معایب و محاسن آن، به هر نتیجهای منجر شود، عواقب آن متوجه کل ملت ایران خواهد شد.
خوش چشم با بیان اینکه تحریف افکار عمومی در خصوص مذاکرات وین به خاطر تأثیرات اقتصادی آن قطعاً مذموم است، افزود: انتشار اخبار جعلی و یا اخباری که در چارچوب مورد نظر رسانههای غربی و آمریکایی پردازش شده، نه تنها در راستای منویات و اهداف طرف غربی است بلکه دارای عواقب زیانباری بر بازارهای اقتصادی داخلی است و مستقیماً معیشت مردم را تحت تأثیر قرار میدهند.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت مذاکرات وین در داخل اتاق مذاکره با واقعیت تحریف شده رسانههای غربی تفاوت دارد و همانطور که نمایندگان برخی کشورهای حاضر در مذاکرات هم بیان کرده اند هم اکنون فضا مثبت و رو به جلو است.
منبع: ایرنا
نظر شما