دفع سموم آلودگی هوا از بدن با تغذیه سالم

متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت، با مصرف صحیح سبزیجات و میوه تازه می‌توانیم سموم ناشی از آلودگی هوا را از بدن دفع و اکسیژن تازه را دریافت کنیم.

به گزارش ایمنا، وحید زارع درباره راهکار کاهش اثرات آلودگی هوا بر روی بدن، اظهار کرد: زمانی که آلودگی هوا به شدت افزایش می‌یابد، همه افراد بخصوص کسانی که مشکلات ریوی دارند باید از سبزیجاتی همانند اسفناج، شاهی، کاهو و غیره که دارای رنگ سبز تیره هستند و کلروفیل تولید می‌کنند و اکسیژن ساز هستند استفاده کنند.

وی با اشاره به این موضوع که باید حداقل روزی ۲۵۰ گرم سبزیجات برگ سبز تیره بخارپز یا به صورت سالاد مصرف شود، افزود: اکسیژن این سبزیجات به افراد کمک می‌کند تا از تنفس بهتری برخوردار شوند اما متأسفانه طبق عرفی نانوشته به محض شستن سبزیجات، برگ سبز تیره اصلی را دور می‌اندازند و قسمت‌های درونی گیاه که نور کمتری از خورشید جذب کرده و اکسیژنی ندارد، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زارع یادآور شد: سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج را باید یا به صورت آب پز یا بخارپز و به صورت تنها با لیمو ترش و روغن زیتون مصرف شود اما مخلوط کردن آن با ماست یا سرخ کردن جواب درستی به ما نمی‌دهد.

این متخصص تغذیه، مصرف آب را از دیگر مواد مصرفی برای دفع سموم و جذب اکسیژن در بدن دانست و توصیه کرد: در هنگام آلودگی شدید، می‌توان آب را با قطعه‌ای از لیمو ترش غنی سازی کرد تا لیمو ترش با ویتامین سی که دارا است قدرت دفع سموم را بیشتر کند.

به گفته این متخصص تغذیه، از دیگر مواد غذایی که به سرب وارد شده در بدن می‌چسبد و باعث دفع آن می‌شوند، مواد غذایی سرشار از منیزیوم هستند. بخصوص برای کودکانی که در حال رشد هستند سرب باعث کوتاه قامتی می‌شود پس نیاز به مواد غذایی دارای منیزیوم بیشتر دارند تا دفع سرب و سموم را تسریع کند.

زارع با تاکید بر اینکه سبزیجات سرشار از منیزیوم هستند و به سرب می‌چسبند و به دفع آن از بدن سرعت می‌بخشند، افزود: میوه‌ها هم سرشار از منیزیوم هستند بنابراین در این موارد می‌توان از سبزیجاتی که از نظر اقتصادی ارزان‌تر هم هستند بیشتر استفاده کنیم. البته این عادات غذایی باید در طول سال تکرار شود تا بدن آمادگی دفع هر گونه سم و آلودگی را داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه غذا نمی‌خوریم که صرفاً شکم سیر شود بلکه غذا مسؤولیت بسیاری همچون اینکه جسم ما را برای سالیان سال از پیری زودرس محفوظ بدارد بر عهده دارد و در مورد مقابله با آلودگی هوا هم، نوع تغذیه بهترین حربه است، متذکر شد: یکی از موادی که برای مبارزه با سموم بدن بسیار کارایی دارد مصرف شلغم است که با خواباندن در لیموترش یا نارنج آن را غنی سازی و مصرف کرد.

زارع با بیان اینکه به طور کلی سبزی‌ها و میوه‌ها در تمامی حالات و شرایط قدرت شفابخشی بالایی دارند و نه تنها در هنگام آلودگی هوا بلکه در زمان‌های مختلف می‌توان از سبزی‌ها و میوه‌ها به عنوان دارو بهره برد، تصریح کرد: در روزهایی که هوا آلوده است، باید تا حد امکان مصرف سرخ کردنی کاهش پیدا کند و غذاها دارای آب بیشتر و رقیق‌تر باشند.

وی ادامه داد: در روزهای آلوده، مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید زیرا نمک موجود در گوشت قرمز مانع دفع سموم از بدن می‌شود. استفاده از آجیل به صورت خام و خرما به دلیل سرشار از منیزیوم بودن توصیه می‌شود.

این متخصص در مورد نقش لبنیات در مقابله با اثرات سو آلودگی هوا در بدن، توضیح داد: عده‌ای از اندیشمندان معتقدند شیر سم زدا است اما در اینکه کدام شیر، مورد اختلاف نظر هستند؛ برخی شیر گاو را آلرژی زا می‌دانند اما عده‌ای معتقد نیستند. اما به طور کلی در هنگامه آلودگی هوا، شیر با کیفیت مصرف شود.

زارع تصریح کرد: مصرف آب زرشک و انار قدرت تنفسی را افزایش می‌دهد. همچنین دم کرده گل نسترن و پونه و نعنا در صورتی که فرد زمینه آلرژیک نداشته باشد، در کاهش اثرات آلودگی هوا بسیار مؤثر است. به طور کلی باید جمله کلیدی «غذای شما دوای شماست و دوای شما غذای شماست» را الگو قرار داد و اجرایی کرد تا در مقابل انواع بیماری‌ها و آلودگی‌ها بتوان ایستاد.

منبع: ایرنا

کد خبر 542348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.