ریزش قیمت خودرو در پی کاهش نرخ ارز

به نظر می‌رسد افزایش قیمت‌ رسمی خودروهای داخلی تاثیر چندانی در قیمت خودرو در بازار آزاد نداشته است و شاهد قیمت‌ خودروها در بازار در پی کاهش نرخ ارز از روز دوشنبه هفته گذشته بودیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مقایسه و بررسی آمار تولید و فروش ایران‌خودرو و سایپا نشان می‌دهد که در آبان ماه امسال در مجموع قریب به ۷۰ هزار دستگاه خودرو تولید شده که بیش از ۵۸ هزار دستگاه آن تجاری و روانه بازار شده است؛ علیرغم اینکه ایران‌خودرو در این ماه بخشی از تولیدات ناقص ماه‌های پیش خود (به جز محصولات خانواده پژو و هایما) را تکمیل و تجاری کرده است اما سایپا بالغ بر ۱۴ هزار خودرو احتمالاً ناقص در آبان ماه سال جاری تولید کرده که قابلیت تجاری‌سازی نداشته است.

گزارش عملکرد تولید و فروش خودروسازان بزرگ کشور نشان می‌دهد که ۶۹ هزار و ۹۴۹ دستگاه خودرو در آبان ماه امسال تولید شده است. از سوی دیگر از مجموع خودروهای تولید آبان ماه و پیش از آن ایران‌خودرو و سایپا برای ۵۸ هزار و ۸۷۲ دستگاه خودرو فاکتور فروش صادر شده است.

طبق آمار، از مجموع ۴۰ هزار و ۳۸۷ دستگاه تولیدی گروه صنعتی ایران‌خودرو در آبان ماه امسال، ۲۵ هزار و ۵۷۰ دستگاه محصولات خانواده پژو است که ۲۴ هزار و ۳۱۰ دستگاه آن تجاری شده است و ۱۲۶۰ دستگاه آن ناقص مانده است و قابلیت تجاری‌سازی نداشته است.

تولید محصولات خانواده سمند در هشتمین ماه سال ۱۴۰۰ نیز ۴۶۹۸ دستگاه بوده است اما این خودروساز بخشی از تولیدات ناقص ماه‌های پیش‌تر خود را تکمیل کرده و بدین ترتیب در آبان ماه در مجموع ۵۱۸۶ دستگاه از این محصولات را تجاری کرده است.

علاوه بر این در این مدت، ۴۱۴۱ دستگاه دنا، ۳۹۵۵ دستگاه رانا و ۱۶۴۸ دستگاه تارا در مجموعه گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید شده است. برای هر سه این خودروها نیز همچون سمندها، بخشی از تولیدات ماه‌های قبل تکمیل شده و در آبان ماه تجاری شده است.

ایران‌خودرو در آبان ماه ۱۴۴ برای ۴۶۸۱ دستگاه دنا، ۷۰۵۲ دستگاه رانا و ۲۰۳۶ دستگاه تارا فاکتور فروش صادر کرده است.

ایران خودرو همچنین در ماه هشتم امسال، ۳۷۵ دستگاه هایما تولید کرده است که ۳۵۰ دستگاه آن قابلیت تجاری‌سازی داشته و به فروش رسیده است.

بر این اساس در مهرماه امسال، ۳۴ هزار و ۴۴۸ دستگاه خودرو گروه صنعتی ایران‌خودرو تجاری شده و ۱۸۹۴ دستگاه ناقص باقی‌مانده است.

در مجموع گروه صنعتی ایران‌خودرو در آبان ماه امسال برای ۴۳ هزار و ۶۱۶ دستگاه خودرو، فاکتور فروش صادر کرده است.

۱۵ هزار و ۲۵۶ دستگاه از بالغ بر ۲۹.۵ هزار دستگاه تولیدی آبان ماه سایپا ناقص ماند

در دیگر خودروساز بزرگ کشور (سایپا) نیز در مدت یک ماهه آبان ماه ۲۹ هزار و ۵۶۲ دستگاه خودرو تولید شده است. در مقابل برای ۱۵ هزار و ۲۵۶ دستگاه خودرو نیز فاکتور فروش صادر شده است.

سایپا نیز علیرغم اینکه تعدادی از وانت ۱۵۱ های تولیدی ماه‌های پیش را در آبان ماه تکمیل و تجاری کرده است، اما نتوانسته همه تیباها و شاهین‌های تولیدی این ماه را تجاری کند.

به تفکیک آمار، گروه خودروسازی سایپا در مجموع در ماه هشتم سال جاری ۲۱۷۶ دستگاه وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کرده اما ۳۱۴۴ دستگاه از این محصول را تجاری کرده است.

در مقابل اما در این مدت ۲۴ هزار و ۵۳۳ دستگاه از محصولات خانواده تیبا ۲۸۵۳ دستگاه شاهین تولید شده است که به ترتیب برای ۱۰ هزار و ۵۷۲ دستگاه از محصولات خانواده تیبا و ۱۵۴۰ دستگاه شاهین صورت مالی ثبت شده است.

قیمت‌ها در بازار خودرو شروع به ریزش کرد

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران، ضمن تاکید بر اینکه افزایش قیمت رسمی خودروهای داخلی تأثیر چندانی در قیمت خودرو در بازار آزاد نداشته است، از شروع کاهش قیمت خودروها در بازار در پی کاهش نرخ ارز که از روز دوشنبه هفته گذشته اتفاق افتاده است، خبر داد.

سعید موتمنی اظهار کرد: از روز دوشنبه به بعد که نرخ ارز روند کاهشی طی کرده است، قیمت خودروها در بازار آزاد اعم از داخلی، وارداتی و مونتاژی نیز روند کاهشی در پیش گرفته و در حال حاضر بازار آرام است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران در رابطه با تأثیر افزایش رسمی قیمت خودروها بر قیمت‌ها در بازار آزاد نیز تصریح کرد: به دنبال افزایش قیمتی که لحاظ شد، تغییری در قیمت‌های بازار مشاهده نشد. از روز گذشته که نرخ ارز از ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان عقب‌نشینی کرد و همانطور که اشاره شد، قیمت خودروها نیز در بازار کاهش پیدا کرده است.

افزایش قیمت خودروهای داخلی، تنها ۱۰ درصد از سود دلالان بازار کم کرد

وی با بیان اینکه فاصله قیمتی کارخانه و بازار همچنان زیاد است، تصریح کرد: افزایش قیمت‌های اخیر محصولات خودروسازان، ابداً تأثیری در قیمت‌ها در بازار نداشت. تنها دلالانی که از این رانت اختلاف قیمتی کارخانه تا بازار استفاده می‌کنند، ۱۰ درصد کمتر سود می‌برند.

موتمنی در رابطه با میزان تقاضاها نیز گفت: در حال حاضر میزان تقاضا، به تقاضای صرفاً مصرفی محدود شده است و هرکس که نیاز ضروری به خودرو داشته باشد، خرید خود را انجام می‌دهد. اما همچنان فروشنده در بازار بسیار و خریدار کم است.

در حالی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران، خبر از ریزش قیمت‌ها داده است که بررسی قیمت‌ها نشان داد در لحظه انتشار این گزارش، مجدد صاحبان خودرو، با قیمت‌های بیش از قیمت‌های روز گذشته خودروهای خود را برای فروش عرضه کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که محصولات ایران‌خودرو (به‌جز هایما S7) بین دو تا ۱۵ میلیون تومان و هایما S7 حدود ۳۵ میلیون تومان نسبت به دیروز گران‌تر هستند.

در محصولات سایپا نیز افزایش دو تا شش میلیون تومانی در قیمت محصولات نسبت به روز گذشته دیده می‌شود و فقط تیبا نسبت به روز گذشته تغییر قیمت نداشته است.

کد خبر 542442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.